Print this page

Family Weekend: 10 + 3 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend: 10 + 3 ξεχωριστές Family Weekend: 10 + 3 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!
Το Σαββατοκύριακο 27 - 29/10 επιλέγουμε θέατρο, μαραθώνιο, διασκεδαστικά εργαστήρια και άλλα!  

Δον Κιχώτης στο Θέατρο Παλλάςστο Θέατρο Παλλάς

To Θέατρο Παλλάς υποδέχεται τον διάσημο ήρωα σε μια μεγάλη παιδική παράσταση που προσεγγίζει με χιούμορ και ανανεωτικό πνεύμα το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Με τον Γιάννη Στάνκογλου ως Δον Κιχώτη, με τον Δημήτρη Πιατά στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα κι έναν εικοσαμελή θίασο από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες, η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα. Στην παράσταση συμμετέχει σ’ έναν ρόλο-έκπληξη η Σαβίνα Γιαννάτου, η οποία, ως μέλος του πλανόδιου θιάσου, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους του Μιχάλη Γκανά. 

Που; Θέατρο Παλλάς
Πότε: Σάββατο 15.00 και Κυριακή 11.30 και 15.00
Τιμές: από 9 έως 20 ευρώ

    Τικ Τακ Ντο των Α. Ταμβάκου & Π. Λαμπή στο Θέατρο Rabbithole   family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou   Η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά “Τικ Τακ Ντο”, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ, παρουσιάζεται από τις 29 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Rabbithole. Ο Βακάι, ο κάτοικος του χωριού Ντό, αποφασίζει να φύγει μακριά, για νέα μέρη και νέες εμπειρίες, μακριά από την καταπίεση και τον φόβο, μακριά από το σκοτεινό του χωριό. Με μοναδικά του εφόδια την καθοδήγηση της θείας του και την αγάπη του για ελευθερία και περιπέτεια, το ταξίδι στον κόσμο ξεκινάει. μέσα από αυτό το παραμύθι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια του ανθρωπισμού σε αντιδιαστολή με την έξαρση του φυλετικού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που κατακλύζει την εποχή μας, παρακολουθούν τη σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων και ανακαλύπτουν τη σπουδαιότητα του δικαιώματος του λόγου και της ελευθερίας της γνώμης, ακόμα και μέσα σε ένα πλαίσιο εκφοβισμού.   Το έργο είναι σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ και πρωταγωνιστούν οι Γεωργία Γρίβα, Χρήστος Καπενής, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Κωνσταντίνος Ντομουχτσής, Στρατής Στηλ, Αργυρώ Ταμβάκου.

Τιμές; 8€ (κανονικό), 6€ παιδικό (μέχρι 13 ετών), φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων, εκπαιδευτικών (με την επίδειξη της κάρτας ελευθέρας εισόδου ΔΟΕ), κάρτα πολυτέκνων // Προσφορά Viva: Οι πρώτες 10 κρατήσεις σε κάθε παράσταση, γενική είσοδος: 6€, Ομαδικές κρατήσεις από 10 άτομα και πάνω: 5€ ανα άτομο
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 12.00
Πού; Θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

 

Στη Μαγευτική Κοραλλοχώρα του Αντώνη Ζιώγα στο θέατρο Πρόβα

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 2

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Πρόβα παρουσιάζει τη νέα οικογενειακή διαδραστική παράσταση του Αντώνη Ζιώγα, «Στη μαγευτική Κοραλλοχώρα», από τις 29 Οκτωβρίου 2017. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους καλούνται επί σκηνής για να βοηθήσουν με πολλά ψυχαγωγικά κι επιμορφωτικά παιχνίδια τον Κουρελή και την Παλιάτσα. Οι δύο αυτοί, μικροί, κωμικοί, ήρωες, παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της κακιάς μάγισσας Διχόνοιας, η οποία θέλει να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το όνειρό τους, να φτάσουν στη μαγευτική Κοραλλοχώρα και να ζήσουν πριγκιπικά, πλάι στην καλή Γοργόνα. Θα δεχτούν άραγε με υπομονή ο Κουρελής και η Παλιάτσα τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο ταξίδι του παραμυθιού ή θα παραιτηθούν όπως συμβαίνει με τον ασθενή, που φτύνει το πικρό χάπι, παρόλο που ξέρει ότι θα τον θεραπεύσει; Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Ζιώγα.

