Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

The Meet Market στην Τεχνόπολη 

Η καθιερωμένη διήμερη γιορτή στην Τεχνόπολη επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο - ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

 

Dj line up:


11/11/2017  ((13:00 - 23:59)
13:00 – 14:00: Mix Master Set-up
14:00 – 16:00: Uncle Neck
16:00 – 18:00: Winjer
18:00 – 20:00: J. Melik
20:00 – 22:00: Haze
22:00 – 00:00: House of Baum 

12/11/2017 (12:00 - 22:00)
12:00 – 14:00: Santoner RPZ
14:00 – 16:00: Pipi Dee
16:00 – 18:00: Αγγελική Καλλά
18:00 – 20:00: Camabuca
20:00 – 22:00: A@H20

Play4life – Αίθουσα Αποθήκη
Σάββατο 11/11 13.00
"Μυστική Αποκάλυψη και οι 7 δίσκοι της Γαίας".

Imaginary Rooms – Aίθουσα Αποθήκη
Doodling Workshop
• Κυριακή 12/11 17.00-18.20, ηλικίες: 7-12 ετών
Mε μοναδικά εργαλεία ένα μαύρο μαρκαδόρο, χαρτί και τον αυθορμητισμό μας μαθαίνουμε τι είναι το δημιουργικό λάθος, εξερευνούμε τα όρια της δημιουργικότητάς μας και ανακαλύπτουμε το character design.
Graffiti Workshop

• Κυριακή 12/11 18.30-20.00, ηλικίες: 7-12 ετών
Πόσα προσχέδια πρέπει να ετοιμάσει ένας γκραφιτάς πριν ζωγραφίσει έναν τοίχο; Βασική graffiti τυπογραφία για παιδιά που γνωρίζουν ότι τέχνη, παιχνίδι κι εκπαίδευση είναι συνώνυμα.
To Imaginary Rooms είναι το δημιουργικό studio που απαρτίζεται από τη γραφίστα και character designer Νάντια Στασινού και τον αρχιτέκτονα και street artist Μανώλη Ηλιόπουλο.

Πυγολαμπίδες (ομάδα δημιουργικής έκφρασης για παιδιά)
• Σάββατο 11/11 και Κυριακή 12/11
17:00-18:00 Face Painting
18:00 και 19:00 Θεατρικά Παιχνίδια
Και κει που όλοι νομίζαμε ότι ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας ήσυχος και σιωπηλός, οι Πυγολαμπίδες μπήκαν στις γειτονιές του και βρήκαν Φαντάσματα! 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο Φωτογραφίας με την Canon στο Public στο Σύνταγμα

free weekend 2017 10 11 12 november 2

Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο φωτογραφίας με την Canon στο Public στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 19.00. Εκεί ο επαγγελματίας φωτογράφος Χρήστος Βλάχος θα μιλήσει για τη φωτογραφία φύσης και τοπίου, για τις κοινές τους παραμέτρους, αλλά και τις σημαντικές διαφορές τους, ακόμα και όσον αφορά στον βασικό εξοπλισμό. Θα μιλήσει επιπλέον και για την υπομονή και την επιμονή που απαιτούνται κατά την διάρκεια μιας οποιαδήποτε φωτογράφισης, για το πόσο σημαντική είναι η επανάληψη και το λάθος για να φτάσει ο φωτογράφος στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και η μελέτη άλλων φωτογράφων.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ 

 

"Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott"

free weekend 2017 10 11 12 november 3

Η διάλεξη της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας, Margaret Boyle Spelman, με τίτλο "Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott" πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), με αφορμή την έκδοση στα Ελληνικά του βιβλίου του D.W. Winnicott "Διαδικασίες ωρίμανσης και διευκολυντικό περιβάλλον. Συμμετέχει με σχολιασμό η ψυχολόγος Μαριάνθη Καλατζή και συντονίζει ο ψυχαναλυτής (SPF) Θανάσης Χατζόπουλος.  

Επαναπροσεγγίζεται η έννοια "είναι και γίγνεσθαι" ως ένα συνεχές, από την ανάπτυξη ενός ορίου στην κατάσταση της απόλυτης εξάρτησης έως τη φύση της "απόστασης μεταξύ" στη σχετική εξάρτηση. Με πολλά παραδείγματα, στα οποία εναλλάσσεται η αναλυτική διαδικασία με τη μητρική ενασχόληση, εξετάζεται ο ρόλος του διευκολυντικού περιβάλλοντος στις διαδικασίες ωρίμανσης, τόσο του βρέφους όσο και του ασθενούς, ανιχνεύοντας τις ρίζες της δημιουργικότητας, αλλά και τους περιορισμούς στον "ενδιάμεσο χώρο", που θέτουν σε κίνδυνο τη γέφυρα μεταξύ της εσωτερικής ζωής του ατόμου και της εξωτερικής πραγματικότητάς του.

