Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

Η 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι. Στήν έκθεση πρόκειται να εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής που είχε προηγηθεί, ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 6ο Forum Ελληνικής Κεραμικής με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: Παράλληλες εκθέσεις, επιδείξεις τεχνικών RAKU, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, αφιερώματα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.

EKΘΕΣΗ

Release the Kraken: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou Gallery

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017

Η ατομική έκθεση του Αντωνάκη με τίτλο 'Release the Kraken', παρουσιάζεται στην Eleftheria Tseliou Gallery, από τις 17 Νοεμβρίου. Ο Αντωνάκης, στη νέα αυτή δουλειά, συνεχίζει την έρευνά του γύρω από το υλικό από τον χώρο της τηλεόρασης και συγκεκριμένα αυτή τη φορά από εκπομπές προηγούμενων δεκαετιών. Εκπομπές όπως το ‘She-Ra: Princess Of Power’, ταινίες Disney όπως το ‘The Parent Trap’, σκηνές τρόμου από το ‘Twin Peaks’ και σκηνικά της Δυναστείας. Η ανάγνωση αυτή είναι βιωματική και ανακαλείται από την μνήμη του καλλιτέχνη, δεν είναι μία ανάγνωση εκ των υστέρων. Η επιλογή του καλλιτέχνη να παρουσιάσει έργα βασισμένα και επηρεασμένα από την αισθητική της τηλεόρασης την δεκαετία του 80 σήμερα, παραπέμπει στην Pop Art.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 12:00 - 20:00 / Σάββατο 12:00 - 15:00

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Νέοι καλλιτέχνες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 2

Παράλληλα με τα ρεσιτάλ πιάνου των καταξιωμένων σολίστ που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου 2017, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, θα πραγματοποιηθούν επίσης ρεσιτάλ επτά νέων καλλιτεχνών που έχουν επιλεγεί κατόπιν ακρόασης. Αυτό το Σάββατο και την Κυριακή στις 18.00, στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τρεις από αυτούς, τον Γρηγόρη Ιωάννου (18/11), την Ναταλία Γιαννάκη και τον Χρήστο Γιώνα (19/11). 

 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Teriade" του Σίμου Κορεξενίδη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 3

Το ντοκιμαντέρ "Teriade" του Σίμου Κορεξενίδη θα προβληθεί δωρεάν για το κοινό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 12.00, στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ. Έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Λέσβιου κριτικού τέχνης και εκδότη βιβλίων τέχνης Στρατή Ελευθεριάδη (Τeriade), το οποίο προέκυψε μετά από έρευνα πολλών χρόνων και θέλει να φωτίσει άγνωστες πτυχές αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Ο Teriade γεννήθηκε στη Βαρειά της Λέσβου το 1897 (φέτος συμπληρώθηκαν 120 χρόνια από τη γέννησή του) και πέθανε στο Παρίσι το 1983.

Την δημοσιογραφική έρευνα για το ντοκιμαντέρ πραγματοποίησε ο Σίμος Κορεξενίδης και η Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, ενω ή διάρκεια του θα είναι 75 λεπτά.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Jazz Chronicles: Human Touch στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 4

Ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ, Jazz Διαχρονίες, σκιαγραφεί τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο, προτείνοντας παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα. Αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το συγκρότημα Human Touch, στις 21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι Human Touch είναι οι David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου, γνωστοί και ως Human Touch. Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα group, το οποίο εδώ και 20 χρόνια συνεχίζει δυναμικά, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αυθεντικότητά του, να εμπνέει και προκαλεί. Οι Human Touch έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από μια πληθώρα οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

David Lynch: Τενόρο & Σοπράνο Σαξόφωνο, Φλάουτο, Cajon, Φωνή, Κρουστά 

Σταύρος Λάντσιας: Πιάνο, Πλήκτρα, Μελόντικα, Ντραμς
Γιώτης Κιουρτσόγλου: Ηλεκτρικό Μπάσο, Άταστο Μπάσο, Φωνή, Κρουστά

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Global Fashion Disruptors: Μία γιορτή για τη βιώσιμη μόδα

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 6

Το Fashion Revolution Greece και τo SoFE διοργανώνουν το "Global Fashion Disruptors", μια διήμερη γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα, στις 19 & 20 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 σττην Αγορά Κυψέλης και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Η εκδήώση θα περιλαμβάνει πάνελ ομιλιών, τεχνικά εργαστήρια για σχεδιαστές, Pop-Up Market σχεδιαστών βιώσιμης μόδας, Kids’ Corner με παιχνίδια για τους μικρούς, μελλοντικούς καταναλωτές, ανταλλακτικό παζάρι και σημείο ανακύκλωσης, έκθεση προσφύγων και Ελλήνων καλλιτεχνών, πρεμιέρα διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών με αντικείμενο τη βιώσιμη μόδα, καθώς και την απονομή βράβευσης του Διεθνούς Διαγωνισμού SOFE Global Fashion Disruptors. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν Street Dance Performers, Ethnic Food and Drinks Market και DJ set party.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

Ισχύς μου η αγάπη του Λαού: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο Μουσείο Βορρέ

