Η Αυγή και ο Ανθός του Θωμά Βελισσάρη στο Θέατρο 104

Η Αυγή και ο Ανθός του Θωμά Η Αυγή και ο Ανθός του Θωμά
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά, «Η Αυγή και ο Ανθός» του Θωμά Βελισσάρη, από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο 104.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα. 

Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Την παράσταση ακολουθεί ένας σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

h augh kai o anthos 2017 paidiki parastasg 2

Στην σκοτεινή χώρα όπου τα όνειρα των ανθρώπων φυλακίζονται στο μενταγιόν του βασιλιά και κάθε έννοια ελευθερίας έχει κατασταλεί, υπάρχει ένας μύθος: το φως θα επιστρέψει όταν ενωθούν ξανά τα δίδυμα αδέλφια Αυγή και Ανθός. Ο βασιλιάς όμως κρατάει φυλακισμένη την Αυγή. Θα μπορέσει ο Ανθός να βρει την χαμένη αδελφή του; Ένας κόσμος γεμάτος τρελά ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, συναχωμένα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και δράκους που πάσχουν από αμνησία, απλώνεται μπροστά στους δυο ήρωες άλλοτε βοηθώντας και άλλοτε υπονομεύοντας την πορεία τους. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει το καλό.

"Ο Ουρανός έγινε γαλάζιος ξανά. Ο κόσμος γέμισε όνειρα σε όλα τα χωριά. Όνειρα καινούρια και ιδανικά. Χωρίς φόβο για κανέναν βασιλιά."

h augh kai o anthos 2017 paidiki parastasg 3

Ηλικίες: 4-12

*Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο ή στο θέατρο, μετά από συνεννόηση σε ειδικές τιμές. (Τηλ. επικοινωνίας 6974040085)

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.