Πάμε βόλτα στο Αττικό πάρκο!

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από το να περάσετε την ημέρα σας με τα παιδιά σας στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της Ελλάδας;

Πανέμορφα ζώα από όλο τον κόσμο θα μαγέψουν και θα εντυπωσιάσουν όλη την οικογένεια και θα σας χαρίσουν μοναδικές αναμνήσεις.

Το Αττικό ζωολογικό πάρκο διαθέτει πάνω από 350 είδη ζώων, ενώ σχεδόν τα μισά είναι είδη απειλούμενα ή προς εξαφάνιση. Εκτός από τα πολλά εξωτικά ζώα, ένα τμήμα του πάρκου είναι αφιερωμένο στην ελληνική Πανίδα όπου ξεχωρίζει ο χώρος της καφέ αρκούδας.

Related image

Οι λάτρεις των πουλιών θα χορτάσουν τα τα βλέπουν, αφού στο παρελθόν λειτουργούσε ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο.

Καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες, ροζ φλαμίγκο, τζάγκουαρ, πιγκουίνοι, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι, καμήλες, Ελέφαντες…Κάθε λογής ζώα σας περιμένουν να τα θαυμάσετε. Μην παραλείψετε να δείτε από κοντά τους νεοαφιχθέντες δράκους του Κόμοντο και τους μυρμηγκοφάγους.

Την παράσταση όμως σίγουρα κλέβουν οι παινχιδιάρηδες θαλάσσιοι ελέφαντες και τα πανέξυπνα δελφίνια.

Image result for ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Tips
Tις Κυριακές με καλοκαιρία υπάρχει αυξημένη προσέλευση με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής 11:00 πμ -14:00 να υπάρχει χρόνος αναμονής που ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία καλό είναι να προγραμματίζετε την άφιξη σας στο πάρκο λίγο νωρίτερα ή αργότερα, ή να προαγοράσετε τα εισιτήρια σας μέσω του e-ticketing. 

Επειδή και τα ζώα ξεκουράζονται το βράδυ και μπαίνουν σε αθέατους χώρους για το κοινό, προγραμματίστε την επίσκεψή σας τουλάχιστον 1 ώρα πριν το κλείσιμο του Πάρκου. 

Δεν υπάρχει αρκετή σκιά στο πάρκο εκτός από την καφετέρια και τους χώρους πικ νικ, και γι αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε να επισκεφτείτε το πάρκο μεσημέρι καλοκαιριού

Τα ζώα είναι πιο δραστήρια είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα

Αν και το πάρκο είναι ανοιχτό για παιδιά όλων των ηλικιών, δε συνίσταται η επίσκεψη για βρέφη λόγω της έλλειψης σκιάς το καλοκαίρι

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας καπέλα και αντιηλιακό, ειδικά για τα παιδάκια σας, τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες

Όλο το Αττικό ζωολογικό πάρκο είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ

Στην καφετέρια υπάρχει φαγητό και σνακ

Για την έγκυρη ενημέρωση ωραρίου και εισιτηρίων απευθυνθείτε εδώ: www.atticapark.com

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.