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Υποβρύχιο

free weekend 2017 10 11 12 november 4

Το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ", παρουσιάζεται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Πολιτιστικό Στέκι Υποβρύχιο. Ο Φάλσταφ, ένας σπάταλος ευγενής και επιρρεπής στα γλέντια, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές, με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες, τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Η σκηνοθεσία θα είναι της Ζωής Τριανταφυλλίδη και πρωταγωνιστούν οι Θάνος Καπρέλης, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Σοφία Σωληναραίου και Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Andrew Lane στο Μικρό Παλλάς

free weekend 2017 10 11 12 november 5

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συστήνουν τον Andrew Lane στους Έλληνες αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Νεαρό Σέρλοκ Χολμς. O Βρετανός συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" έρχεται για μία μόνο εμφάνιση στην Αθήνα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 13.00, στο Μικρό Παλλάς για να συναντήσει τους αναγνώστες του.

Με αφορμή τα βιβλία της σειράς, ο συγγραφέας πρόκειται να συνομιλήσει με τον μεταφραστή του Ανδρέα Μιχαηλίδη για τον Σέρλοκ Χολμς, το διασημότερο ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο συγγραφέας θα απαντήσει φυσικά, στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της ΕΛΣΑΛ.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού 2017

free weekend 2017 10 11 12 november 6 

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και μας προσκαλούν να γίνουμε μέρος τους και να γιορτάσουμε μαζί τους. 

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να ξεναγηθούν στους αμπελώνες αλλά και στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις τελείωσε. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων - μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή άλλων οινικών και οινοτουριστικών δικτύων.

Στον εορτασμό της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού" συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας και συγκεκριμένα:

- Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
- Η Ένωση Οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος"
- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
- Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

Από τις 11.00 έως τις 17.00 την Κυριακή, θα έχετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα οινοποιεία των οινικών-οινοτουριστικών δικτύων. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίσετε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

"Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Ελιά και Ελαιόλαδο"

free weekend 2017 10 11 12 november 7

 

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14.00, πραγματοποιείται εισαγωγικό εργαστήριο για την ελιά, ένα από τα φυτά της ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας που φιλοξενείται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την ιστορία, τις χρήσεις και τη διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιόλαδου, αλλά και τα μυστικά καλλιέργειας, το έδαφος και το μικρόκοσμο που την περιβάλει. Θα γίνουν δεκτές έως 25 συμμετοχές. Δεν απαιτείται κάποια προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Σαίξπηρ - Το τυχάρπαστο κοράκι" του Vincent Dowling στο Studio Κυψέλης

free weekend 2017 10 11 12 november 8

Ξέρουμε πολύ λίγα για τον Σαίξπηρ σαν άνθρωπο. Με το "Τυχάρπαστο Κοράκι" ο Vincent Dowling καταδύεται δημιουργικά μέσα σε ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες για την προσωπική ζωή του Βάρδου. Το συγκεκριμένο δράμα-κωμωδία εστιάζει στη Σουζάννα Σαίξπηρ-Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ, τον σπουδαιότερο ελισαβετιανό ηθοποιό. Η πλοκή, τοποθετημένη στο 1616, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει τη Σουζάννα να επισκέπτεται τον Μπέρμπαιητζ στο δημιούργημα του Σαίξπηρ, το θέατρο Γκλόουμπ, για να μάθει για τον πατέρα της...

Η σκηνοθετική Επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνα Ρίτσου και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνα Ρίτσου, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Λιβανός και Σοφία Μπεράτη. Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά ο Χάρης Γιαννακόπουλος. Παρουσιάζεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Studio Κυψέλης.

 

ΈΚΘΕΣΗ

"Invitation to Dinner. What?" έκθεση ζωγραφικής από τον Δημήτρη Χρηστίδη

free weekend 2017 10 11 12 november 9

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό, στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χρηστίδη, με τίτλο "Invitation to Dinner. What?". Εκθέτοντας έργα καινούργια, μαζί με έργα της τελευταίας εικοσαετίας, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει έτσι τις θεματικές μορφικές και υφολογικές σταθερές που διατρέχουν το έργο του. Θα έχετε την ευκαρία να δείτε τα έργα του από κοντά στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΙΝΙΑ

Προβολή του ντοκιμαντέρ "The Great Utopia" του Φώτου Λαμπρινού

free weekend 2017 10 11 12 november 10

1917-2017. Ένας αιώνας έχει περάσει από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα, το όνειρο, που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και σημάδεψε ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. H μεγαλύτερη ουτοπία, που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Το ντοκιμαντέρ The Great Utopia αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος. Αντιπαραθέτει, με απολύτως ελεγμένα ιστορικά τεκμήρια, την πτώση του Τσάρου, την έκρηξη του "Οκτώβρη", την κυριαρχία των Μπολσεβίκων, τον εμφύλιο πόλεμο, την αποτυχία του "πολεμικού κομμουνισμού", την αναστροφή του Λένιν με τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ), την κολοσσιαία έκρηξη της σοβιετικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς: κοινωνικές παροχές, ελεύθερο εμπόριο, αγροτική παραγωγή, εκπαίδευση, ρόλος της γυναίκας, τέχνη, ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο, εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, μουσική, κινηματογράφος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα "Η ουτοπία και η διάψευσή της", όπου θα συμμετάσχουν η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), ο σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαριάς, η συγγραφέας Άλκη Ζέη και ο σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός. Όλα αυτά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 19.00  στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.