Family Weekend 8 - 10/12: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 8 - 10/12: 10 ξεχωριστές Family Weekend 8 - 10/12: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου στο ΚΠΙΣΝ

 

in 12078 5a213464ea653

 

Με οδηγό ένα χάρτη-τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου! Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ζωγραφιές και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών. Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει από το Ξέφωτο. Προσοχή στους τάρανδους που κυκλοφορούν ελεύθεροι! Για παιδιά από 4 ετών, μαζί με τους γονείς τους. Θα γίνονται δεκτά έως 20 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30' και σημείο συνάντησης ορίζεται το σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας τις Χριστουγεννιάτικες ποδιές.

 

Τιμές; δωρεάν με σειρά προτεραιότητας
Πότε; Κυριακή 10/12, 11.00 - 13.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Πρωινό Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

 

afisa 12 20171 1021x580

 

Με νέες εκπαιδευτικές και εορταστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και ομιλίες δωρεάν θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε το πρωινό της Κυριακής, μαζί με την οικογένειά σας. Για να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι από κοντά τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων. Να μαγευτούμε από την ομορφιά των πολύτιμων λίθων και το φθορισμό των ορυκτών, την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών και τα μυστικά των ηφαιστείων.

 

Με νέα, διαδραστικά παιχνίδια, οι επισκέπτες, θα συμμετάσχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας. Θα φτιάξουν το δικό τους στέμμα ορυκτών, θα δοκιμαστούν σε γνώσεις αλλά και ταχύτητα, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων και θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού, όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας στην άμμο να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

 

Τιμές; δωρεάν / Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις, καθημερινά 10:00 – 14:00, στα 210-7274112 και 7274180 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Πότε; 10/12, 10:00 - 14:00
Πού; Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Ζωγράφου 157

 

 

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

 

Παγοδρόμιο για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ

 

pagodromio niarxos3

 

Καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ αποτελεί το παγοδρόμιο επάνω στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 31 Ιανουαρίου 2018 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη με απαιτούμενη την ηλεκτρονική προεγγραφή σας και θα επιτρέπεται η παραμονή σε αυτό για 40 λεπτά. Για να ισχύει η προεγγραφή σας, θα πρέπει να είστε στο παγοδρόμιο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ώρα που έχετε επιλέξει στην κράτησή σας, διαφορετικά η θέση σας θα διατεθεί. Θα υπάρχουν διαθέσιμα παγοπέδιλα, αλλά μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας. Για την προεγγραφή σας μπείτε εδώ. 

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 10:00 - 22:00
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

EKΔΗΛΩΣΗ

 

Χριστούγεννα στο Public Athens Metro Mall μαζί με τα τουβλάκια LEGO

 

339933

 

Τα Σάββατα 9/12 και την Κυριακή 10/12 χτίσε τα δικά σου Χριστουγεννιάτικα στολίδια LEGO και διακόσμησε το πιο όμορφο και ξεχωριστό δέντρο της πόλης. Πολύχρωμα τουβλάκια LEGO σε περιμένουν στo κατάστημα Public Athens Metro Mall από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 για να κατασκευάσεις τα δικά σου ιδιαίτερα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Καρδιές, αστεράκια, αγγελάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και άλλα πρωτότυπα στολίδια, φτιαγμένα από τουβλάκια LEGO, θα στολίσουν ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μόνο στα Public.

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 9 & 10 Δεκεμβρίου, 12.00
Που; Public Athens Metro Mall

 

 

EKΔΗΛΩΣΗ

 

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο καταφύγιο Φλαμπούρι

 

19aa51f015ce6db146fb5a97e634eee0

 

Ευκαιρία να περάσετε μια μέρα μαζί με την οικογένειά σας σε κλίμα Χριστουγέννων μέσα στο δάσος, στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πίνοντας γλυκό χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein) προσφορά του καταφυγίου Φλαμπούρι. Θα πρέπει να βρίσκεστε στο Φλαμπούρι στις 10:45′.

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 9 Δεκεμβρίου, 10.45
Πού; Καταφύγιο Φλαμπούρι

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

"Εργαστήριο Μηχανικής για Junior Μηχανικούς" από το CityLab

 

339910

 

Πρόκειται για ένα δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5-7 ετών. Οι μικροί Μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μια μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και το πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε.

 

Τιμές; δωρεάν / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.
Πότε; Σάββατο 9/12, 12.00
Που; Public Συντάγματος

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Παραμύθι με τον Αϊ - Βασίλη στην δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

 

9595964405451715113

 

Στην δημοτική βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη, τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας θα παρακολουθήσουν την νηπιαγωγό Ελένη Τάτσιου να αφηγείται το παραμύθι "Μία προσευχή στον Αϊ - Βασίλη... μπορεί να βγει αληθινή;". Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι θα συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα παίξουν τρίλιζα και θα φτιάξουν γιορτινές χειροτεχνίες.

 

Τιμές; δωρεάν / με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής εδώ
Πότε; Σάββατο 9/12 στις 11.00
Πού; Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη, Μπιχάκη 15

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Stavros Niarchos Foundation Cultural Center1

 

Ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο να λάβετε μέρος σε διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, που απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και ενήλικες.

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 9 & 10 Δεκεμβρίου, 09:00 - 14:00
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

"Μαγικά Χριστούγεννα - Ένας μήνας γιορτής" στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

 

varh kids

 

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ανοίγει στις 8 Δεκεμβρίου και από τις 18:00 έως τις 19:30, με την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του Δήμου, στην Πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας). To πλακόστρωτο θα γεμίσει με μουσική, με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, εργαστήρια κατασκευών, face painting, διαδραστικά και κινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Στις 19:30 τη σκυτάλη της γιορτής θα πάρουν οι χορωδίες των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βουλιαγμένης, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Αιμήλιου Γιαννακόπουλου και Χαράλαμπου Μιχαηλίδη με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στις 20:00 θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης. Θα ακολουθήσει υπαίθρια συναυλία με τη Ζωή Παπαδοπούλου και την ορχήστρα της.

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 8/12 στις 18.00
Πού; Κεντρική Πλατεία Βούλας

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

"Το Άστρο των Χριστουγέννων": Ψηφιακή παράσταση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

 

98477

 

Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση Του στον κόσμο μας. Η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από "πλήθος στρατιάς ουρανίου" και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως "αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή", διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν "το άγνωστο αυτό παιδίον". Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

 

Τιμές; 6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά
Πότε; 9 & 10 Δεκεμβρίου, 10.30 & 15.30
Πού; Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387

 

 

Διαβάστε εδώ όλες τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει για το Σαββατοκύριακο, ο Δήμος Αθηναίων.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.