Weekend Agenda 27 - 29/10: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 27 - 29/10: oι 5 Weekend Agenda 27 - 29/10: oι 5
 Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

 

Sweeney Todd - Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Μετά την παρουσίαση στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το θρυλικό μιούζικαλ «Sweeney Todd - Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street», επιστρέφει αναθεωρημένο και προσαρμοσμένο για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για 3 μόνο παραστάσεις.

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό Λονδίνο του 19ου αιώνα, ενώ τους γοητευτικούς αλλά ακραίας δυσκολίας ρόλους έχουν ερμηνεύσει κατά καιρούς διάσημοι ηθοποιοί και λυρικοί τραγουδιστές. Το αριστουργηματικό μιούζικαλ, που συνδυάζει την κωμική όπερα με τη ρομαντική κομεντί και τη μαύρη μουσική κωμωδία με το λυρικό θρίλερ παρουσιάζεται με έναν 26μελή θίασο που αποτελείται από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο. Η διανομή, που περιλαμβάνει τον δημοφιλή βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και την αγαπημένη ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη στους κεντρικούς ρόλους και ο μοναδικός ήχος της διάσημης Καμεράτα υπόσχεται μια μαγική μουσική και θεατρική εμπειρία. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Πέτρου.

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Τριάντη
Πότε: 27 Οκτωβρίου στις 21:00 και 29 Οκτωβρίου στις 16:00
Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: €9, Ζώνη Ε: €12, Ζώνη Δ: €18, Ζώνη Γ: €26, Ζώνη Β: €32, Ζώνη Α: €38, Διακεκριμένη Ζώνη: €45

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Υπηρέτης δύο Αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

 

weekend agenda 2017 27 28 29 oktwvriou 2

 

Η Ομάδα Ιδέα παρουσιάζει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα. Η ομάδα Άλφα.Ιδέα ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους, που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης / Παίζουν: Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα, Φιλιός Άκης

 

Που: Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Πότε: Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 21.15 & Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 19.00
Tιμές: από 10€ (viva.gr)

 

 

ΟΠΕΡΑ

 

Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

 

weekend agenda 2017 27 28 29 oktwvriou 3

 

Το πιο σκοτεινό από τα αριστουργήματα του Τζουζέππε Βέρντι, ο "Ριγολέττος", παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Ο Ριγολέττος φέρνει για πρώτη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και την διακεκριμένη Ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνο, Χριστίνα Πουλίτση, στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της Τζίλντας, καθώς και τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.

 

Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Σκηνοθεσία: Νίκος Σ. Πετρόπουλος 

Πότε; 27 & 29 Οκτωβρίου στις 20.00
Που; Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο KΠΙΣΝ
Τιμές; 15, 20, 30, 40, 45, 60€, Φοιτητικό, παιδικό: 12€, Περιορισμένης ορατότητας: 10€

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης στο ΙΛΙΟΝ plus

 

weekend agenda 2017 27 28 29 oktwvriou 5

 

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης επιστρέφουν στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus για ένα μουσικό live με τίτλο "Οι Λύκοι Επιστρέφουν". Οι δυο τους μόνοι πάνω στο πάλκο θα παρουσιάζουν παλιά και νέα τραγούδια από τις “Ανάσες Των Λύκων’ και το “Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ” (τους δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν το 2005 και το 2007 και θεωρούνται ήδη κλασικοί) και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.

 

Πότε; Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, 22.00
Που; ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Τιμές; Προπώληση 10€ / Ταμείο 12€

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 

Το Τελευταίο Σημείωμα

 

weekend agenda 2017 27 28 29 oktwvriou 4

 

Ο Παντελής Βούλγαρης μετά από την «Μικρά Αγγλία» καταπιάνεται με ένα «αγνωστο» περιστατικό γύρω από την εκτέλεση των 200 ελλήνων κομμουνιστών από τους γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή. Ο 34χρονος κομμουνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης, κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936, την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης που προκάλεσε το θάνατο του στρατιωτικό διοικητή Λακωνίας Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του. Ο Σουκατζίδης βρίσκεται στη λίστα των 200 μελλοθάνατων αλλά ο Φίσερ του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ

 

Δείτε που παίζεται 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.