Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΈΚΘΕΣΗ

 

Το επισκεπτήριο: 14η έκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας 

 

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, από τις 8 Δεκεμβρίου και για όλο το Σαββατοκύριακο, από τις 11:00 έως τις 20:00, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της "Άρσις".

 

Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί. Όμως για μια ακόμα χρονιά φέτος, οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει οι ίδιες, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί. Αντίθετα με το επισκεπτήριο στη Θήβα, στο εργαστήριο οι επισκέπτες δεν περνούν από έλεγχο και μπορούν να καθίσουν όσο θέλουν. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

 

Franklin TN Christmas Tree Lighting 1024x640

 

Με μια εορταστική συναυλία και επίσημη καλεσμένη την Τάμτα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανάβει φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας. Η γνωστή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει δικές της και ξένες επιτυχίες, αλλά και γιορτινά τραγούδια, σηματοδοτώντας έτσι την είσοδο της πόλης σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Μαζί με την Τάμτα, θα τραγουδήσει και η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου Αττικής.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Η πολιτική στον πολιτικό του Πλάτωνα: Παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Δημητρίου 

 

Dimitriou politikos

 

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Δημητρίου, Η πολιτική στον πολιτικό του Πλάτωνα, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00 στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Αναστασία Καραστάθη, Αλίκη Λαβράνου, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Διονύσης Καψάλης.

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Αγάπη: Φωτογραφικό Project Feeling

 

free weekend 8 9 10 december 2017 3

 

Με την "Αγάπη" συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project Feelings που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος VAULT, μετά το περσινό SEVEN (που βασιζόταν στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 20.00 και θα έχει διάρκεια 8 ημέρες. Μπορείτε, φυσικά, να επισκεφθείτε την έκθεση και μέσα στο Σαββατοκύριακο από τις 18:00 έως τις 23:59.

 

Το Project αφορά 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων. Πως αποτυπώνονται η Χαρά, η Θλίψη, η Αγάπη, η Αηδία, ο Φόβος, ο Θυμός, η Έκπληξη και η Ντροπή του σύγχρονου Έλληνα; Πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα; Με τι χαιρόμαστε, τι μας προξενεί θλίψη, τι αγαπάμε, τι μας αηδιάζει, τι μας φοβίζει, τι μας θυμώνει, τι ακόμη μπορεί να μας εκπλήξει και με τι ντρεπόμαστε στην χώρα μας σήμερα;

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Αρχές διατήρησης αρχειακού υλικού: Εργαστήριο στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

 

free weekend 8 9 10 december 2017 4

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και από τις 9:00 έως τις 17:00, το πρώτο εργαστήριο με αντικείμενο τις αρχές διατήρησης αρχειακού υλικού, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στην Αθήνα.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχειονόμους και εργαζόμενους σε φορείς που φυλάσσουν αρχειακό ή βιβλιακό απόθεμα και φιλοδοξεί να συμβάλει στη διαρκή κατάρτισή τους όσον αφορά τη φύλαξη, διατήρηση, συγκέντρωση, ανάδειξη και διάθεση προς μελέτη του υλικού αυτού που περιγράφει την ιστορία μας. Δείτε το αναλυτικό  πρόγραμμα του εργαστηρίου εδώ. 

 

 

EΚΔΗΛΩΣΗ

 

"Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918" στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

 

free weekend 8 9 10 december 2017 5

 

Ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο να επισκεφθείτε την επετειακή έκθεση "Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918", στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή). Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9:00 έως τις 14:30. 

 

Ο Μεγάλος Πόλεμος, που αργότερα επρόκειτο να ονομαστεί Α΄ Παγκόσμιος, είναι για την Ελλάδα ένα ξεχασμένο όσο και σημαντικό ιστορικό κεφάλαιο. Μέσα από όπλα, στολές και προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, γελοιογραφίες, αφίσες, φωτογραφίες, όπως και ηχητικά, βιωματικά και διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης, η έκθεση αναδεικνύει την τεράστια σημασία αυτού του πρώτου βιομηχανικού πολέμου με τον οποίο ξεκίνησε ο 20ός αιώνας.

