Weekend Agenda 4 - 6 Αυγούστου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 4 - 6 Αυγούστου: oι 5 top Weekend Agenda 4 - 6 Αυγούστου: oι 5 top
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ 

Μήδεια στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία "Μήδεια" του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Δύο όψεις έχει ο έρωτας: τη «βάρβαρη», τη βυθισμένη στον πόνο και στο σκοτάδι αλλά και την ονειρική, την ηδονική, την ιδανική. Μέσα από το μύθο της Μήδειας όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας (Πλάτων, Θεόκριτος, Παρθένιος, Πλούταρχος, Σαπφώ, Αρχίλοχος, Μελέαγρος κ.ά) η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. 

Παίζουν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Πασσάς και συμμετέχουν 4 σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, καθώς και 4 μουσικοί.

Τιμές; Κανονικό: Από 10€ έως 45€ Φοιτητικό: Από 5€ έως 13€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€

Πότε; 4 & 5 Αυγούστου 2017 στις 21.00

Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

ΘΕΑΤΡΟ 

 Προμηθέας Δεσμώτης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

top 5 456 Augoustoy 2017 2

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Ένα έργο συγχρόνως μεταφυσικό και βαθιά πολιτικό, για έναν τιτάνα που βασανίζεται από τους θεούς εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για την ανθρωπότητα. Μετατρέπεται έτσι σε αιώνιο σύμβολο ανυπακοής, ένας κατεξοχήν πολιτικός κρατούμενος. Παίζουν οι Philippe Girard, Frédéric Le Sacripan, Mireille Herbstmeyer σε σκηνοθεσία του Olivier Py. Στα γαλλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τιμές; ​Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€

Πότε; 4 & 5 Αυγούστου 2017 στις 21.30

Που; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ελένη Βιτάλη & Νίκος Ζιώγαλας στον Ωρωπό

top 5 456 Augoustoy 2017 4

Μοναδικές στιγμές υπόσχεται να μας χαρίσει η Ελένη Βιτάλη στη συναυλία που θα πραγματοποιήσει στο stage του Oropos Summer Fest. Η Ελένη Βιτάλη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκεται ο Νίκος Ζιώγαλας, ο οποίος θα παρουσιάσει τις πιο γνωστές δημιουργίες του με αυτό που τον ενώνει επί δεκαετίες με την Ελένη Βιτάλη, δηλαδή την κοινή αισθητική και την κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι, που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Τιμές; Προπώληση: 12€, Ταμείο: 14€

Πότε; Σάββατο 5 Αυγούστου, 22.00

Που; Αzul Beach Bar στον Ωρωπό 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Saristra Festival 2017 στην Κεφαλονιά

top 5 456 Augoustoy 2017 5

Στα Παλιά Βλαχάτα στη Σάμη Κεφαλλονιάς, θα γίνει για πέμπτη χρονιά το Saristra Festival, το πρωτοποριακό φεστιβάλ ελληνικής μουσικής. Το ημιορεινό χωριό Παλιά Βλαχάτα, εγκαταλελειμμένο ύστερα από το σεισμό του 1953, αποκτά ξανά ζωή για 3 ημέρες και φιλοξενεί το Saristra Festival (Σαρίστρα είναι το ιστορικό όνομα της πλατείας του χωριού). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις, παράλληλες δράσεις αλλά και δυο μεσημεριανά beach parties: στο Acron Beach Bar - τη νέα φετινή άφιξη στην παραλία της Αντισάμου - με τον Dimitri Papaioannou στα decks και στο Exile Beach Bar στην παραλία της Αγίας Παρασκευής με τον Peter Slovenly της Slovenly Recordings. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Τιμές; δωρεάν

Πότε; 4, 5, 6 Αυγούστου

Που; Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλονιά

 

TAINIA

Στα Ίχνη του Ανέμου (Wind River, 2017)

 top 5 456 Augoustoy 2017 3  

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους...

Δείτε που παίζεται

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.