Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν (15-17/9)

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), πιστό στη δέσμευσή του για την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 (και μέχρι τις 22/9). Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ποδηλατικές εκδηλώσεις. Δείτε τις εδώ.

ΈΚΘΕΣΗ

Έκθεση φωτογραφίας στο BlackBox Photography

free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 6

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00 εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας των πρωτοετών μαθητών του BlackBox Photography (Λέκκα 31 & Κολοκοτρώνη Σύνταγμα, 3ος όροφος). Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας νέων φωτογράφων να γνωριστούν με τις εκφραστικές δυνατότητες της φωτογραφίας και την ιστορία της. Ερχόμενοι σε επαφή με σημαντικά φωτογραφικά έργα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν την προσωπική τους ματιά.

ΘΕΑΤΡΟ

Νεφέλες του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Κολωνού   free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 7   Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού, θα παρουσιαστούν οι Νεφέλες του Αριστοφάνη. Τι θεωρεί ένας νέος ότι πρέπει να μάθει και τι θεωρεί ένας μεγάλος ότι πρέπει ένας νέος να ξέρει. Μια επί σκηνής φιλοσοφική και πολιτειακή συζήτηση για το δίκαιο και το άδικο, το απαραίτητο και το άχρηστο, για το συντηρητισμό και την προοδευτικότητα, μέσα από την ιστορία ενός πατέρα, ενός γιου και δύο συστημάτων εκπαίδευσης. Μια από σκηνής συνομιλία για το σύστημα της εκπαίδευσης, για την σημασία της παραδοσιακής και της τεχνολογικής παιδείας, για την προτεραιότητα ή την αποσιώπηση της ανάγκης απόκτησης δεξιοτήτων, οξυδέρκειας, κριτικής ικανότητας, κοινωνικής χειραφέτησης, ως κύριους μοχλούς της λειτουργικής μας ένταξης στην κοινωνία του μέλλοντος. Δείτε περισσότερα σχετικά με την παράσταση εδώ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην Εστία Ν. Σμύρνης

free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 8

Η Εστία Νέας Σμύρνης, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων απο την καταστροφή της Σμύρνης, τιμά τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνοντας την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.30, συναυλία επι τη ευκαιρία και του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του.  Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η "Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" με ερμηνευτές τους αξιόλογους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου. Δείτε περισσότερα σχετικα με την συναυλία εδώ.

ΑΘΛΗΣΗ    Τοίχος αναρρίχησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος     free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis   Εσείς πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; Πόσο καλά γνωρίζετε το σώμα σας; Φοβάστε τα ύψη; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα μπορέσετε να τα απαντήσετε αν λάβετε μέρος στο άθλημα αναρρίχησης, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν αυτό το άθλημα, πάντα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Την Παρασκευή 15/09 στις 17.00-21.00, το Σάββατο 16/09 στις 10.00-13.00 & 17.00-21.00 και την Κυριακή 17/09 στις 10.00-13.00 & 17.00-21.00.     ΘΕΑΤΡΟ   "Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας" του Φρήντριχ Ντύρρενματ στο Θέατρο Βράχων   free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 2   Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων το έργο "Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας" του Φρήντριχ Ντύρρενματ, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.00. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, αλληγορία της παντοδυναμίας του χρήματος, που διαφθείρει τις συνειδήσεις, ξεριζώνει τις ηθικές αρχές και δημιουργεί μια καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Η σκηνοθεσία είναι της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και πρωταγωνιστούν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου.     ΣΙΝΕΜΑ   Βραδιές Σινεμά 2017 στο Άλσος Νέας Σμύρνης     free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 3   Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης επέλεξε φέτος να μας μυήσει στον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες αναγνωρισμένων δημιουργών σε ιδιαίτερες θεματικές. Μέσα στον Σεπτέμβριο, λοιπόν, απολαμβάνουμε 10 προβολές, σ'ένα ιδιαίτερο θερινό σινεμά στην καρδιά του Άλσους Νέας Σμύρνης. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, προβάλλεται η ταινία Invisible σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αθανίτη. Πρόκειται για μια κοινωνική ταινία με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Μενέλαο Χαζαράκη, Κόρα Καρβούνη και Εύα Στυλάντερ. 

Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, ο οποίος απολύεται από το εργοστάσιο όπου δουλεύει. Νιώθοντας θύμα ακραίας αδικίας, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη με το δικό του τρόπο. Όμως δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί και τον εξάχρονο γιο του...

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία με την Κωνσταντίνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2017

free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 4

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Κωνσταντίνα έρχεται για μια βραδιά την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

free weekend 15 17 septemvriou 2017 ekdilwseis 9

Ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν τη λογοτεχνική τους σκηνή το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 στη Στοά του Βιβλίου. Το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) μας προσκαλεί, για μια ακόμη φορά, να συναντήσουμε συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, υπογραφές βιβλίων και άλµπουµ σε διάφορα σημεία της Στοάς. Εκεί θα βρίσκονται οι: Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes), Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας), Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen), Tanya Landman (British Council), Πάνο Χριστοδούλου και Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου). 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.