Print this page

Weekend Agenda 10 - 12/11: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 10 - 12/11: oι 5 Weekend Agenda 10 - 12/11: oι 5
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη στο Θέατρο Βεάκη

Ο Μάνος Χατζιδάκις και η "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη συναντιούνται ξανά μετά από 62 χρόνια, στο Θέατρο Βεάκη. H θρυλική Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη (1955), η ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο, με την μοναδική μουσική και τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, "Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι", "Εφτά τραγούδια θα σου πω", "Ο μήνας έχει δεκατρείς", "Το φεγγάρι είναι κόκκινο", καθώς και με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. 

Μια εμβληματική ταινία, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην συλλογική μνήμη, που ταξίδεψε την μεταπολεμική Ελλάδα στην Ευρώπη και την Αμερική. Εξήντα δύο χρόνια μετά, εκεί Στου Παραδείσου τα μπουζούκια, ζωντανεύει επί σκηνής η ιστορία της μοναδικής Στέλλας του ελληνικού σινεμά, μεταφέροντάς μας ξανά πίσω στο χρόνο, στην ατμόσφαιρα και την Ελλάδα της δεκαετίας ΄50.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα
Πότε: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00

Tιμές:22€, 20€, 16€, 14€

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Το Μαυροπούλι του Ντέιβιντ Χάροουερ στο Θέατρο Άλμα

 

weekend agenda 10 11 12 3

Το Θέατρο Άλμα παρουσιάζει το κοινωνικό έργο «Το Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χάροουερ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Το «Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χάροουερ, είναι ένα έργο που ανιχνεύει τα απόλυτα όρια της ηθικής, της σεξουαλικής επιθυμίας, του νοήματος του έρωτα, της επίδρασης που έχει το παρελθόν στο παρόν στις ανθρώπινες σχέσεις. Στο έργο αυτό δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Αποδεικνύει πως οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να ξεπεράσουν τις νόρμες και τους νόμους, γιατί είναι πέρα από κατηγοριοποιήσεις και ταμπέλες.

Πού: Θέατρο Άλμα, Αμερικής 9, Αθήνα
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο: 21.00 & Κυριακή: 20.00
Τιμές: Πλατεία: 20€, Εξώστης: 18€, Λαϊκή απογευματινή: 18-16€, Μειωμένο: 15€, Ανέργων: 10€

 

ΜΟΥΣΙΚΉ

Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Σταρόβας & Ζουγανέλης στην Ακτή Πειραιώς

weekend agenda 10 11 12 4

Στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς συναντιούνται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Γιάννης Ζουγανέλης, από αυτή την Παρασκευή. Φέτος, οι 4 καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά, μετά από δέκα χρόνια και επιστρέφουν με ροκ διάθεση, στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς 178». Μαζί τους θα είναι η Μιρέλα Πάχου με το ακορντεόν της, ο Ιταλός κιθαρίστας Steve Tesser και η Φρόσω Στυλιανού με τις ερμηνείες της. Το αποτέλεσμα; Μια βραδιά που θα περιλαμβάνει από μπαλάντες, ροκ ενέργεια και χιούμορ, μέχρι ιστορικά κομμάτια, τραγούδια σταθμούς, αλλά και νέες επιτυχίες κι απρόβλεπτες επιλογές.

Που: Ακτή - Πειραιώς 178, Ταύρος
Πότε: Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30

 

ΈΚΘΕΣΗ

Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

weekend agenda 10 11 12 5

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη συνεχίζοντας την παράδοση των αφιερωματικών του εκθέσεων για σημαντικούς Έλληνες ποιητές, επανέρχεται με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη και τη διάσταση του έργου του μέσα από τις τέχνες (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική).
Η έκθεση είναι χωρισμένη σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν χειρόγραφα του ίδιου του ποιητή, πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις ποιημάτων του, εικαστικές δημιουργίες κ.α.

Διαβάστε αναλυτικότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

Που: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 10:00 - 18:00

Τιμές: Είσοδος: 6€, 3€ (μειωμένο)

 

ΤΑΙΝΙΑ

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

weekend agenda 10 11 12 6

Το διασημότερο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι μεταφέρεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη από τον Κένεθ Μπράνα.

Το ταξίδι του Οριάν Εξπρές στην Ανατολική Ευρώπη διακόπτεται απότομα όταν μια τρομακτική χιονοστιβάδα κάπου στα Βαλκάνια εκτροχιάζει το τρένο και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται στο βαγόνι της Α θέσης το μαχαιρωμένο πτώμα ενός επιβάτη. Ο Ηρακλής Πουαρώ αναλαμβάνει δράση και επιχειρεί να εντοπίσει το δολοφόνο ανάμεσα στους δεκατρείς υπόπτους...

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται