Family Weekend 10 - 12/11: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 10 - 12/11: 10 ξεχωριστές Family Weekend 10 - 12/11: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!
Το Σαββατοκύριακο 10 - 12/11 επιλέγουμε διαδραστικό θέατρο, θεατρικό παιχνίδι, διασκεδαστικά εργαστήρια και άλλα! 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Ο άνθρωπος που θέλησε να γνωρίσει τη Σελήνη: εργαστήριο στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας

family weekend 2017 10 11 12

Πρόκειται για ένα εργαστήριο για παιδιά βασισμένο στο βιβλίο της Ελένα Ορμίγα, "Ο άνθρωπος που θέλησε να γνωρίσει τη Σελήνη". Η ιστορία αφορά έναν ψαρά που θέλει ν’ αποδείξει στον κόσμο ότι ο Ήλιος και η Σελήνη είναι διαφορετικά όντα. Αρχίζει έτσι ένα ταξίδι για να γνωρίσει τη Σελήνη και τις διαφορετικές της φάσεις κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα. Μέσω των δημιουργικών δραστηριοτήτων του εργαστηρίου, τα παιδιά θα παίξουν με την εικονογράφηση του βιβλίου και θα μάθουν τις φάσεις της Σελήνης. Διδάσκων θα είναι ο Χρήστος Σιορίκης. Θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 18 παιδιά από 9-12 ετών. Απαραίτητη η γνώση ισπανικών και η προεγγραφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 11 Νοεμβρίου, στις 11.00
Που; Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Σκουφά 31

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Οικία Κατακουζηνού

family weekend 2017 10 11 12 2

Το Ίδρυμα Κατακουζηνού δημιουργεί για τους μικρούς του φίλους μία σειρά εκπαιδευτικών - εικαστικών εργαστηρίων. Στην διάρκεια τους τα παιδιά θα ξεναγηθούν στους χώρους του διαμερίσματος της Λεωφόρου Αμαλίας, όπου έζησε ο διακεκριμένος νευρολόγος-ψυχίατρος Άγγελος Κατακουζηνός με τη συγγραφέα σύζυγό του, Λητώ.

Τα παιδιά στο εργαστήριο θα ψάξουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα: Γιατί είναι ένα σπίτι μουσείο; Ποια ήταν η γενιά του '30; Ποιοι ήταν οι διάσημοι και επιφανείς φίλοι και φιλοξενούμενοι του ζευγαριού Κατακουζηνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό;

Στην συνέχεια η συλλογή με τα έργα τέχνης (Θεόφιλος, Πικάσο, Σαγκάλ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βασιλείου, Γουναρόπουλος κ.α.) και ο χώρος της Οικίας Κατακουζηνού στο σύνολό του, μαζί με τα αντικείμενα του σπιτιού, θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το θέμα του εικαστικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-11 χρονών και τους γονείς/συνοδούς τους.

Παράλληλα οι γονείς και συνοδοί των παιδιών ξεναγούνται στους χώρους της Οικίας. Την ξενάγηση ενηλίκων έχει αναλάβει η Θεώνη Κάμπρα, Διπλωματούχος Ξεναγός. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται εξόφληση συμμετοχής. Για κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τιμές; 20€ η τιμή περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο και ξενάγηση ενηλίκων // Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €15

Πότε; Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 12:30 - 14:30 & 15:30 - 17:30
Πού; Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

 

  Η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται παραμύθια για παιδιά στο Θέατρο Πόρτα   family weekend 2017 10 11 12 3   Η Ξένια Καλογεροπούλου, για 4η χρονιά, αφηγείται παραμύθια απ' όλον τον κόσμο στους μικρούς ακροατές στο Θέατρο Πόρτα. Αυτή την φορά οι ιστορίες της θα ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή του θεάτρου, παρασύροντας τα παιδιά σε δράσεις και παιχνίδια με την Άννα Παπαφίγκου, ενώ η ίδια η Ξένια Καλογεροπούλου θα συζητά με τους συνοδούς τους, για την αναγκαιότητα της προφορικής αφήγησης.

Τιμές; 8€
Πότε; Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 15.00
Πού; Θέατρο Πόρτα

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

   

"Άννα Φρανκ - Το ημερολόγιο": Παιδικό Θέατρο στον Πολυχώρο Χυτήριο

family weekend 2017 10 11 12 4

Αθώο, τρυφερό, αληθινό, αντιναζιστικό, λυρικό, ειλικρινές, μοναδικό, ιστορικό, γεμάτο ομορφιά εκείνο το ημερολόγιο που στα χέρια ενός κοριτσιού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατάφερε να γίνει  σύμβολο αληθινής ελευθερίας. Η Άννα Φρανκ δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά στις καρδιές των εφήβων, του κόσμου όλου, να επικοινωνεί και να ονειρεύεται, ακόμα και όταν η ναζιστική θηριωδία έβαλε τέλος στη ζωή της. 

