Τικ Τακ Ντο των Α. Ταμβάκου & Π. Λαμπή στο Θέατρο Rabbithole

Τικ Τακ Ντο των Α. Ταμβάκου & Τικ Τακ Ντο των Α. Ταμβάκου &
Η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά “Τικ Τακ Ντο”, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ, παρουσιάζεται από τις 29 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Rabbithole.

Ο Βακάι, ο κάτοικος του χωριού Ντo, αποφασίζει να φύγει μακριά, για νέα μέρη και νέες εμπειρίες, μακριά από την καταπίεση και τον φόβο, μακριά από το σκοτεινό του χωριό. Με μοναδικά του εφόδια την καθοδήγηση της θείας του και την αγάπη του για ελευθερία και περιπέτεια, το ταξίδι στον κόσμο ξεκινάει.

Στο ταξίδι του Βακάι συναντάμε παραδοσιακές μουσικές και χορούς τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών. Έτσι, μέσα από αυτό το παραμύθι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια του ανθρωπισμού σε αντιδιαστολή με την έξαρση του φυλετικού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που κατακλύζει την εποχή μας, παρακολουθούν τη σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων και ανακαλύπτουν τη σπουδαιότητα του δικαιώματος του λόγου και της ελευθερίας της γνώμης, ακόμα και μέσα σε ένα πλαίσιο εκφοβισμού.

tiktakdo.paidiki parastash 2017 2

Στο "Τικ Τακ Ντο" δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς θεατές να γνωρίσουν, με άφθονο χιούμορ, τους πυλώνες της κλασικής μουσικής (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν), με απώτερο σκοπό την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος τους για αυτού του είδους τη μουσική.

Κοινή ανάγκη των συντελεστών του "Τικ Τακ Ντο" αποτέλεσε η σύνθεση μιας παράστασης εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη χρήση θεατροπαιδαγωγικών και μουσικοπαιδαγωγικών γνώσεων, με κύριο μέλημα την ανάπτυξη της κριτικής σκέψεις των παιδιών, δημιουργώντας “ενεργούς θεατές” και αποφεύγοντας την μετάδοση στείρου ηθικοδιδακτισμού.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.