Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!
ΑΦΙΕΡΩΜΑ     Ingmar Bergman: Διήμερο αφιέρωμα στον Σουηδό σκηνοθέτη

24 & 25/11, από τις 11.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ένα αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη Ingmar Bergman, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του. Το αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Βιβλίων, περιλαμβάνει προβολές των ταινιών του Bergman Persona (1966), 7η Σφραγίδα (1957) και Καλοκαίρι με τη Μόνικα (1953), προβολή του ντοκιμαντέρ της Marie Nyreröd, Bergman Island (2004), καθώς και του ντοκιμαντέρ του Σουηδικού Ινστιτούτου, Ingmar Bergman 100, το οποίο αποτελείται από  32 σύντομα αποσπάσματα των ταινιών του, συνεντεύξεις, αρχειακές λήψεις από τις περιόδους των γυρισμάτων και μια ματιά στα γραπτά του μεγάλου δημιουργού.

 

 

fe8bc769d758b019c5d6e008e39dc244 XL

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Oι Jazz Baroque "παντρεύουν" την τζαζ με το μπαρόκ, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

25/11, 21.00

Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00, η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στον Φάρο μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό σχήμα Jazz Baroque παντρεύει την κλασική και την fusion τζαζ με το μπαρόκ.

 

 

IMG 20181116 115925 e1542369917514

 

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

"Ο Νταλί εικονογράφος"

23/11, 16:00 - 18:30 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Η έκθεση περιλαμβάνει δέκα βιβλία εικονογραφημένα από τον Νταλί, που ανήκουν στην συλλογή της Βιβλιοθήκης «Χουάν Κάρλος Ονέτι» του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τα ξεφυλλίσουν και ν’ απολαύσουν τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη. 

 

 

c1265f3c3db7eae9b001fb0cb1eb62df XL

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

Μαραθώνιος Ανάγνωσης έργων του James Joyce

24/11, 17.00 - 2.00

Είσοδος του μετρό Κεραμεικός, Γκάζι

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου διοργανώνεται ένας "Μαραθώνιος Ανάγνωσης" έργων του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα , James Joyce, έξω από την είσοδο του μετρό Κεραμεικός στο Γκάζι. Ο Μαραθώνιος ξεκινά στις 17:00 και διαρκεί ως τις 02:00, ενώ μεταξύ 19.00-23.00 θα γίνουν τέσσερα μισάωρα μουσικά διαλείμματα με ιρλανδική/κέλτικη μουσική από το μουσικό σχήμα Sòlastas της Λαμπρινής Γιώτη. Το κοινό μπορεί να διαβάσει αποσπάσματα από βιβλία του James Joyce στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αντίτυπα των οποίων θα είναι διαθέσιμα στην εκδήλωση.

 

 

 

Curing the Limbo 920

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Curing the Limbo / 1η στάση: Κολωνός

24/11, από τις 11.00

 

Η ομάδα του συνΑθηνά ήδη βρίσκεται καθημερινά στον Κολωνό, χαρτογραφώντας το πεδίο, συλλέγοντας μνήμες και πληροφορίες από τους κατοίκους, τις συλλογικότητες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Με στόχο την καταγραφή των τοπικών αναγκών η οποία θα οδηγήσει σε κοινωφελείς δράσεις που θα εμπλέκουν κατοίκους και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Curing the Limbo, μας καλεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου να συζητήσουμε, να παίξουμε και να συνδεθούμε:

 

Πεζόδρομος Τριπόλεως & Πέτρας

11:00-13:00: «Χαρτογραφώντας τη γειτονιά μου» - βιωματικό παιχνίδι για παιδιά με την Ορχήστρα των Χωμάτων (6 έως 12 ετών) 

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μία γειτονιά που είχε σπίτια χαμηλά... κότες ζούσαν στις αυλές και απ' τις αλάνες ακούγονταν φωνές...». Το Σάββατο 24/11 η Ορχήστρα των Χωμάτων υποδέχεται τα παιδιά στον πεζόδρομο Τριπόλεως & Πέτρας για ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον! Μέσα από παιχνίδια εξερεύνησης θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του παρελθόντος, θα αποκρυπτογραφήσουμε μυστήρια του παρόντος και θα χαρτογραφήσουμε τη γειτονιά του Κολωνού, σχεδιάζοντας τις ανάγκες του μέλλοντος. Θα αναζητήσουμε τη φύση που βρίσκεται δίπλα μας και θα εμπνευστούμε απ' το ταξίδι μας για να δημιουργήσουμε ομαδικές εικαστικές κατασκευές που θα εκφράζουν τις επιθυμίες για τη γειτονιά μας.
Ελεύθερη συμμετοχή με κράτηση θέσης στο https://goo.gl/yrXEoh.

