Print this page

Family Weekend 15 - 17/12: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 15 - 17/12: 10 ξεχωριστές Family Weekend 15 - 17/12: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Παραμυθούπολη": Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Άλιμο

A E02 C01

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αλίμου. Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Ρούντολφ Το Τρενάκι 

Ώρα 18:00 (Αγορά Θουκυδίδου)
Το αγαπημένο τρενάκι του Αλίμου ο Ρούντολφ, ανοίγει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και το δημοτικό συμβούλιο κηρύττουν την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων περνώντας μέσα από την πόλη με το τρενάκι, παράλληλα με ένα λαμπερό show με πολλές εκπλήξεις.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Ρούντολφ Το Τρενάκι 
10:00 - 18:00

Ο Ρούντολφ κάνει την πρώτη του διαδρομή στην αγορά της Δωδεκανήσου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Ρούντολφ το Τρενάκι
10:00 - 18:00 (Αγορά Θουκυδίδου)
Ο Ρούντολφ ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στους στολισμένους δρόμους της πόλης.


Εργαστήρι Στολιδιών

11:00 - 14:00 (Χριστουγεννιάτικο Χωριό/Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)


Ο Άι Βασίλης και ο Ρούντολφ ετοιμάζουν με τα παιδιά στολίδια και διασκεδάζουν με ζωγραφιές, γράμματα, μπαλονοκατασκευές και face painting.


Εργαστήρι Έλκηθρου

17:00 - 19:00 (Χριστουγεννιάτικο Χωριό/Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)


Τα παιδιά βοηθούν στην κατασκευή του έλκηθρου του Άγιου Βασίλη και ντύνουν ζεστά τους ταράνδους για το ταξίδι τους.

 

Βραδιά Όπερας

Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)
Ώρα Έναρξης: 20:00

Συναυλία προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας «La Callas obscure». Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, μια συναυλία διαφορετική, μια συναυλία – φόρος τιμής στη DIVA που έγινε θρύλος. Πρόγραμμα για πιάνο και φωνή με τον Δημήτρη Γιάκα, τη μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου.

Δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα.

Τιμές; δωρεάν 
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (τις ώρες που αναφέραμε παραπάνω)

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η κάλτσα που περιμένει! στο ΚΠΙΣΝ

341209

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας πώς να διακοσμήσουν χριστουγεννιάτικες κάλτσες μέχρι να γεμίσουν με δώρα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους ρετάλια ή παλιές κάλτσες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν. Απεθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών με τους γονείς τους. Μπορούν να συμμετάσχουν 15 παιδιά με προεγγραφή. Απαραίτητη η προεγγραφή σας εδώ

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Παρασκευή 15/12, 18.30 - 20.30
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Παλλήνης

340208

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμό Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα εμπορικά καταστήματα και τους συλλόγους της πόλης, σε μία προσπάθεια αφύπνισης του πνεύματος της γιορτής των Χριστουγέννων.

Η πόλη ντύνεται γιορτινά με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στην πλατεία Μακεδονίας στο Γέρακα, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα στην πλατεία Ανθούσας στην Ανθούσα, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις θα σκορπίσουν την χαρά των Χριστουγέννων. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; από Παρασκευή 15/12

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Η Βασίλισσα του Χιονιού στον πάγο στο γήπεδο Tae Kwon Do

bfbd3afe77bb7d8bd88961a58085ba53 XL

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Russian Circus on Ice, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τριάντα χορευτές-ακροβάτες θα ζωντανέψουν στην παγοπίστα διαστάσεων 600 τετραγωνικών μέτρων του Τae Kwon Do, το αγαπημένο παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το παραμύθι αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο φίλων. Η Γκέρντα αναζητώντας τον αγαπημένο της φίλο Κάι, καταφέρνει να φθάσει έως το παγωμένο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο τέλος του οποίου, χάρη στη δύναμη της φιλίας, το θάρρος και την αγάπη, οι πρωταγωνιστές θα ξεπεράσουν όλους τους κινδύνους και τα εμπόδια. Η αφήγηση του παραμυθιού ακούγεται στην παράσταση από την φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

Για περισσότερα χριστουγεννιάτικα θεάματα για όλη την οικογένεια, μπείτε εδώ

Τιμές; από 10€ έως 30€
Πότε; Παρασκευή 15/12, 19:30 | Σάββατο 16/12, 12:00 | Κυριακή 17/12, 12:00
Που; γήπεδο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο

 

EKΔΗΛΩΣΗ

Χριστούγεννα στο Αστεροσκοπείο 

340676

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στεγασμένο σε ένα κομψό κτίριο του 19ου αιώνα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Action Plus για μια ξεχωριστή γιορτινή ξενάγηση από τους αστρονόμους του, με παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας και με θεματική ομιλία από την αστροφυσικό Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού με θέμα: "Ο αστέρας των Χριστουγέννων και η αστρονομική ερμηνεία του".

Μοναδικά εκθέματα, ιστορίες για σπουδαίες προσωπικότητες της επιστήμης, το καταπληκτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και ο περίφημος χάρτη της Σελήνης, σχεδιασμένος από τον Julius Shmid σας περιμένει για να τα ανακαλύψετε. Για παιδιά άνω των 12 ετών.

