Family Weekend 8-10/09: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 8-10/09: οι καλύτερες Family Weekend 8-10/09: οι καλύτερες
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!
Το Σαββατοκύριακο 8 - 10/ Σεπτεμβρίου επιλέγουμε πεζοπορία, διαδραστικό θέατρο, παιχνίδι και άλλα!

Νεοπαλλήνεια 2017 στην Παλλήνη

weekend agenda september 2017 thema 3

Η ετήσια γιορτή, με την οποία οι κάτοικοι της Νέας Παλλήνης αποχαιρετούν το καλοκαίρι και υποδέχονται το φθινόπωρο, είναι και πάλι εδώ από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με ιδανικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά, με το Θέατρο Σκιών του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου, ενώ νωρίτερα θα υπάρχει απασχόληση με Μουσικοκινητική Αγωγή ORFF από την ομάδα του Τονικού Ωδείου. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με το Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Παλλήνης.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; 8 & 9 Σεπτεμβρίου, 20.00

Πού; Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παλλήνη

    "Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών" του Γιάννη Ξανθούλη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου   weekend agenda september 2017 thema 2

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία "Μέθεξις" παρουσιάζουν το παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη "Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών", στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου. Η παιδική παράσταση είναι ιδανική για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και τους γονείς τους. Παίζουν οι Φαίη Ψωμαδάκη, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Χρήστος Τριπόδης, Χριστίνα Χρήστου, Μαρία Θωμά, Τζούλι Τσόλκα και Βασίλης Γιακουμάρος.

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€, Προπώληση: 7€
Πότε; 8 Σεπτεμβρίου, 21.00
Πού; Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

 

Παιδικές εκδηλώσεις στα Public

weekend agenda september 2017 thema

Την Παρασκευή και το Σάββατο, τα Public προσκαλούν όλη την οικογένεια σε ένα κεφάτο διήμερο εκδηλώσεων. 7 καταστήματα Public υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους για να διασκεδάσουν, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

8 Σεπτεμβρίου


• Public Συντάγματος, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh

• Public Mall

-11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
-17:00 - 21:00 Μικροί Ζωγράφοι BIC KIDS!

• Public Golden Hall, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh

• Public Πειραιά, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh

• Public Athens Metro Mall, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Γλυφάδας, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Περιστερίου, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh

9 Σεπτεμβρίου

• Public Συντάγματος, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Mall
-11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
-12.00 Στρουμφογνωρίστε τον Μπαμπαστρούμφ και την Στρουμφίτα
-15:00 - 21:00 Μικροί Ζωγράφοι BIC KIDS!

• Public Golden Hall, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Πειραιά, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Athens Metro Mall
-11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
-15:00 - 21:00 Μικροί Ζωγράφοι BIC KIDS!

• Public Γλυφάδας, 11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
• Public Περιστερίου
-11:00-19:00 Δημιουργίες Play-Doh
-15:00 - 21:00 Μικροί Ζωγράφοι BIC KIDS!

Κόστος συμμετοχής; δωρεάν

Πότε; 8 & 9 Σεπτεμβρίου

Πού; Public

 

Art Land: Ανακαλύπτω τις εποχές μέσα από την τέχνη! στο ΚΠΙΣΝ

weekend agenda september 2017 thema 4

Πρόκειται για ένα εργαστήριο για παιδιά που εμπνέεται από τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Οι συμμετέχοντες, αυτή την φορά αντλούν έμπνευση από τις δημιουργίες του Γιάννη Μόραλη. Τα παιδιά, αφού συζητήσουν για τα έργα του σπουδαίου εικαστικού, παίρνουν υλικά κηπουρικής και φύλλα και ξεκινούν να δημιουργούν τα δικά τους έργα! Μετά την ολοκλήρωση των έργων τους, τα παιδιά φωτογραφίζονται με το δημιούργημά τους, ενώ το έργο μένει στη φύση! Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και γίνονται δεκτές έως 30 συμμετοχές.

Κόστος συμμετοχής; δωρεάν

Πότε; 9 Σεπτεμβρίου, 11.30 - 13.00

Πού; ΚΠΙΣΝ

 

"Πολύχρωμο Παραμύθι" στο ​Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "White Puppet"

weekend agenda september 2017 thema 5

Μια παράσταση για παιδιά 1,5 - 3,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. "Μια φορά κι έναν καιρό σε μια παραμυθένια χώρα ζούσε ένας ζωγράφος με τη μικρή κορούλα του. Μαζί τους σε μια μαγική παλέτα ζούσαν τα χρώματα...". Ζούσαν όμορφα κι αγαπημένα ώσπου κάποια στιγμή τα χρώματα τσακώθηκαν για το ποιο είναι το πιο σημαντικό και φύγανε από το σπίτι. Η μικρή κορούλα του ζωγράφου ξεκίνησε για να τα βρει. Θα περάσει πολλές περιπέτειες, θα αποκτήσει καινούργιους φίλους, θα βρει τα χρώματα και θα αποδείξει πόσο σημαντική είναι η φιλία. Στο έργο αναπτύσσεται με κατανοητό τρόπο όχι μόνο η αξία της φιλίας, αλλά και η σημασία της διαφορετικότητας, έτσι τα παιδιά μέσα από την ιστορία με τα χρώματα μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν και να αγαπούν το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το άλλο. Παίζουν οι Τέρρυ Μήτρου και Δημήτρης Μάκκας. Απευθύνεται σε παιδιά 2 έως και 5 ετών.

Τιμές; 8€

Πότε; 9 Σεπτεμβρίου, 11.00
Πού; Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "White Puppet"

Πεζοπορία στο δρυμό της Πάρνηθας

weekend agenda september 2017 thema 6

Με σημείο εκκίνησης το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη πεζοπορική βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική διάρκειας μέχρι 5 ωρών, μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα κινηθείτε μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχει όλη η οικογένεια, αρχάριοι, αλλά και παιδιά από 8 ετών και πάνω. Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο, θα πρέπει να κάνετε τσεκ το όνομα σας στη λίστα συμμετοχών και να προμηθευτείτε το κουπόνι συμμετοχής. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο και φαρμακείο. Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής εδώ.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10.00
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 10.30
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~3 ώρες

Τιμές; Κόστος 5€, ελάχιστη κατανάλωση (αφαιρείται από οποιαδήποτε κατανάλωση στο καταφύγιο)

Πότε; 9 Σεπτεμβρίου, 10.30

Που; Καταφύγιο Φλαμπούρι, Πάρνηθα       "Το φορτηγάκι της αγάπης" στο Εργοτάξιον    weekend agenda september 2017 thema 7   Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει η παιδική παράσταση υπό την Αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων. Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στο διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς, που δεν θα είναι απλοί θεατές. Απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, που μαζί με τους ηθοποιούς, τραγουδούν, χορεύουν και υποδύονται ρόλους. Παίζουν οι Χάρης Γεωργιάδης, Σταυρούλα Καλαϊτζή και Μάγια Ντελέζου.   Τιμές; 7€

Πότε; 10 Σεπτεμβρίου, 12.30

Που; Εργοτάξιον



Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.