Family Weekend 30/11 - 2/12: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 30/11 - 2/12: 8 Family Weekend 30/11 - 2/12: 8
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΠΡΟΒΟΛΗ

 

Προβολή Kinderdocs στο Μουσείο Μπενάκη

2/12, 12.00 - 14.00

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

 

Berlin Rebel High School

Alexander Kleider, Γερμανία, 2017, 92΄

MV5BYWE1ZjlkYTQtZTI4MC00ZWM1LTk1MTMtZjZkNzQxZDZmNzRhL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjY5ODcxMjE. V1

Στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Μισούσατε το σχολείο ως παιδί; Σηκώνεστε με το ζόρι το πρωί να πάτε σχολείο; Σε αυτό το Λύκειο δεν υπάρχει διευθυντής ούτε βαθμοί. Οι μαθητές πληρώνουν τους καθηγητές, φτιάχνουν το πρόγραμμα και διευθύνουν το σχολείο. Ο Χανίλ, η Λένα κι ο Άλεξ είναι ήδη 20. Δεν πήραν ποτέ απολυτήριο και αποφασίζουν τώρα να δώσουν στον εαυτό τους μια δεύτερη ευκαιρία, σε ένα αντισυμβατικό σχολείο μοναδικό στη Γερμανία. Χωρίς τη συνηθισμένη ιεραρχία και θέσεις εξουσίας καθώς και  πίεση στην τάξη, απολαμβάνουν μια νέα κοινωνικότητα. Πρέπει, όμως, κι αυτοί να περάσουν τις εξετάσεις (αντίστοιχες με τις Πανελλήνιες), όπως σε κάθε σχολείο της Γερμανίας. Έχουν δύο μόνο χρόνια για να προετοιμαστούν. Θα τα καταφέρουν; Ο σκηνοθέτης υπήρξε ο ίδιος μαθητής σε αυτό το σχολείο. Για Εκπαιδευτικούς, γονείς καθώς και μαθητές από Β’ Γυμνασίου. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση με καλεσμένο τον Κώστα Θεριανό, εκπαιδευτικό, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

Τιμές; Τιμή εισιτηρίου: €3 (παιδιά) €6 (ενήλικες)

208db283171be39c6c50a901b85d9566 XL

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι" του Ερνστ Τοχ

30/11, 11.00

Εθνική Λυρική Σκηνή

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για την πριγκίπισσα που ήταν τόσο ευαίσθητη ώστε να ενοχλείται από ένα μπιζέλι κρυμμένο κάτω από αλλεπάλληλα στοιβαγμένα στρώματα ενέπνευσε στον Αυστριακό συνθέτη Ερνστ Τοχ μια παιδική όπερα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1927. 

 

Ο Τοχ, τιμημένος με το Βραβείο Πούλιτζερ για την Τρίτη Συμφωνία του (1954), χρησιμοποιεί τη μουσική γλώσσα της εποχής του και ταυτόχρονα ανατρέχει σε φόρμες του παρελθόντος, άριες, ντουέτα κλπ. προκειμένου να αποδώσει το αλληγορικό παραμύθι. Η γοητευτική όπερα σημείωσε αμέσως επιτυχία και έκτοτε έχει ενταχθεί στο δραματολόγιο των περισσότερων λυρικών θεάτρων στον κόσμο. 

 

H Αποστολία Παπαδαμάκη επιχειρεί να οπτικοποιήσει τη μουσική του Τοχ με στόχο να την μεταδώσει με τρόπο δημιουργικό στους μικρούς θεατές. Τα σκηνικά θα σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της παράστασης με τη συνδρομή προβολών και σύγχρονης τεχνολογίας.

Τιμές; Καθημερινές (Γενική είσοδος) €12, Κυριακές: €12, €15, €18, €20, €25, €30, Φοιτητικό, παιδικό: €12 / Περιορισμένης ορατότητας: €5

 

safasfvasc

 

AΦΙΕΡΩΜΑ

 

CineDoc: Διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας

1 & 2/12

Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 το CineDoc μας προσκαλεί σε ένα διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα…(εξώ)σχολικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους. Ταινίες μικρούς μήκους με ιστορίες παιδιών από τη Νορβηγία μέχρι το μακρινό Κιργιστάν θα μας συντροφεύουν όλο το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Στόχος είναι να δούμε τις ταινίες σαν εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα στις σχολικές αίθουσες. 