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 7

Το Πυργί, το λαογραφικό τμήμα του Μουσείου Βορρέ, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, με τίτλο “Ισχύς μου η αγάπη του Λαού”, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 14:00. Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος συνομιλεί με την παράδοση, με 25 έργα του που δημιουργήθηκαν ειδικά για να κρεμαστούν με μαεστρία, ανάμεσα σε βημόθυρα, φαγιάνς, μεταβυζαντινές εικόνες και αντικείμενα άλλοτε καθημερινής χρήσης, σήμερα εκθέματα υψηλής λαϊκής τέχνης, που απέκτησε σε βάθος δεκαετιών ο μεγάλος συλλέκτης. Στην έκθεση ο καλλιτέχνης απεικονίζεται άλλοτε ως εστεμμένος βασιλιάς, άλλοτε ως "σύντροφος" με στρατιωτική στολή και άλλοτε ως ταγός μπολιβαριανής χώρας. Τοποθετεί κουφάρια ψαριών ως πολεμικές μηχανές βγαλμένες από τον κόσμο του Ιερώνυμου Μπος δίπλα σε θωρηκτά του ελληνικού στόλου και εισάγει ντελικάτες ζωόμορφες "κυρίες της αυλής" και γκροτέσκες φιγούρες στρατιωτικών απέναντι στους ένδοξους ήρωες της εθνεγερσίας ή τα βασιλικά πρόσωπα, για να εντάξει το ιδιαίτερο βλέμμα του στην ελληνική παράδοση. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Η Άδεια Ορχήστρα τραγουδά για τα 85 χρόνια των Οδηγών Φιλοθέης

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 8

Οι Οδηγοί Φιλοθέης μας προσκαλούν αυτή τη φορά σ΄ένα μουσικοχορευτικό ρετρό show με την πρωτότυπη καλλιτεχνική ομάδα "Άδεια Ορχήστρα". Η Άδεια Ορχήστρα είναι μια πενταμελής ομάδα καλλιτεχνών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 21:00, στο παλιό Δημαρχείο Φιλοθέης, θα παρουσιάσουν μια μουσική ατραξιόν που βασίζεται σε γνωστά, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου, διασκευασμένα στα ελληνικά.

Η ομάδα αποτελείται από: τους Χρήστο Κανελλόπουλο, δημοσιογράφο, συγγραφέα, στιχουργό και κομφερασιέ, Παύλο Ιωάννου, μουσικό και συνθέτη, Στάντη Σταυριανέα, τραγουδίστρια και ξεναγό, Αθηνά Τσιμπουκίδη, καθηγήτρια πιάνου, Ράνια Πανάγου, σχεδιάστρια κοσμημάτων και διοργανώτρια εκδηλώσεων.

 

ΣΙΝΕΜΑ & ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση "What We Found After You Left" και προβολή ταινίας

free weekend 17 18 19 noemvrioy 2017 9

Το διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2017, στο πλαίσιο της documenta 14 προβλήθηκε στο ΕΜΣΤ η ταινία του Ναΐμ Μοχαϊεμέν, Προς Τρίπολη: Ακυρώθηκε (2017). Η ταινία έδωσε την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να "ξαναεπισκεφτεί" το εγκαταλελειμμένο πλέον αεροδρόμιο Ελληνικό.

Μια ομάδα νέων φωτογράφων, αποτελούμενη από σπουδαστές της Σχολής Focus και μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου 18 Άνω, επισκέπτονταν το Ελληνικό, με σκοπό τη δημιουργία φωτογραφικών πρότζεκτ, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του ΕΜΣΤ, βασισμένου στην ταινία Προς Τρίπολη: Ακυρώθηκε. Οι επισκέψεις στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού 2017, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.), που είχε βοηθήσει και το συνεργείο της ταινίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ειρήνη Αγγελίδη, Λέα Αμπατζόγλου, Στέλλα Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Βοργίας, Μιχάλης Γεωργίου, Νόρα Γκίκα, Χριστίνα Ζαγοραίου, Πέννυ Θεοδοσίου, Χρήστος Κανάκης, Άννα Καντριβιώτη, Κλινάκης Κώστας, Βαγγέλης Κοκορόσκος, Βικτωρία Κουνανάκη, Πάνος Μαζαράκης, Εύα Μπεσλεμέ, Ελευθερία Μορτάκη, Νάντια Παναγοπούλου, Ιωάννα Παρασκελίδη, Γιώργος Σωτηρίου, Χριστίνα Σωτηροπούλου, Ρίτα Τσέλα, Φίλιππος Φερεντίνος, Κωνσταντίνα Φλέγκα, Δημήτρης Χρονόπουλος.

Την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιούνται συνεχείς προβολές της ταινίας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Διάρκεια 95.

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Σαίξπηρ - Το τυχάρπαστο κοράκι" του Vincent Dowling στο Studio Κυψέλης

free weekend 2017 10 11 12 november 8

Ξέρουμε πολύ λίγα για τον Σαίξπηρ σαν άνθρωπο. Με το "Τυχάρπαστο Κοράκι" ο Vincent Dowling καταδύεται δημιουργικά μέσα σε ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες για την προσωπική ζωή του Βάρδου. Το συγκεκριμένο δράμα-κωμωδία εστιάζει στη Σουζάννα Σαίξπηρ-Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ, τον σπουδαιότερο ελισαβετιανό ηθοποιό. Η πλοκή, τοποθετημένη στο 1616, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει τη Σουζάννα να επισκέπτεται τον Μπέρμπαιητζ στο δημιούργημα του Σαίξπηρ, το θέατρο Γκλόουμπ, για να μάθει για τον πατέρα της...

Η σκηνοθετική Επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνα Ρίτσου και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνα Ρίτσου, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Λιβανός και Σοφία Μπεράτη. Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά ο Χάρης Γιαννακόπουλος. Παρουσιάζεται την Kυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Studio Κυψέλης.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.