Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Vinyl is back: H 11η γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής επιστρέφει

Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση - θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στο φθινόπωρο με ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2017 στο «Μουσείο Αυτοκινήτου». Στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής θα συναντήσετε τα σημαντικότερα συγκροτήματα, τους καλύτερους djs, ενώ σας περιμένουν ακόμα κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και πολύς χορός. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη στο ΚΠΙΣΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 3

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τιμά έναν από τους Έλληνες δημιουργούς, τον πολυβραβευμένο κι ασυμβίβαστο Νίκο Νικολαΐδη. Το έργο του που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη της δεκαετίας του ’50 ως τα νέα παιδιά του σήμερα, θα παρουσιαστεί σε ένα γεμάτο με εκδηλώσεις τριήμερο, που έχει ήδη ξεκινήσει από την Πέμπτη και θα κρατήσει έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Το τριήμερο αυτό εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς αφιερωμάτων σε Έλληνες δημιουργούς, αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικούς άξονες με κοινό παρονομαστή το έργο του Νίκου Νικολαΐδη: προβολές ταινιών του, ομιλίες γύρω από το έργο του και τη σημασία του στις μέρες μας και συναυλίες καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με μουσική γραμμένη για τις ταινίες του ή με αφετηρία αυτές. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

42 μίλια δρόμος: ατομική έκθεση ζωγραφικής στο ΣΥΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017

Την ατομική έκθεση της εικαστικού Ειρήνης Παγώνη - Λούτη με θέμα «42 μίλια δρόμος», στο Κέντρο Συλλογικής Καλλιτεχνικής Δραστηριότητας ΣΥΝ, έχει την ευκαιρία το φιλότεχνο κοινό να επισκεφτεί, με ελεύθερη είσοδο, αυτό το Σαββατοκύριακο από τις 19.00 έως τις 22.00. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ιδέα της καλλιτέχνιδος και την έκθεση εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

Black & White: θεματική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery

black and white blank wall gallery 2017 ekthesu 2

Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο θα φιλοξενηθούν στη Blank Wall Gallery, παρουσιάζοντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21.00. Οι φίλοι της Blank Wall Gallery θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάνω από 90 φωτογραφίες πάνω σε διάφορα θέματα. Τοπία, πορτρέτα αλλά και παραστάσεις της καθημερινότητας έχουν απαθανατιστεί σε άσπρο-μαύρο. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να δουν πίσω και πέρα από τη φωτογραφία και να συνδέσουν την εικόνα που βλέπουν με την ίδια τους την ψυχή. Όλοι οι λάτρεις της ασπρόμαυρης φωτογραφίας είναι ευπρόσδεκτοι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Thessaloniki Food Festival: Athens Edition

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 4

Ένα γαστρονομικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεια Κοτζιά, με ελεύθερη είσοδο, που θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Thessaloniki Food Festival, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 7 χρόνια. Η πλατεία Κοτζιά θα μετατραπεί λοιπόν, για 2 μέρες σ’ ένα food village με signature προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, μοντέρνες κουζίνες των κορυφαίων επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης και υπέροχα gardens για το κοινό, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε γευστικό και γαστριμαργικό παράδεισο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

Ε.Σ.Α.Ε.Ι: Έκθεση γλυπτικής της Ναταλίας Μαντά στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 6

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο Μοναστηράκι, παρουσιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής της Ναταλίας Μαντά με τίτλο «Ε.Σ.Α.Ε.Ι» την Παρασκευή 12.00 - 20.00 και το Σάββατο 12.00 - 16.00 (Μετρό Μοναστηράκι). Η πρώτη ατομική έκθεση της Ναταλίας Μαντά με τίτλο «Ε.Σ.Α.Ε.Ι» αποτελείται απο μια ενότητα πέντε Εικαστικών Εγκαταστάσεων με τίτλους Επιστροφή, Σιωπή, Αγωνία, Επανάληψη, Ιnertia of the King. Τα πέντε αυτά σημεία χαρτογραφούν μια πορεία διάρκειας πέντε ετών, γλυπτικής αναζήτησης και μελέτης του χώρου. “Ε.Σ.Α.Ε.Ι” είναι μια ενότητα που δεν κλείνει, κάθως με όχημα της την ύλη αναζητά αενάως τις έννοιες της μεταμόρφωσης και του αόρατου. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΕΚΘΕΣΗ

"Προσεγγίσεις του Άυλου" από τον Δημήτρη Κατσιγιάννη

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 7

Την απόσταση που χωρίζει την Κρήτη από την Ινδία, τις δύο "πατρίδες" του Δημήτρη Κατσιγιάννη, γεφυρώνουν τα 70 περίπου έργα της έκθεσης, που μπορείτε να επισκεφτείτε την Παρασκευή  6 Οκτωβρίου, 18:00 με 21:00 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 12:00 με 20:00, στην Φωκίωνος Νέγρη 16. Αποκλειστικά ακουαρέλες, πρόκειται για πρόσφατα αποκτήματα της Συλλογής Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την τριετία 2011-2014 στον Σταυρό της Κρήτης, κοντά στα Χανιά (γνωστό από την ταινία "Αλέξης Ζορμπάς" του Μιχάλη Κακογιάννη), όπου ο καλλιτέχνης ζει κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ενώ δεν θα λείπουν και κάποια σημαντικά παλαιότερα κρητικά τοπία του, ήδη υπάρχοντα στη Συλλογή. 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  Μια αγκαλιά...ν` αλλάξουμε τον κόσμο: 1o παιδικό Αντιρατσιστικό φεστιβάλ    free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 8   Ο σύλλογος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, σας καλούν να πάρετε μέρος στο 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από τις 16.30 έως τις 21.00, στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Αθήνας. Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, σε ένα σημείο Πέρασμα λαών, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α., για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ μπείτε εδώ.    