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

free weekend 8 9 10 december 2017 6

 

Δίνεται η δυνατότητα οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να ξεναγηθούν σε αυτό, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται τις εξής ώρες: 10.00, 12.00, 16.30 και 18.00. Η ξενάγηση των 10.00 θα είναι στα αγγλικά και των 12.00, των 16.30 και των 18.00 στα ελληνικά.

 

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά και διαρκούν 90'. Ο αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση θα είναι 25 άτομα και απαιτείται προεγγραφή, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά κάτω των 8 ετών. Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης. Για προεγγραφή πατήστε εδώ. 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

Yoga στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ghnw20150622 101613 156

 

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 18.00 έως τις 19.30, πραγματοποιείται πρόγραμμα yoga στο ΚΠΙΣΝ. Με τη yoga μαθαίνουμε να συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία, ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με  σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga καθώς και μία κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

 

Bach to the future: ρεσιτάλ πιάνου με την Sabine Weyer

 

Weyer Sabine 28

 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 19.00, πραγματοποιείται κονσέρτο από την σολίστ Sabine Weyer, στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς). Το κονσέρτο πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία, στις αρχές Δεκεμβρίου 2017, του νέου της άλμπουμ της Sabine Weyer, "Bach to the future" και εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα. 

 

Η Sabine Weyer το 2007 κέρδισε το βραβείο "Prix de Perfectionnement" και από τότε έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και διακρίσεις παγκοσμίως. Συμμετείχε σε διάφορα masterclasses και συνεργάστηκε με διάσημους καθηγητές. Είναι μια αναγνωρισμένη σολίστ κι έχει παρουσιάσει το έργο της σε Ευρώπη, Κίνα και Ρωσία.

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

"Τέχνη και Δημοκρατία"

 

339205

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει συνέδριο με τίτλο "Τέχνη και Δημοκρατία", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 8 & 9 Δεκεμβρίου από τις 10:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες από διαφορετικά γνωστικά πεδία, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, και θα προβληματιστούν γύρω από καίρια θέματα που τέμνουν το δίπτυχο Τέχνη και Δημοκρατία στη μακρά διάρκεια, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

Όταν το 01 συναντιέται με την αφήγηση: Συζητήσεις και προβολές ψηφιακών ιστοριών

 

 D4T8741

 

Τρία χρόνια μετά το διεθνές συνέδριο "Η ψηφιακή αφήγηση σε εποχές κρίσης" στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψηφιακές ιστορίες από όλο τον κόσμο, καθώς και σχετικές θεωρητικές εισηγήσεις, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει, υπό την εποπτεία του Ομότιμου καθηγητή κ. Μιχάλη Μεϊμάρη, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου και ώρες από τις 13:30 και τις 17:30, προβολές ψηφιακών δημιουργιών φοιτητών - και όχι μόνο - για τη γνωριμία μας με νέους τρόπους επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έκφρασης εμπειριών.

 

Για τις ψηφιακές αυτές αφηγήσεις θα συζητήσουν σε θεματικά τραπέζια πρόσωπα από τον χώρο της Επικοινωνίας, της Παιδείας, της Τέχνης και της Υγείας: Βασίλης Βαφέας, Γιώργος Γκικαπέππας, Φραγκίσκος Καλαβάσης, Μαρία Κομνηνού, Δημήτρης Κυριαζής, Γιοβάνα Λόξα, Σταμάτης Μαλέλης, Ανδρέας Μούτσιος-Ρέντζος, Χάρης Μωρίκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Άννα Χρονάκη.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 220 δωρεάν εκδηλώσεις από το Δήμο Αθηναίων

 

70c4e29295992008a0389cbda75c38bd XL

 

Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις, εργαστήρια, δρώμενα και δράσεις για παιδιά, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και πολλά άλλα ακόμα, που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του φετινού προγράμματος, φέρουν την υπογραφή 3 διακεκριμένων καλλιτεχνών: του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και της σκηνοθέτιδος Φρόσως Λύτρα. Μια Αθήνα, διαφορετική, σε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, καλεί τους Αθηναίους να την ανακαλύψουν.

 

Μπείτε εδώ και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.