Print this page

Family Weekend 1 - 3/12: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 1 - 3/12: 10 ξεχωριστές Family Weekend 1 - 3/12: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

"Ο άγγελός μου" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

335321

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Άγγελός μου" θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης και έκθεσης του Σημειωματάριου "Το φως του μαύρου". Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι άγγελοι στην ελληνική παράδοση και τέχνη, από τα τάματα των πιστών έως και τη ζωγραφική του Κωνσταντίνου Παρθένη. Με τον εικαστικό Αλέκο Κυραρίνη. Απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 13 ετών.


Τιμές; δωρεάν ** Απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο 2130291224
Πότε; Κυριακή 3/12 στις 12.00
Που; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

anapiriatragoudia

 

Σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, οι οργανισμοί Labyrinth of Senses και Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους, διοργανώνουν μία σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την εξοικείωση με τη διαφορετικότητα, για παιδιά και ενήλικες όλων των ικανοτήτων. 

H ομάδα του "Labyrinth of Senses" σας καλεί να διασχίσετε τον "Λαβύρινθο" χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις σας και τελικά προσφέρει ένα αναπάντεχο ταξίδι με σταθμούς στην κατανόηση, τον σεβασμό και την αποδοχή. Το Labyrinth of Senses είναι ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία, το οποίο έχει ως στόχο να παρακινήσει, ώστε όλοι να κάνουμε μικρές καθημερινές αλλά αξιοσημείωτες πράξεις που προωθούν ένα και μόνο μήνυμα, την αγάπη προς τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι αλλά και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, όπως ακριβώς είναι. Η ομάδα από το Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους, καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε μία σειρά από προσαρμοσμένες δραστηριότητες ψυχαγωγίας για άτομα με ή και χωρίς αναπηρία.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, από 6 έως 17 ετών.

 

Πρόγραμμα


12:00 – 16:00: Βιωματικό εργαστήριο "Labyrinth of Senses"
12:30 – 13:30: Προσαρμοσμένο θεατρικό εργαστήριο για παιδιά με και χωρίς δυσκολίες με την θεατρολόγο & συγγραφέα Έρση Νιαώτη
13:30 – 15:00: Χώρος χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά με και χωρίς δυσκολίες / Γνωριμία μεταξύ των παιδιών και χάρισμα κατασκευών
15:00 – 16:00: Βιωματικό workshop λάτιν χορού (salsa & bachata) για ενήλικες με και χωρίς αναπηρία με τη χορευτική ομάδα Griego Latino & Ανοιχτή Αγκαλιά

 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 3/12 στις 12.00
Πού; Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

"Τα δώρα του Άη Βασίλη" στο Βιβλιοπωλείο "Το Μαγικό Μολύβι".

1417424962094

Το βιβλιοπωλείο "Το Μαγικό Μολύβι" και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν σε μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική και παιχνίδια. Η Μαρία Τερζάκη αφηγείται μια διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά του δώρα. Ένα ξεκαρδιστικό αλλά και συγκινητικό χριστουγεννιατικό παραμύθι της Στέλλας Μιχαηλίδου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ-Βασίλη τίποτα δεν είναι στη θέση του! Ο Γκρινιάρης γκρινιάζει, φωτάκια αναβοσβήνουν, μπαλάκια χοροπηδούν, λούτρινα αρκουδάκια τρέχουν για να κρυφτούν και παιχνίδια γνώσεων ρωτούν γιατί, πότε, πως; Ποιός είναι ο λόγος γι'αυτή την αναστάτωση; Συμφορά! Ο Αϊ-Βασίλης χάθηκε ξαφνικά! Τα ξωτικά ξεχύθηκαν στους δρόμους, όλοι ψάχνουν να τον βρουν! Τι,δε θα έχουμε δώρα φέτος; Ποιός μπορεί να βοηθήσει να τον βρούμε; Μόνο εσείς παιδιά μπορείτε να μας βοηθήσετε!

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 12.00
Πού; Βιβλιοπωλείο "Το Μαγικό Μολύβι"

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

"20 χρόνια Μουσική Βιβλιοθήκη" στο Μέγαρο Μουσικής

20 xronia mousiki vivliothiki 114 GEO7159

Το 2017 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει και προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16.00 και σας περιμένουν οικογενειακώς. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα από τις 17.00 έως τις 18.30 θα διεξαχθεί εργαστήρι γνωριμίας παιδιών 6-10 ετών με τα αρχαία μουσικά όργανα και την κατασκευή τους από το γνωστό συγκρότημα ΛύρΑυλος. Στις 19.00 ξεκινάει η εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο της οποία θα παρουσιαστεί η νέα οπτική της ταυτότητα από τους G Desing Studio. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος θα χαιρετίσει την εκδήλωση και θα μιλήσει για τη σχέση του με τη μουσική.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21.00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie Vexations. Περισσότεροι από εξήντα (60) κορυφαίοι έλληνες πιανίστες συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Μέξη. Το έργο θα παιχτεί 240 φορές, όσοι και οι μήνες λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Στις 20:00 θα παρουσιαστεί νέο ανέκδοτο έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη σε παραγγελία της Μουσικής Βιβλιοθήκης από την σοπράνο Μάιρας Μηλολιδάκη και τον Τίτου Γουβέλη στο πιάνο.