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάρια φωτογραφίας με την Canon στο Public Συντάγματος

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 9

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο Public του Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο φωτογραφίας που θα προσπαθήσει να διαχωρίσει την λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μέσο και στην αντικειμενική καταγραφή. Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναλυθεί πόσο ο σεβασμός στην φωτογραφία και την φύση της ως μέσο έκφρασης βοηθά ή τελικά εμποδίζει την αντικειμενική καταγραφή της επικαιρότητας και την αναζήτηση της "αλήθειας". Τελικά η πλήρης εκμετάλλευση του μέσου είναι μόνο προνόμιο των εικαστικών φωτογράφων ή μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή στο φωτορεπορτάζ. Θα αναλυθεί η δουλειά στο πρακτορείο SOOC που κατά κοινή ομολογία άλλαξε και επαναπροσδιόρισε την αντίληψη για την φωτογραφία επικαιρότητας, αλλά και που υπάρχει η λεπτή γραμμή μεταξύ εικαστικής προσέγγισης και ρεπορταζιακής καταγραφής.

    ΑΘΛΗΣΗ

Yoga στο ΚΠΙΣΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 10

  Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και άπό τις 18:00 έως τις 19:30, φορέστε άνετα ρούχα, πάρτε το δικό σας στρώμα yoga, καθώς και μία κουβερτούλα και πηγαίνετε στα δωρεάν μαθήματα yoga στο ΚΠΙΣΝ. Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης.    

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δήμητρα Γαλάνη & Ευστάθιος Δράκος στο ΚΠΙΣΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 11

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος ενώνουν τις φωνές τους σ' ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα. Δύο διαφορετικές φωνές, με κοινά σημεία αναφοράς και μουσική παιδεία, ενώνονται και παρουσιάζουν ορισμένα από τα πιο ωραία τραγούδια τους αλλά και άλλα αγαπημένα τους. Ανάμεσα σ’ αυτά, η "Εκδρομή" και το "Νερό", που έχουν ήδη ξεχωρίσει από το κοινό και το ραδιόφωνο.

ΑΘΛΗΣΗ

6ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 12

O Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 9.00, τον 6ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (πλατεία Ελευθερωτών-Αγ.Νικολάου). Πρόκειται να διεξαχθούν τρεις (3) διαφορετικοί αγώνες:  
• Αγώνας 10 χλμ Ανδρών-Γυναικών (ώρα εκκίνησης 09.00)
• Αγώνας 5 χλμ Ανδρών-Γυναικών (ώρα εκκίνησης 10.30)
• Αγώνας Δρόμου για παιδιά 1000 μέτρων (ώρα εκκίνησης 11.20)

Δείτε αναλυτικά τις διαδρομές καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον 6ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου εδώ ή απευθυνθείτε στην γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου "Ν.Πέρκιζας" στο τηλέφωνο 2106819350 & 2106814328.

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 13

Την Παρασκευή 6 αλλά και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12.00 και στις 17.00 (στα αγγλικά) και στις 18.30 (στα ελληνικά), πραγματοποιείται ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για το κοινό.  Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού, που αποτελεί δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW). Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 90 λεπτά και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ξενάγηση δεν θα ξεπερνάει τα 25 άτομα. Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης και απαιτείται και προεγγραφή, εδώ.

 

ΣΙΝΕΜΑ

Park Your Cinema: Στον κύριό μας, με Αγάπη (1967)

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 14

Στις φτωχογειτονιές του East End, τη θρυλική περίοδο του swingin’ London, ένας ιδεαλιστής καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει σε δημόσιο γυμνάσιο, έχοντας να αντιμετωπίσει το λιγοστό ενδιαφέρον των μαθητών του για μόρφωση, αλλά και το φυλετικό τους μένος απέναντι στο μαύρο χρώμα του δέρματός του.

Ένα διάσημο κοινωνικό φιλμ από τη Μεγάλη Βρετανία, που χάρη στην παρουσία του Sidney Poitier, μετατράπηκε σε ακόμη μεγαλύτερο hit στις ΗΠΑ, με το ομώνυμο τραγούδι της Lulu (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο εδώ) να μένει στο #1 του Billboard για πέντε εβδομάδες. Το 1996, ο Peter Bogdanovich σκηνοθέτησε ένα τηλεοπτικό sequel, με τον Poitier ως πρωταγωνιστή. Σκηνοθεσία: James Clavell.  

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.00. Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος καθώς και ζακέτα. Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι Πρασινοδάχτυλοι στο ΚΠΙΣΝ

free weekend oktwvrios 6 7 8 2017 15

Στη δραστηριότητα αυτή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 11.00-12.30, στον Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στον κόσμο των φυτών και θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες και τη φροντίδα τους. Η ενασχόληση με τα φυτά προσφέρει ευχαρίστηση και συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία αποφορτίζοντάς μας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.  

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.