Παίζουν: Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Φανή Γέμτου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Μάριζας, Τέτα Καμπουρέλη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Άρης Αντωνόπουλος, Μαρτίνα Δημοπούλου. Στο ρόλο της Άννα Φρανκ η Κωνσταντίνα Δαούτη. Η σκηνοθεσία είναι της Βάσιας Παναγοπούλου και η παράσταση έχει διάρκεια 2 ώρες μαζί με το διάλειμμα.

Τιμές; Κανονικό: 14€, Φοιτητικό & άνω των 65: 10€, Ανέργων: 8€, Ατέλεια: 5€ (με το πρόγραμμα της παράστασης), ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις κατόπιν συνεννόησης με το ταμείο του θεάτρου.
Πότε; Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 18.00
Που; Πολυχώρος Χυτήριο

 

 

"Το μωρό των 5 αισθήσεων" στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης

family weekend 2017 10 11 12 5

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιωματικό παραστασιακό πρόγραμμα-παιχνίδι για βρέφη, με βασική εμψυχώτρια την Δέσποινα Μαραγκουδάκη. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 μηνών έως 3,5 χρονών.

Μέσα από το όνειρο μια κούκλας αναζητούμε τον πιστό της φίλο τον γαβ, γαβ, γαβ. Θα ακούσουμε ήχους που μας οδηγούν στην θάλασσα, θα νιώσουμε στο χεράκι μας τις σταγόνες τις βροχής, θα δούμε ένα πουλί να πετά και θα αφουγκραστούμε το κελάηδισμά του. Αλλά και θα ψάξουμε, αγγίξουμε, χαϊδέψουμε ένα σωρό διαφορετικές υφές ψάχνοντας τον γαβ, περπατώντας στο πελώριο μονοπάτι της αφής με τα γυμνά ποδαράκια μας. Θα πάρουμε στα χέρια μας μουσικά όργανα και θα τα κινήσουμε-παίξουμε παρέα με τη Μαμά και τον Μπαμπά. Θα μυρίσουμε γνωστές και αγαπημένες μυρωδιές. Οι μεγάλοι θα θυμηθούν αγαπημένα πρόσωπα και στιγμές και οι μικροί μας φίλοι θα οσφριστούν νέες εμπειρίες. Και τέλος θα γίνουμε μικρές παρέες σε ένα θεατρικό πικ-νικ, γευόμενοι νοστιμιές.

Παίζουν: Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Μαρία Μπεθάνη, Ηλέκτρα Καρτάνου.

Τιμές; Γενική είσοδος 10€, Οικογενειακό 4 ατόμων και άνω 8€ (το άτομο), Προπώληση από 8€ για περιορισμένο αριθμό ανά παράσταση
Πότε; Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 12.00
Πού; Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης

 

Ο Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάϊντ του Ρόμπερτ Στίβενσον στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

family weekend 2017 10 11 12 6

Το έργο "Ο Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάϊντ", σε διασκευή του Βασίλη Μαυρογεωργίου και της Βίλιας Χατζοπούλου, ξεκινάει αυτή την Κυριακή στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Ο ευγενικός Δόκτωρ Τζέκιλ ασχολείται με τη διαμάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Μια μάχη που μερικές φορές νιώθει και ο ίδιος πως τον καταδυναστεύει. Ως επιστήμονας θέλει να πετάξει οτιδήποτε θεωρεί «άχρηστο» στη φύση και να κρατήσει το «ωφέλιμο», το καλό. Αφιερώνει λοιπόν τη ζωή του στη δημιουργία ενός φαρμάκου που καταστέλλει τις σκοτεινές επιρροές και διατηρεί την καλή πλευρά του ανθρώπου. Όταν δοκιμάσει ο ίδιος το φάρμακο, θα μεταμορφωθεί για λίγο στον κύριο Χάιντ: χωρίς ηθικούς φραγμούς, θα αισθανθεί επιτέλους ελεύθερος σε έναν κόσμο γεμάτο κανόνες. Παίρνει μετά το αντίδοτο και “επανέρχεται” στον Δόκτορα Τζέκιλ. ‘Ομως η προσωπικότητα του κύριου Χάιντ αρχίζει να γίνεται πιο ισχυρή και δεν έχει ανάγκη το φάρμακο για να παίρνει τη θέση του Δόκτορα Τζέκιλ που πλέον χρειάζεται μεγάλες ποσότητες αντίδοτου για να μπορεί να επιστρέψει στον εαυτό του.

Παίζουν: Κωσταντίνος Ευστρατίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Πάνος Μπιρμπατάκος. Στον ρόλο του Δόκτωρα Τζέκιλ (και κύριου Χάιντ), ο Θανάσης Δόβρης. Στην παράσταση συμμετέχουν σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης.