Τιμές; δωρεάν // Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.mmb.org.gr

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 16.00
Που; Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Πεζοπορική βόλτα στο καταφύγιο Φλαμπούρι

1920x1074 MPAFI min

Αυτο το Σάββατο το πρόγραμμα έχει πεζοπορία για όλη την οικογένεια. Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα κινηθείτε μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 17:00′ 

Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 17:30′
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~2:00′ ώρες

Ο βαθμός δυσκολίας θα είναι τύπου Α’. Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο, θα πρέπει να κάνετε τσεκ το όνομα σας στη λίστα συμμετοχών και να προμηθευτείτε το κουπόνι συμμετοχής. Ο βασικός εξοπλισμός που θα πρέπει να έχετε είναι ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο. Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Τιμές; Κόστος 5€, ελάχιστη κατανάλωση (αφαιρείται από οποιαδήποτε κατανάλωση σας στο καταφύγιο)

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 17.30
Πού; Καταφύγιο Φλαμπούρι

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Stand-Up Comedy Workshop για παιδιά με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

xatzip1

O Γιώργος Χατζηπαύλου επισκέπτεται τη Βάρη και το "Περιβόλι" και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα ταξίδι στη χώρα της έκφρασης και του αστείρευτου γέλιου. Για 2 περίπου ώρες, το stand-up comedy θα περάσει σε άλλο επίπεδο: αλλάζει μορφή, παύει να είναι μια εξιστόρηση μικρών αφηγήσεων και μετατρέπεται στο πρώτο stand-up comedy workshop για παιδιά.

Τιμές; 24€, ** για κρατήσεις θέσεων: Τηλέφωνο: 2108963000 , Κινητό: 6981127805

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 16.30
Που; Το Περιβόλι στη Βάρη (Κυρηνείας 15)

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χ.Κ Άντερσεν ξανά στο Θέατρο Θυμέλη

328786

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αγαπημένο όλων των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, γίνεται παράσταση στο Θέατρο Θυμέλη. Για ακόμα μία φορά δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 2,5 ετών. 

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Μαγκίνης, Δέσποινα Παντελίδου, Ιωάννα Κούτση,Αμαλία Κλημοπούλου, Δήμητρα Παγκάλου

Τιμές; 10€, άνεργοι - πολύτεκνοι: 50% έκπτωση, ειδική τιμή για group και συλλόγους 6€ (για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων)

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 17.00
Πού; Θέατρο Θυμέλη

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παίζοντας στη #Neapoli: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς «Αθηναιογνώστες»

21b719ff14382d4c0e026c9f06ae5c73 XL

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης #NeapolisAthina: και τώρα και τότε, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, προσκαλούν μικρούς Αθηναίους ηλικίας 6-12 ετών, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 16:00, σε ένα ανοικτό εκπαιδευτικό - εικαστικό εργαστήρι.

Μέσα από το εκπαιδευτικό-εικαστικό εργαστήρι, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα ευαισθητοποιηθούν για μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική και πολιτιστική ιστορία της πρωτεύουσας αλλά και της χώρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; δωρεάν ** απαραίτητη η κράτηση θέσης

Πότε; Σάββατο 2/12 στις 16.00
Πού; Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

Ο μάγος Sankara στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

thumb 640

Ο μάγος Sankara έρχεται να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο magic show του ''Μαγεία στο χρόνο''. Ο illusionist θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, προσκαλώντας τους σε ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων. Η κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου μετατρέπεται όπως κάθε φορά σε ένα φανταστικό και διαδραστικό κόσμο, όπου ο καθένας συμμετέχει με τον δικό του τρόπο, βιώνοντας έτσι την μαγεία σε πρώτο πλάνο.

Διάρκεια παράστασης: 90'

Τιμές; 8€ παιδικό (έως 12 ετών), 10€ κανονικό

Πότε; Κυριακή 3/12 στις 18.00
Πού; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

 

BAZAAR

Χριστουγεννιάτικο bazaar 2017 από τον Σύλλογο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

336953

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας διοργανώνει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του. Βόλτες με τα άλογα, παιδότοπος, facepainting, λαχειοφόρος αγορά, φαγητό, ποτό και πολλά δώρα σας περιμένουν, γι' αυτό πάρτε την οικογένειά σας και επισκεφθείτε το. 

Που: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Πότε: Κυριακή 3/12 στις 9.00
Τιμές: δωρεάν