Weekend Agenda 6 - 8/10: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 6 - 8/10: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 6 - 8/10: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Το λυκόφως των χρεών του Ρίχαρντ Βάγκνερ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζει την επίσημη λειτουργία της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την πρώτη παρουσίαση της όπερας "Το λυκόφως των χρεών", από τις 6 Οκτωβρίου 2017 και για δώδεκα παραστάσεις. Πρόκειται για μια ριζική διασκευή του Λυκόφωτος των θεών του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σε μουσική μεταγραφή του Χαράλαμπου Γωγιού, λιμπρέτο του Δημήτρη Δημόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του προδομένου Έλληνα ψηφοφόρου, τον μύθο του χρέους και τη σύγχυση του νεοκλασικού φαντασιακού με τη νεοελληνική πραγματικότητα. Οι δημιουργοί του έργου δανείζονται από τον μύθο του Βάγκνερ την πτώση της Βαλχάλλας, της κατοικίας των θεών, και στη θέση της τοποθετούν τον Ιερό Βράχο, διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού αλλά και του δυτικού πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές: 18€, 25€ / Φοιτητικό - παιδικό: 12€
Που: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε: Παρασκευή 6 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 20.30

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

"Ο Γκάτσος που αγάπησα" στο Ηρώδειο

weekend agenda 6 7 8 oktwvriou 2017 3

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Θα ακούσουμε, λοιπόν, στο Ηρώδειο, τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους "Αθανασία", "Της γης το χρυσάφι", "Χειμωνιάτικος ήλιος"), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Τιμές: από 10€
Που: Ηρώδειο
Πότε: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 21.00

 

ΕΚΘΕΣΗ

Φθινόπωρο κεραμικής στο Μουσείο Μπενάκη

weekend agenda 6 7 8 oktwvriou 2017 4

Με τρεις διαφορετικές εκθέσεις κεραμικής και στα τρία του κτίρια (Κεντρικό, Πειραιώς και Ισλαμικής Τέχνης) το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το φθινόπωρο. Οι εκθέσεις «Η μαγεία των κεραμικών Ιζνίκ» και «Icaro - Ίκαρος: Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988» γεφυρώνουν την βυζαντινή Νίκαια, το οθωμανικό Ιζνίκ, με την Λίνδο της Ρόδου και αφηγούνται την ιστορία της ανακάλυψης των περίφημων οθωμανικών κεραμικών και της πρόσληψής τους από τη Δύση, καθώς και τη διαχείριση της κληρονομιάς τους από το ιταλικό (και κατόπιν ελληνικό) εργοστάσιο «Ίκαρος» της Ρόδου. Τέλος, η αναδρομική έκθεση της Μαρίτσας Τραυλού καταδεικνύει τους πειραματισμούς της εικαστικού με τις φόρμες, τις τεχνικές και τα υλικά της κεραμικής τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά τις ημέρες - ώρες καθώς και τις τιμές για την κάθε έκθεση εδώ

Που; Μουσείο Μπενάκη

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Άμλετ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Άνεσις

weekend agenda 6 7 8 oktwvriou 2017 5

Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, "βλέπει" το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό. Ο Άμλετ πραγματεύεται με λυρισμό και δραματικότητα διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία, την ηθική και την απόσταση ανάμεσα στην ανθρώπινη διάνοια και την πραγμάτωση της. Θίγει ταυτόχρονα μια ερωτική και μια οικογενειακή τραγωδία, αναφέρεται στη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, την ψυχολογία και φτάνει να σχολιάσει ακόμη και την ίδια τη θεατρική τέχνη. 

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Θοδωρής Κανδηλιώτης, Θοδωρής Κατσαφάδος

Πότε; Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο 20.30, Κυριακή 19.30
Που; Θέατρο Άνεσις
Τιμές; 20€, Φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14€, Άνεργοι 10€

 

ΤΑΙΝΙΑ

Blade Runner 2049

weekend agenda 6 7 8 oktwvriou 2017 6

30 χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση ενός άλλου blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια...

Δείτε που παίζεται

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.