Τιμές; 10€
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 16:00
Πού; θέατρο Πρόβα, Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα

 

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 3

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου έχει σχεδιάσει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Δεκτές έως 15 συμμετοχές ανά 60'. Απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 

Σάββατο 28/10

11.00-12.00 | Για παιδιά 17+ και ενήλικες 
12.00-13.00 | Για παιδιά 17+ και ενήλικες 
13.00-14.00 | Για παιδιά 6-9 ετών 
14.00-15.00 | Για παιδιά 9-12 ετών 
15.00-16.00 | Για παιδιά 12-17 ετών

 

Κυριακή 29/10

09.00-10.00 | Για παιδιά 6-9 ετών
10.00-11.00 | Για παιδιά 9-12 ετών
12.00-13.00 | Για παιδιά 12-17 ετών
11.00-12.00 & 13.00-14.00 | 17+ και ενήλικες


Πού; ΚΠΙΣΝ

 

 

Περίπατος στην Πλάκα με αφορμή την 28η Οκτωβρίου

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 4

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να γιορτάσετε την 28η Οκτωβρίου, με έναν περίπατο στα στενά της Πλάκας και κάτω από την Ακρόπολη. Με αυτόν τον περίπατο θα ανακαλύψετε σημεία με μεγάλη ιστορική σημασία. Θα μάθετε που βρισκόταν η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ποια ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη, αλλά και για τον έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής.


Θα διαβάσετε, ακόμα, αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη και θα μάθετε που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Θα δείτε ακόμη σε πρώτη προβολή ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την Αθήνα του 1942 γυρισμένο από Γερμανό αξιωματικό των στρατευμάτων Κατοχής, αλλά και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου, που περιλαμβάνει τις μοναδικές εικόνες που κατέγραψε με την κάμερά του ο Άγγελος Παπαναστασίου. Μια ημέρα μνήμης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που αξίζει να απολαύσει όλη η οικογένεια. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Τιμές; 10€ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο // Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. **Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 3250341 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 11.30
Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

 

 

Run day 5, 2, 1k στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 5

Διοργανώνεται αγώνας δρόμου 5χλμ σε διαδρομή εντός και εκτός του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ, για άτομα 15-65 ετών. Εναλλακτικά, για όσους επιθυμούν, θα διεξαχθεί δυναμικό βάδην απόστασης 2χλμ αλλά και αγώνας δρόμου 1χλμ για παιδιά 6-15 ετών. Ιδανικά για να περάσετε οικογενειακά την Κυριακή σας. Έως 600 συμμετοχές με απαραίτητη προεγγραφή στο SNFCC.org στον αγώνα δρόμου των 5χλμ.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 9.00
Πού; ΚΠΙΣΝ

 

 

Ο θησαυρός του φθινοπώρου: εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 6

Ένα παιχνίδι που συνδυάζει αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια μυαλού και πολλή δράση διοργανώνεται για όλη την οικογένεια. Με αφετηρία μία ιστορία, παιδιά και μεγάλοι μετατρέπονται σε κυνηγούς χαμένων θησαυρών. Ξεκινούν με την επίλυση του γρίφου, προχωρούν στην ανεύρεση στοιχείων με τη βοήθεια της πυξίδας και του χάρτη και συμμετέχουν σε δοκιμασίες, προκειμένου να βρουν το χαμένο θησαυρό. Γίνονται δεκτές έως 40 συμμετοχές ανά slot των 60' (3 slots συνολικά). Απαραίτητη η προεγγραφή στη γραμματεία της Αναγέννησης & Προόδου στο νότιο τμήμα του Ξέφωτου, όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 10.00 - 13.00
Πού; ΚΠΙΣΝ

 

Μουσική χρονομηχανή (Comicdom) στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής   family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 7

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς. Αφηγήτρια θα είναι η Βασιλεία Βαξεβάνη.