Σημείο συνάντησης ορίζεται η είσοδος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο στις 17:30. Η ξενάγηση ξεκινά στις 18:00 ακριβώς και διαρκεί 2 περίπου ώρες. Απαραίτη η δήλωση συμμετοχής εδώ. 

Τιμές; 10€
Πότε; Παρασκευή 15/12, στις 18.00
Πού; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

"Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι" από τον Θίασο Ηλία Καρελλά

336347

Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης και η παρέα του ζουν μια τρελή περιπέτεια στο Διάστημα! Ο Μεγάλος Βεζίρης επιθυμεί να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο φεγγάρι, μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Μια ομάδα αστροναυτών με αρχηγό τον Καραγκιόζη, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή, έρχονται αντιμέτωποι με αλλόκοτα εξωγήινα πλάσματα…

Σε όλους τους ρόλους πίσω από τον μπερντέ βρίσκεται ο Ηλίας Καρελλάς.

Τιμές; 12€

Πότε; Σάββατο 16/12, 19.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Άγιος Βασίλης...κοιμάται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

7ef79cd51d043bd1bffbcf2110b76f5d XL

Κουράστηκε ο Άγιος Βασίλης από τις πολλές δουλειές που έχουν μαζευτεί για τα φετινά Χριστούγεννα και…τον πήρε ο ύπνος. Κοιμάται στο δωμάτιό του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και κανείς δεν μπορεί να τον ξυπνήσει. Γι’ αυτό χρειάζεται η βοήθεια των παιδιών. Μόνο αυτά μπορούν να τον ξυπνήσουν για τη μεγάλη γιορτή και μόνο με ένα τρόπο: Με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα γράψουν και θα στείλουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στείλτε τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου για να μπει στο μαγικό κουτί του Άγιου Βασίλη.

 Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, παιδιά και γονείς, γιορτάζουν με στολίδια, γλυκά, ζωγραφιές, κάρτες, χρώματα, πινέλα, κάλαντα, παραμύθια, αγγελάκια και αστερόσκονη, εργαστήρια, δώρα, γέλια, μουσικές, παιδικές χορωδίες. Γιατί όλα συμβαίνουν με ένα σκοπό: Να ξυπνήσει επιτέλους ο Άγιος Βασίλης και να ξεκινήσει η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλους.

 Τιμές; δωρεάν
Πότε; Σάββατο 16/12 στις 11.30
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Εκδηλώσεις Χριστουγέννων από το Εθνικό Θέατρο

 

340678

 

Φέτος, τις ημέρες των εορτών, οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων του Μικρού Εθνικού το "σκάνε" από τη σκηνή, κρύβονται σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτιρίου Τσίλλερ και ετοιμάζουν μοναδικές εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους. Τι έχει το πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο;  Μα φυσικά, χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Μουσικοθεατρικού Εργαστηρίου του Μικρού Εθνικού και την μπάντα του Δήμου Αθηναίων. 

 

Τιμές; δωρεάν

Πότε;  Σάββατο 16/12, 13.00 - 15.00
Πού; Θέατρο Rex (Πανεπιστημίου 48)

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Ταξιδέψτε με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Μικρό Παλλάς

 

339944

 

Θέλετε να μάθετε πόσα στραγάλια χωράνε σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος; Πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου; Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν γαλάζιες γλώσσες; Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον Ευγένιο Τριβιζά, που καταφτάνει με τον Εξπρές των Ονείρων και τη βοήθεια των Public και των εκδόσεων Διοπότρα στο Μικρό Παλλάς, για να λύσει όλες σας τις απορίες εκτός από τρείς…

 

Τιμές; δωρεάν με σειρά προτεραιότητας

Πότε; Σάββατο 16/12, στις 11.30
Πού; Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

"Νιφάδες από όνειρα, κλωστές παραμυθένιες" στο Half Note

 

339088

 

 

Λένε πως όταν χορεύεις, ταξιδεύεις σε κόσμους μαγικούς. Κι ίσως τούτο να ήταν αληθινό για εκείνες τις βασιλοπούλες που κάποια Χριστούγεννα αποφάσισαν να ζήσουν λίγο διαφορετικά. Γοβάκια που λιώναν, πρίγκιπες από μακριά καλούν την αλήθεια για να βρουν. Μα οι ιστορίες που τούτοι ακούν, αφορμή θα σταθούν γλυκά να αποκοιμηθούν.

 

Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών εκεί που η κυρά Χουχουλιά τινάζει τα παπλώματά της, εκεί που η Μπάμπουσκα ψάχνει να βρει ένα δώρο για το θείο βρέφος, εκεί που δύο αγόρια παίζουν μουσική για να ξορκίσουν το κακό. Ιστορίες γεμάτες μουσικές χριστουγεννιάτικες, τραγούδια μαγικά, ήχους αλλοτινούς από το μαγικό χέρι του αρχιμουσικού του παλατιού, Γιάννη Ανθόπουλου.

 

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια, σχεδιασμός, αφήγηση: Ομάδα Αφήγησης Χείλια λένε Παραμύθια (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή)
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ανθόπουλος
Διάρκεια: περίπου 70 λεπτά

H αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω, καθώς και σε έφηβους και ενήλικες.

 

Τιμές; 10€
Πότε;  Σάββατο 16/12, στις 18.30
Πού; Ηalf Note Jazz Club

 

 

Διαβάστε εδώ όλες τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει για το Σαββατοκύριακο, ο Δήμος Αθηναίων.