 

Τιμές; Γενική είσοδος: 10€, Ομαδικά-γκρουπ: 8€, Προσκλήσεις -Ατέλειες: 3€ συνεισφορά στα έξοδα του θεάτρου, Μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές, άτομα κάτω των 23 ετών και άνω των 65.

Πότε; Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 17.30
Που; Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Υπόγειο)

 

"Γύρω - γύρω μήνες" στο Tempus Verum

family weekend 2017 10 11 12 7

Η διαδραστική παράσταση "Γύρω-γύρω μήνες", από τη Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, βασίζεται στο παραδοσιακό παραμύθι "Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες" και αλλάζει, όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές. Αυτή την φορά από τον Νοέμβριο μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων, ξετυλίγει παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια, στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι.

Τον Νοέμβριο τα παιδιά θα γνωρίσουν έθιμα και τραγούδια του φθινοπώρου, παιχνίδια από τα νυχτέρια. Τον Δεκέμβριο, παραδόσεις του χειμώνα, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ιστορίες για καλικάτζαρους και έθιμα του Δωδεκαημέρου. Κι όλα αυτά μαζί με μουσική, θεατρική αφήγηση, παραδοσιακά έθιμα και διαδραστικά παιχνίδια. H σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Δαμούλη.

Τιμές; 10€ (για ομάδες άνω των 10 ατόμων, ομαδικό: 8€)

Πότε; Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 12.00
Πού; Θέατρο Τempus Verum

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

family weekend 2017 10 11 12 8

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το MBike εκπαιδεύουν τους μικρούς ποδηλάτες. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα μέρη του ποδηλάτου, μαθαίνουν να ποδηλατούν με ασφάλεια, γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές και κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο...ποδήλατο. Τα μαθήματα αφορούν παιδιά από 5 έως 8 ετών και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 10.00-14.00
Πού; ΚΠΙΣΝ

 

 

"Μία νύχτα… στο Μουσείο" στην Τεχνόπολη

The meet market

Εκδηλώσεις για παιδιά μαζί με τους γονείς τους πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη. Δείτε αναλυτικά:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου (από τις 19.00)


- Κυνήγι μαύρου θησαυρού
Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, με όπλο την παρατηρητικότητα και την ταχύτητα, λύνουμε ιστορίες μυστηρίου και εξερευνούμε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το παλιό εργοστάσιο.


Οι μηχανές στο φουλ!

Ανάμεσα στο μηχανολογικό εξοπλισμό που σώζεται σήμερα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου, ξεχωρίζει μία ατμομηχανή που δουλεύει ακόμη… Μικροί και μεγάλοι με απλά υλικά κατασκευάζουμε τη δική μας ατμομηχανή και της βάζουμε χρώμα. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί… Τη συναρμολογούμε και την κάνουμε να κινείται!


- Ακούμε ιστορίες και μύθους για τη νύχτα και τα όνειρα, στο ψηλότερο σημείο της Τεχνόπολης, το Παρατηρητήριο με θέα 360° στη νυχτερινή Αθήνα.


Ξεκούραση και ύπνος στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού

 

Κυριακή 12 Νοεμβρίου (από τις 08.00)


- Yoga workshop για όλη την οικογένεια
Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παραστατικών Τεχνών Artfygio-Τεχνών το Καταφύγιο

- Πρωινό στο καφέ της Τεχνόπολης

 

Η δράση "Μια νύχτα… στο Μουσείο" πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "160 χρόνια Γκάζι" που διοργανώνει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για τον εορτασμό 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

 

Τιμές; Κόστος: 55€ (παιδί & ενήλικας) * Oι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις θέσεων στο 2130109325.
Πότε; Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου
Πού; Τεχνόπολη

 

 

"Πάμε Μουσείο το Σάββατο;": Θεατρικό παιχνίδι στο Μουσείο Ηρακλειδών

family weekend 2017 10 11 12 9

Μια σειρά θεματικές ενότητες κατάλληλες για παιδιά 4 - 5 χρονών, που έχουν ως σκοπό να τους συστήσουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κουλτούρα της Κίνας μέσα από παιχνίδι, κίνηση, μίμηση, κατασκευές και ζωγραφική, ξεκινούν αυτό το Σάββατο στο Μουσείο Ηρακλειδών. Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά.     "Ο κήπος με τις ανθισμένες κερασιές".

Ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο κήπο, γεμάτο ήχους, χρώματα, μυρωδιές και περίεργα φτερωτά πλάσματα. Στη χρονιά του κόκορα κάτι περίεργο συμβαίνει με τους φτερωτούς μας φίλους. Ένα διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -5 ετών όπου το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και οι κατασκευές έχουν τον πρώτο λόγο.

  Που; Μουσείο Ηρακλειδών

Πότε: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 11.00
Τιμές: Κόστος: 10€, 8€ στο δεύτερο παιδί (για αδέλφια) ** Οι γονείς των παιδιών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στα εργαστήρια, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση "Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία".

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.