Το εργαστήριο αυτής της Κυριακής αφορά ένα ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής με την τεράστια μουσική παράδοση και τους περιπετειώδεις μύθους. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα διδαχθούν τα βασικά για τα καρέ και τα μπαλονάκια στα κόμικς.

Τιμές; 10€, προπώληση στο www.ticketservices.gr
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11.00 // ** Επιπλέον παραστάσεις στις 13:00 εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών στις 11:00
Που; Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

 

"Χένσελ & Γκρέτελ" στο Θέατρο Κιβωτός

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 8

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι. -Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πώς θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω. Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί θα συναντήσουν...

Ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα διασκευάζεται και παρουσιάζεται στο Θέατρο Κιβωτός, από την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κάρμεν Ρουγγέρη και πρωταγωνιστές τους Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωαάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Ίρις-Φιόνα Νικολάου και Νικόλα Παπακωνσταντίνου.

Τιμές; γενική είσοδος: 12€, Ομαδικό εισιτήριο: 10€, Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ: 10€, ΑΜΕΑ: 8€
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 11.15 & στις 15.00
Που; Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115

 

2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού 

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 9

 

Η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού), διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, τον "Ημιμαραθώνιο Ωρωπού – Oropos Seaside Race", την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο δρόμο και αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ. και 1000μ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η διαδρομή Ημιμαραθωνίου έχει σημείο εκκίνησης την Σκάλα Ωρωπού Είσοδος Πορθμείου, συνεχίζει στον χώρο στάθμευσης Αγίων Αποστόλων Καλάμου και καταλήγει στην Σκάλα Ωρωπού.

Η αθλητική αυτή διοργάνωση συμβάλλει στο έργο προβολής και εξωστρέφειας του Δήμου Ωρωπού, που είναι πολλαπλά σημαντικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Παράλληλα, το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης είναι η "Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ, στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό", ενσωματώνοντας για πρώτη φορά στα αγωνίσματα αγώνα δρόμου 1 χλμ. ΑμεΑ, με την υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ. Για εγγραφή μπείτε εδώ.

Τιμές; 

Ημιμαραθώνιος
Κόστος συμμετοχής: 10€

Αγώνας 10 χλμ.
Κόστος συμμετοχής: 5€

​Αγώνας 5χλμ.
Κόστος συμμετοχής: 5€

​Αγώνας 1χλμ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν


Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 9.00
Που; Λιμάνι Σκάλας Ωρωπού

 

 

Li'l Monsters: Παιδικό Halloween στο Ηard Rock Cafe

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 10

Tο Hard Rock Cafe Athens διοργανώνει το Li’l Μonsters’ Party και περιμένει με ανυπομονησία να υποδεχτεί όλα τα μικρά τέρατα και vampires. Η μέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να μεταμφιεστούν και να διασκεδάσουν με πολλές θεματικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο party θα απολαύσουν δώρο ζαχαρωτά.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 13.00 - 16.00 
Που; Hard Rock Cafe Athens, Αδριανού 52

 

"Το Μέλλον στο Διάστημα": Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 11

Την ψηφιακή παράσταση "Το Μέλλον στο Διάστημα", παρουσιάζει στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου . Η παράσταση αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά από μια ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την "κατάκτηση" της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη; Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει; Θα καταφέρουμε ποτέ να διαφύγουμε από τα στενά όρια του Ηλιακού μας συστήματος ή μήπως τα διαστρικά ταξίδια θα παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πάντα; Η παράσταση προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω.

Τιμές; Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€
Πότε; Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 12.30 & 16.30 (2 προβολές και τις 2 ημέρες)
Που; Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

 

Τρεχάτε ποδαράκια μου στο Κινηματοθέατρο Όνειρο

family weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 12

Ο Όζι, ένα φιλικό και καλόκαρδο μπιγκλ θα δει την ειδυλλιακή του ζωή να αναστατώνεται, όταν η οικογένεια του αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν επιτρέπονται τα σκυλιά... 

Πότε; Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 16.30

Που; Κινηματοθέατρο Όνειρο, Νάξου 32, Αγ. Ιωάννης Ρέντης