Family Weekend: 10 + 2 πρωτότυπες ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend: 10 + 2 πρωτότυπες Family Weekend: 10 + 2 πρωτότυπες
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!
Το Σαββατοκύριακο 13 - 15/10 επιλέγουμε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, θέατρο, βιωματικά εργαστήρια και άλλα!  

Μουσική και Φίλοι από τους Burger Project στο θέατρο Πόρτα

 

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017

Το Θέατρο Πόρτα υποδέχεται για πρώτη φορά τους Burger Project, φιλοξενώντας τη νέα τους διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση "Μουσική και Φίλοι". Ο Δόκτωρ Κορνίλιος, στην αναζήτηση ενός σπάνιου και αρχαίου μουσικού οργάνου που γιατρεύει την «ασθένεια της ξινίλας», αναθέτει στους Burger Project τη δύσκολη αποστολή που τους στέλνει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, με την ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανακαλύψουν το σπάνιο "παρεόφωνο".

Τιμές; Κανονικό 10€, Ανέργων/Άνω των 65 ετών/Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8€
Πότε; Σάββατο 14 Oκτωβρίου στις 17.30
Πού; Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα

   

Kinder Docs: φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους 

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 2  

Το KinderDocs παρουσιάζεται για 2η χρονιά στην Αθήνα και στο Μουσείο Μπενάκη, αυτό το Σαββατοκύριακο. Μέσω αυτού του φεστιβάλ, ανακαλύπτουμε τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάζουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και μιλάνε για εφηβεία, φιλία, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο, περιβάλλον. Κάθε μια από τις 12 ταινίες που θα προβληθούν κατά την διάρκεια του, αποτελεί έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις, με στόχο τη δημιουργία των νέων, σκεπτόμενων θεατών του αύριο, σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; Είσοδος: 3€ παιδιά, 6€ ενήλικες
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12.00
Πού; Μουσείο Μπενάκη

 

 

Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

free weekend 13 14 15 oktwvriou 2017 14

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Οκτωβρίου 2017 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει εργαστήρια για παιδιά αλλά και ποικίλες δράσεις για όλη την οικογένεια. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τα εργαστήρια εδώ.

Πότε; 14 & 15 Οκτωβρίου
Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

Μίλα και Σουτ από την ομάδα Κοπέρνικος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 4

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ» από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; €8 (παιδικό), €10
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 15:00
Πού; Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

…κι εμείς καλύτερα! από την ομάδα Ντουθ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 5

Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «…κι εμείς καλύτερα!» ανεβαίνει στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε πρωτότυπο κείμενο της ομάδας Ντουθ. Το έργο μάς μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη, τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Μας δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; €8 (παιδικό), €10
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 11:30
Πού; Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 6

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σχεδίασε και παρουσιάζει στους μοναδικούς της χώρους τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με θέμα τη μουσική, για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών. Από αυτή την Κυριακή η Βιβλιοθήκη υποδέχεται στην ορχήστρα των κουζινικών παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (2-5 ετών) με τους γονείς τους, ταξιδεύει παιδιά δημοτικού (7-12 ετών) με τη Μουσική Χρονομηχανή των κόμικς, και φτιάχνει για πρώτη φορά με εφήβους, μουσικές playlists με κόμικς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου 
Πού; Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

 

1ος ποδηλατικός γύρος Δήμου Μαραθώνος

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 7

Για πρώτη φορά στο Δήμο Μαραθώνα διοργανώνεται ποδηλατικός γύρος για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν με τα ποδήλατα τους τις ομορφιές του τόπου.

Πρόγραμμα:

• 08:00 π.μ. Σημείο συνάντησης η Πλατεία Μαραθώνα. Παρουσίες, Παραλαβή αριθμών-έλεγχος ποδηλάτων. 
• 10:00 π.μ. εκκίνηση ενηλίκων 21,5 χλμ. 
• 10:20 π.μ. σταδιακή εκκίνηση παιδικού γύρου 2,7χλμ.
• Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής. 
• Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα παραδίδονται στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα. 
• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 13/10/2017.

Εγγραφτείτε εδώ. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 10.00
Που; Κεντρική πλατεία Μαραθώνα

 

"Μικροί Ποδηλάτες" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 8

Οι μικροί ποδηλάτες εκπαιδεύονται. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, παιδιά ηλικίας 4-8 ετών μαθαίνουν ποδήλατο: Εξοικειώνονται με τα μέρη του ποδηλάτου, μαθαίνουν πως να ποδηλατούν με ασφάλεια, γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές και κυρίως, κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο - ποδήλατο! Ακόμα, για τα παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, θα υπάρχει ειδικός χώρος εκμάθησης με ποδήλατα ισορροπίας, με τα οποία θα ανακαλύψουν τη χαρά της ισορροπίας σε δύο ρόδες. Απευθύνεται σε παιδιά 2-8 ετών.

Τιμές; δωρεάν είσοδος
Πότε; Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 10.00-14.00
Που; ΚΠΙΣΝ

 

Αθλητικά Παιχνίδια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 9

Πρόκειται για μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους που διοργανώνεται στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά από 5 έως 15 ετών. Κινητικά, διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και τόνωση της σωματικής ευεξίας. Έως 40 συμμετοχές.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 17:30 - 19:00
Που; ΚΠΙΣΝ

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Φίλιππου Μανδηλαρά "Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς" 

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 12

Ο συγγραφέας της σειράς παιδικών βιβλίων "Η πρώτη μου μυθολογία", Φίλιππος Μανδηλαράς, με αφορμή το ολοκαίνουργιο βιβλίο του ζωντανεύει τη Μυθολογία και μαζεύει όλους τους Θεούς και τους Ήρωες από παραμύθια και πολλά παιχνίδια. Αφορμή να τον ακούσουμε να μιλάει για το νέο του βιβλίο για παιδιά από 4 ετών, με τίτλο "Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς" στον Πολιτιστικό χώρο Λείριον.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 12.00
Που; Λείριον (Σαραντοπόρου 25, Χολαργός)

 

Εργαστήρια Λάθους: Ζωγραφίζω τον άνεμο με αέρα στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 13

Ευκαιρία για δημιουργικά λάθη. Εικαστικές συναντήσεις όπου τα λάθη επιτρέπονται, η γόμα απουσιάζει, οι γραμμές δεν περιορίζουν και η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο. Εξερευνούμε τον αέρα ανιχνεύοντας την κίνησή του στο χαρτί μας. Δημιουργούμε δέντρα από ρευστό χρώμα και εκφραζόμαστε αποδίδοντας τη δύναμη του αέρα εικαστικά, αντλώντας έμπνευση από έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο για παιδιά μαζί με τους γονείς τους. 'Eως 30 άτομα ανά 60’.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 17:30 - 20:30
Που; ΚΠΙΣΝ

 

H Ταινία LEGO Batman (μεταγλωττισμένο)

family weekend 12 14 15 oktwvrios 2017 14

Συνεχίζοντας στο ασεβές πνεύμα και τολμηρό χιούμορ που έκαναν την "Ταινία LEGO" παγκόσμιο φαινόμενο, ο αυτό-αποκαλούμενος και πρωταγωνιστής εκείνης της ταινίας - LEGO Batman - πρωταγωνιστεί στην ολόδική του κινηματογραφική περιπέτεια. Στο Γκόθαμ ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές κι αν ο Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, ίσως πρέπει να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, και ίσως έτσι να καταφέρει να χαλαρώσει. Διάρκεια 104 λεπτά.

Πότε; Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 15.00
Που; Κινηματοθέατρο Όνειρο (Νάξου 32, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.