Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!
ΜΟΥΣΙΚΗ    

Η Σαββέρια Μαργιολά στο Άλσος Βεΐκου

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017

 

Η Σαββέρια Μαργιολά στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με τίτλο "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις" θα εμφανιστεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Η Σαββέρια θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές από τα αγαπημένα της ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τραγούδια που έχουν αγαπηθεί, από την προσωπική της δισκογραφία, όπως τα «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις», «Νοσταλγία», «Τι με κοιτάζεις» αλλά και την καινούργια της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Ερωτογραφία», μας βάζει στο δικό της μουσικό κόσμο.

 

 

ΣΙΝΕΜΑ

    Προβολή - έκπληξη από το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 2    

Με μία από τις πιο μεγαλειώδεις δημιουργίες στην ιστορία του φανταστικού σινεμά αποχαιρετά τον Ιούλιο, πριν το σύντομο διάλειμμά του για διακοπές, το 7th Αthens Open Air Film Festival, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Προαύλιο Μηχανουργείου). Tην προβολή θα φέρει σε άλλο επίπεδο ο «μάγος» της εικόνας και του ήχου, Θοδωρής Βασιλόπουλος της Art of Sound, χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας ψηφιακό ηχητικό σύστημα αναπαραγωγής του ηχητικού μέρους της ταινίας με περιμετρική κάλυψη θεατών. Επιπλέον, θα δημιουργήσει αρχιτεκτονικούς φωτισμούς που θα λειτουργούν ως «προέκταση» της οθόνης προβολής δεξιά και αριστερά στους τοίχους των κτιρίων αλλά και των στοιχείων του χώρου, με προβολή γεωμετρικών σχεδίων και μίξη χρωμάτων μέσω ψηφιακών ρομποτικών φωτιστικών σωμάτων. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα και θα προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική, αυθεντικά φουτουριστική εμπειρία.

 

 

ΣΙΝΕΜΑ

    "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ     free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 3  

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)προβάλλει την ταινία "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" (1989- 145’), την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.30, στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Η ταινία "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" του Όλιβερ Στόουν, με τους Τομ Κρουζ, Γουίλιαμ Νταφόε και Κίρα Σέντγουικ, ξετυλίγει την αληθινή ιστορία του Ρον Κόβικ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ο οποίος γύρισε από το μέτωπο παράλυτος, με φρικτές αναμνήσεις, για να γίνει σταδιακά ένας από τους διασημότερους διαδηλωτές κατά του πολέμου. Ο Κόβικ αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους. Η ταινία ήταν υποψήφια για οκτώ βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας τελικά τα δύο, ανάμεσα στα οποία ήταν το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Όλιβερ Στόουν.

 

 

ΑΝΑΓΝΩΣΗ

 

"Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 4

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνουμε για λίγο ραψωδοί. Επιλεγμένα τμήματα δύο ραψωδιών παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που θα χρησιμοποιηθεί είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες Ν και Ξ. Οι Φαίακες αποχαιρετούν τον Οδυσσέα, φορτώνοντας το πλοίο της επιστροφής με δώρα. Σαν σε όνειρο ο Οδυσσέας θα ξυπνήσει μετά από τόσα χρόνια περιπλανήσεων στην πατρίδα του. Δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει. Η θεά Αθηνά εμφανίζεται μπροστά του και του δείχνει χαρακτηριστικά σημάδια του νησιού. Μαζί καταστρώνουν το σχέδιο εξόντωσης των μνηστήρων...Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη!

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

Petanque στο ΚΠΙΣΝ

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 5

 

Το Petanque είναι ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας και κοινωνικής συνοχής. Πρόκειται για ένα ευχάριστο παιχνίδι τεχνικής ακρίβειας, συντονισμού, συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης, το οποίο λαμβάνει χώρα σε ανοικτό χώρο. Οι συμμετέχοντες παίζουν ένας εναντίον ενός ή και σε ομάδες, γίνονται αντίπαλοι, προσπαθώντας να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά έναν στόχο, πετώντας σιδερένιες μπάλες, ενώ παράλληλα αθλούνται με ένα πιο...ευχάριστο τρόπο! Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, λοιπόν και από τις 18.00 έως τις 20.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δωρεάν άθληση για όλους!

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

Yoga στο ΚΠΙΣΝ

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 6

 

Η yoga συνδέει άρρηκτα την υλική, ψυχική και πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Αυτό θα γίνει και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ήπιες πρακτικές, που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση στο τέλος του μαθήματος. Μέσω της ήρεμης και ελεγχόμενης αναπνοής δίνεται στον ασκούμενο η δυνατότητα για πνευματική ηρεμία, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση τόσο για τη σωστή εκτέλεση της άσκησης, όσο και για την ανάπτυξη θετικής σκέψης, με στόχο την καθημερινή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Οι ασκούμενοι θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, όπως επίσης και μια κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της. Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ραντεβού στο ΚΠΙΣΝ για yoga από τις 19.00 έως τις 20.30!

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Διαβόλου κάλτσα" του Άγγελου Μοσχονά στην Γλύφάδα

 

free weekend 28 29 30 Ioulioy 2017 7

 

 

Ο θίασος "Θεατρικό Μονοπάτι" με επικεφαλής τους ηθοποιούς Ελένη Φιλίνη και Γιώργο Μακρή παρουσιάζει την κωμωδία "Διαβόλου κάλτσα" του Άγγελου Μοσχονά, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Μια απολαυστική κωμωδία πού εξελίσσεται μέσα από πρωτότυπες και απρόβλεπτες καταστάσεις, γεμάτη ξεκαρδιστικούς διαλόγους. Ένα έργο που μέσα από το άφθονο γέλιο προσπαθεί να μεταδώσει και χρήσιμα μηνύματα. Συμμετέχουν ακόμη οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Πυρινής, Ντίνα Βούρτση, Γιώργος Καπετανάκος και Κατερίνα Πυρινή. Αξίζει να σημειωθεί πως αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.