Print this page

Weekend Agenda 12 - 14/1: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 12 - 14/1: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 12 - 14/1: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Μπολιβάρ του Νίκου Εγγονόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Μπολιβάρ του Νίκου Εγγονόπουλου (σε συνομιλία με τον μονόλογο «Ο Λεφτέρης στο αμήν», της Γλυκερίας Μπασδέκη) είναι το δεύτερο εθνικό πορτραίτο που επιχειρεί να παραστήσει (και να παρασταθεί εντός του) η bijoux de kant και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης. Ο εμβληματικός ήρωας πασών των Δεσμωτών, επιστρέφει ως ερωτικό φάσμα και φάος, από τη σπηλιά των προσδοκιών που επωμίστηκε εν αγνοία του. Ο Λεφτέρης /Μπολιβάρ στο αμήν της ιστορίας (του) χορεύει την ύστατη χαβάγια μπροστά στον έκθαμβο, έκπληκτο και τρεμάμενο Δημιουργό του. 

Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Πότε: Παρασκευή 12/ 1, 21:15 / Σάββατο 13/1, 21:15, Κυριακή 14/1, 19:00
Τιμές: Παρασκευή: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€ / Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό - Ανέργων 10€

 

MOYΣΙΚΗ

Ο Στέφανος Κορκολής στο Half Note

597ded08b89180a0157dd97688f4c9ad XL

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στο μουσικό του σύμπαν, με δικά του έργα, από τις πρώτες μουσικές του συνθέσεις και τα ορχηστρικά του τραγούδια που ο ίδιος μας έκανε να αγαπήσουμε ως ερμηνευτής αλλά και διασκευές “κλασσικών” ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Η παράσταση «Η μουσική είναι μία» δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μουσική αναδρομή στην καριέρα του διακεκριμένου πιανίστα και συνθέτη όπου έχουμε συν τοις άλλοις να ανακαλύψουμε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ερμηνευτές, δικά του τραγούδια που ίσως δεν γνωρίζουμε και έχουν ερμηνεύσει: Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Μαρινέλλα, Ασλανίδου, Ρουβάς, Ρέμος, Μουζουράκης, Νέγκα και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Στέφανου Κορκολή για το monopoli.gr

Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πότε: Παρασκευή 12/1 & Σάββατο 13/1: 22.30, Kυριακή 14/1: 21.30
Tιμές: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

 

ΕΚΘΕΣΗ

Ο παλμός του σχεδίου: έκθεση αφιερωμένη στον Δαμιανό Ζαρίφη στον Πολυχώρο Ω2

foto ekthesi omega2

Ο Πολυχώρος Ω2 του Ωδείου Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «Ο παλμός του σχεδίου», με μια ποικιλία πραγμάτων από το προσωπικό αρχείο του σκηνογράφου και ενδυματολόγου Δαμιανού Ζαρίφη.

Σχέδια και ζωγραφικές μακέτες για το θέατρο από το προσωπικό αρχείο του σκηνογράφου και ενδυματολόγου Δαμιανού Ζαρίφη, αλλά και μια σειρά από κοστούμια, πολύτιμα απομεινάρια παραστάσεων που κατοικούν μονίμως στα βεστιάρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: αυτός ο υλικός πυρήνας είναι η αφετηρία της έκθεσης με τίτλο «Ο παλμός του σχεδίου» που επικεντρώνεται στην σχεδιαστική δραστηριότητα του καλλιτέχνη, για να αναδείξει ορισμένες αισθητικές σταθερές, οι οποίες διέτρεχαν την σκηνογραφική και ενδυματολογική δουλειά του, πέρα από τις αναγκαίες υφολογικές αλλαγές και τις ειδικές απαιτήσεις ή ιδιαιτερότητες κάθε θεάματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Που:Πολυχώρος Ω2 - Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
Τιμές: ελεύθερη είσοδος
Πότε: Παρασκευή 12/1: 17:00 - 21:00, Σάββατο 13/1: 12:00 - 16:00

 

ΤΑΙΝΙΑ

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά

5f038adeef17496d3fd14f9e61053b3d XL

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ αφορά το «The post», που χάρη στην οξύτητα του Σπίλμπεργκ μετατρέπεται σε σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στα 70ς αλλά και το ρόλο της αυθεντικής δημοσιογραφίας.

Το 1971, εποχή της κορύφωσης του πολέμου στο Βιετνάμ, η εκδότρια και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση στην μέχρι τότε κοινή τους πορεία και να αποφασίσουν αν θα δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που αφορούν στις καταστροφικές συνέπειες του εν λόγω πολέμου...

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

Και μη χάσετε...

Μόλλυ Σουήνη του Μπράιαν Φρίελ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

42b30544770df89e6b3595079d275855 XL

Τελευταία ευκαιρία, έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου να παρακολουθήσετε το κοινωνικό έργο του Μπράιαν Φρίελ, «Μόλλυ Σουήνη» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. 

Η Μόλλυ, που είναι τυφλή από τους πρώτους μήνες της ζωής της, πείθεται από τον άντρα της να υποστεί μια χειρουργική επέμβαση με σκοπό να μπορέσει ξανά να δει. Τελικά, μετά τη σχετική επιτυχία της επέμβασης, βρίσκεται «εξόριστη» σε έναν κόσμο όπου αδυνατεί να υπάρξει, αφού όλη η προηγούμενη ζωή της, απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της, έχει φτιαχτεί πάνω στην τυφλότητα... 

Η νέα δουλειά της ομάδας ΠΥΡ αφηγείται την απλή ανθρώπινη ιστορία της Μόλλυ Σουήνη, μια αλληγορία για τον ιλιγγιώδη κίνδυνο της ουτοπικής προσδοκίας, για να μιλήσει για τον συγκινητικό αγώνα του ανθρώπου, του κάθε ένα από μας, να διατηρήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες την ταυτότητά του. 

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη. Παίζουν: Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Γεωργιάδης

Που: Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα
Τιμές: Παρασκευή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€ / Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 14€, Φοιτητικό - Ανέργων 12€
Πότε: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00