Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!
EΚΘΕΣΗ   Ομαδική έκθεση "Προοπτικές 1"

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 εγκαινιάζεται στον χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι, η ομαδική έκθεση "Προοπτικές 1", όπου τέσσερις δημιουργικοί νέοι από το Ιράν και το Πακιστάν παρουσιάζουν τα ταλέντα και τις εμπνεύσεις τους, σε εικόνες και λέξεις. Η πλειοψηφία των προσφύγων στην Αθήνα είναι από τη Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες από αρκετές άλλες χώρες. Διαμένουν σε κρατικές κατασκηνώσεις, σε κατασκηνώσεις σε παλιά σχολεία κλπ. Και στο δρόμο. Οι συνθήκες είναι σκληρές και αντιμετωπίζουν μεγάλα διαστήματα αναμονής για απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο. Η δημιουργία είναι ένας τρόπος να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά τους. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 19.00 έως τις 22.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.

EVENT

Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion 2017   weekend free september 2017 theme 2   Tην Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στο ΟΑΚΑ στο Τείχος των Εθνών, έρχεται η μέρα θετικής ενέργειας γεμάτη εκπλήξεις, μοναδικές συνεργασίες, φαντασμαγορικά live acts και πρωτότυπα διαδραστικά happenings που θα μπορεί να απολαύσει το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Με ελεύθερη είσοδο, η Amita Motion θα μας ταξιδέψει για μια ακόμα φορά και φέτος σε ένα ξεχωριστό μουσικό υπερθέαμα, με ενέργεια, χρώματα και δυναμικό παλμό. Στο εντυπωσιακό stage της Ημέρας Θετικής Ενέργειας θα βρεθούν κορυφαίοι καλλιτέχνες, που όλοι αγαπάμε. Την Ημέρα Θετικής Ενέργειας θα παρουσιάσει ο Θέμης Γεωργαντάς.   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ   Education Festival 2017 "Σπουδάζω Ελλάδα"     weekend free september 2017 theme 3   Την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώνεται στο Divani Caravel Hotel, το Education Festival 2017, ένα δωρεάν σεμινάριο για τις σπουδές, ένα θέμα που αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι ζωής για τους νέους. Βασικός στόχος του Education Festival 2017 είναι η ανάδειξη των εγχώριων σπουδών ως συνειδητής και πρώτης επιλογής με βάση όσα προσφέρει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός χώρος της εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα. Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, άτομα που ενδιαφέρονται για τη δια βίου μάθηση, εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι, coaches, εκπαιδευτικοί και θεσμικοί φορείς, ιδρύματα, κολέγια και οργανισμοί, καθώς και δημόσια πανεπιστήμια και πανεπιστημιακοί καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο αφιερωμένο στις σπουδές στην Ελλάδα. Ο συνεδριακός χώρος θα είναι ανοιχτός για τους ενδιαφερόμενους από τις 11.00 έως και τις 19.00, ενώ παράλληλα το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν workshops όλο το διήμερο από τις 11.00 έως τις 17.00.   ΣΙΝΕΜΑ   Πέρα από την Αφρική στο ΚΠΙΣΝ     weekend free september 2017 theme 4   Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.30, το πρόγραμμα έχει ταινία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. "Πέρα από την Αφρική" σε σκηνοθεσία Sydney Pollack. Βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Karen Blixen, το φιλμ κέρδισε 7 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, το 1986. Μια βαρόνη από τη Δανία ταξιδεύει μέχρι την αποικιακή Κένυα του 20ου αιώνα για να διευθύνει μια φυτεία καφέ, της οποίας είναι η ιδιοκτήτρια. Η συζυγική της ζωή είναι ένας εφιάλτης ταπείνωσης, αλλά ένας γοητευτικός κυνηγός με ελεύθερο πνεύμα θα της θυμίσει ξανά τον έρωτα.     ΦΕΣΤΙΒΑΛ   Φεστιβάλ Κολωνού   weekend free september 2017 theme 5 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού, που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, το Σάββατο και την Κυριακή, 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.30, θα παρουσιαστεί η όπερα "Jacques Offenbach: Η ωραία Ελένη" σε τρεις πράξεις. Εκτός των άλλων θα συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία δήμου Αθηναίων και θα είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6o Jazz Festival στο Πάρκο Α. Τρίτση   weekend free september 2017 theme 6

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει για 6η χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00 στο θέατρο του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης". Το 6ο Jazz Festival στο Πάρκο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, επιφυλάσσει ένα πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκατριών, παλαιότερων, αλλά και νεότερων, καλλιτεχνών του είδους.

ΘΕΑΤΡΟ

"Γουρούνι στο σακί" του Ζωρζ Φεϋντώ στην Γλυφάδα

weekend free september 2017 theme 7

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, τη σπαρταριστή κωμωδία του σπουδαίου γάλλου συγγραφέα, Ζωρζ Φεϋντώ, "Γουρούνι στο σακί", στα πλαίσια μιας περιοδείας με στάση την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.