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

 

epelasi christmas factory

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Christmas Factory: Η Επέλαση των Ξωτικών

Από 1/12, καθημερινά 10:00 - 22:00

Τεχνόπολη

Η Επέλαση των Ξωτικών, η χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση της πόλης, έρχεται να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Φέτος τα Ξωτικά έρχονται και φέρνουν παιχνίδια λούνα παρκ, δωρεάν παιδότοπους και escape rooms, περιμένουν τους μικρούς τους φίλους να χορέψουν όλοι μαζί στην παιδική ντίσκο και να διασκεδάσουν με τους δικούς τους σε περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες, θέατρο σκιών, σόου με μάγους και ξυλοπόδαρους, μουσικά σχήματα και πολλά, πολλά άλλα.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 - Επίσημα Εγκαίνια 

Το πρόγραμμα.

Τιμές; Τιμή εισιτηρίου: 6€ * Τις καθημερινές έως Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ισχύει έκπτωση -50%! (η προσφορά εξαργυρώνεται ταυτόχρονα) / Τιμή εισιτηρίου Ανέργων και Πολυτέκνων μαζί με τα προστατευόμενα μέλη: 5€ / Οικογενειακό Εισιτήριο: Αφορά 4 άτομα και τιμή από 24€ στα 20€ / Τιμή Παρέλασης Επίσημων Εγκαινίων: 5€

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 2018 στην ΕΛΛΕΤ

30/11 & 1/12, 11:00 - 17:00

Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά θα βρείτε δώρα, παιχνίδια, βιβλία, παραδοσιακά προϊόντα και λιχουδιές! Το Σάββατο (12:00-16:00), εικαστικές και οικολογικές δραστηριότητες και εκπλήξεις για παιδιά από 4-10 ετών.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

 

LOW 20171202 Frozen17 AIK 6 T10A7920 ipad

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Santa Claus Kingdom "Το Παγωμένο Βασίλειο" 

Από 1/12, 10:00 - 22:00

Εκθεσιακό Κέντρο Μ.E.C. Παιανίας

Το Santa Claus Kingdom, το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, συνδιάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, Μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη Αγορά. 

Τιμές; 8€ για γονείς, 14€ για παιδιά * ειδικές τιμές για ανέργους και πολύτεκνους

 

 

Alice 08

 

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

 

"Alice"

1/12, 11.00

Θέατρο Olvio

Το Armani Musical Theater Center παρουσιάζει την υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρικοχορευτική, διαδραστική παράσταση για παιδιά, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Lewis Carroll Alice' s adventures in Wonderland (η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων).

 

Η Alice είναι ένα κορίτσι λίγο πριν την εφηβεία. Βρισκόμαστε στο πάρτυ γενεθλίων της Αlice που είναι απελπιστικά βαρετό γιατί δεν υπάρχει κανένα παιδί. Έτσι η Alice αναγκάζεται να διαφύγει σε μια κουνελότρυπα, ακολουθώντας έναν κομψό κούνελο και να προσγειωθεί σ' έναν παράξενο κόσμο, όπου θα έρθει αντιμέτωπη με...

Τιμές; 6€

 

414005

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!

2/12, 11.00 & 12.30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το μουσικό δρώμενο "Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!" στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του, το οποίο συνδυάζει μοναδική αφήγηση παραμυθιού, δράση και συνεργασία με τα παιδιά μέσα από την εξέλιξη μιας ιστορίας, μουσικούς ήχους μόνο από το ανθρώπινο στόμα, ρυθμούς και μελωδίες από όλο τον κόσμο! 

 

Η πρώτη εκπαιδευτική δράση του Μεγάρου αρχίζει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει δύο αυτοτελή εργαστήρια που απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Το πρώτο γίνεται στις 11:00 π.μ. και είναι για παιδιά 6-8 ετών, ενώ το δεύτερο στις 12:30 μ.μ. και στοχεύει σε παιδικό κοινό ηλικίας 9-12 χρονών. 

Τιμές; 10€

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.