 

 

13:30-14:30: Ανοιχτό εργαστήρι τραγουδιού με την POLYPHONICA

Eλάτε να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας σε ένα πολυφωνικό αποτέλεσμα!

Στο εργαστήρι αυτό, θα μαζευτούμε για να παίξουμε, να ζεστάνουμε τις φωνές μας και να τραγουδήσουμε μαζί, στον πεζόδρομο Τριπόλεως & Πέτρας. Όσοι είστε έμπειροι χορωδοί, αλλά και όσοι δεν είχατε ποτέ την εμπειρία να τραγουδήσετε ταυτόχρονα με άλλους διαφορετικές φωνές, ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μάθουμε ένα τραγούδι σε μια χαλαρή και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα γιορτής.
Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες.

 

Καφενείο ΠΛΑΤΩΝ, Τριπόλεως 61 & Πλάτωνος

18:00-19:00: Προβολή ντοκιμαντέρ «Επί Κολωνώ» (1983) του Λ. Ξανθόπουλου 

«Ο άνθρωπος με τη Στάμνα μας οδηγεί στην αρχαιότερη γειτονιά της Αθήνας, τον Κολωνό. Τον ακολουθούν στη χαρά και τη λύπη και τον συμπληρώνουν στις τελετές οι Τρεις Γυφτοπούλες, ο γερο-Φιστίκης, παλιός αμαξάς που κόβει το κρέας για τη στάμνα, ο Νίκος ο Καλλιτέχνης, ο Τορπίλλας με το άσπρο του άλογο και ένα σωρό ακόμα ήρωες, όλοι τους Κολωνιώτες, που συνεχώς μπαίνουν στο κάδρο, ανακατεύονται στο παρόν και το παρελθόν της γειτονιάς και μετά βγαίνουν».
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος 
Σεναριογράφος – παρουσιαστής: Θανάσης Σκρουμπέλος
Φωτογραφία: Ανδρέας Σινάνος
Μοντάζ: Δέσποινα Μαρουλάκου
Ηχολήπτης-μιξέρ: Δημήτρης Αθανασόπουλος,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θάνος Λαμπρόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Λάτσιος,
Παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, 1983, έγχρωμη, 16 mm, διαρκ. 00.45΄
Η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1983. 

 

 

19:00-21:00: Γεύμα και συζήτηση με θέμα τη γειτονιά

Κάνουμε απολογισμό των δράσεων της ημέρας, συζητάμε με αφορμή το ντοκιμαντέρ, παρουσιάζουμε το πρόγραμμα Curing the Limbo, συλλέγουμε απόψεις κατοίκων, ερευνούμε πιθανές συνέργειες. Η προβολή της ταινίας και η συμμετοχή στο γεύμα και τη συζήτηση στο Καφενείο ΠΛΑΤΩΝ είναι ελεύθερη για όλους.

 

 

46518660 2258025961093264 2804373027335176192 n

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου 

Καθημερινά 19:00 - 23:00

Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά

Είκοσι οκτώ εμβληματικά έργα του Χρήστου Μποκόρου θα εκτίθενται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Μια σύνοψη της ζωγραφικής του παρουσίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σταθμοί μιας προσωπικής διαδρομής αυτογνωσίας που προσδοκά να αξιωθεί στην κοινότητα. Έργα από την μαθητεία στο πραγματικό, τους πειρασμούς του αόρατου, τα στοιχειώδη αγαθά μιας λιτής ευημερίας.

 

 

412165

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

4ο Animation Marathon 2018

 

Το 4ο Animation Marathon, ένα νεαρό και ανήσυχο διεθνές φεστιβάλ ταινιών κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους με διαγωνιστικό χαρακτήρα, υλοποιείται φέτος στο πλαίσιο των δράσεων της "Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του δήμου Αθηναίων. Θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες μικρού μήκους animation, από 40 χώρες. 

 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ώρες: 13:00-17:00 / Σεράφειο, δήμου Αθηναίων 
Προβολές διαγωνιστικών προγραμμάτων 151 ταινιών μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων από 35 χώρες. 

 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ώρες: 18:00-20:00 / Οικία Θεοτοκοπούλου, δήμου Αθηναίων 

Πολωνικές ταινίες - αφιέρωμα 

 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ώρες 19:00-20:00 / Οικία Θεοτοκοπούλου, δήμου Αθηναίων 

Νέα ταλέντα από τις χώρες του Βίζεγκραντ - αφιέρωμα

        skepsi xoris antikeimeno booze 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

"Σκέψη χωρίς αντικείμενο": Performance and Video Installation του Σωτήρη Παπανικολάου

Καθημερινά στις 20.00 (έως 7/12)

BOOZE COOPERATIVA

Το ΒΟΟΖΕ και ο Σωτήρης Παπανικολάου μας προσκαλούν στην ατομική Performance και Βίντεο Εγκατάσταση με τίτλο "Σκέψη χωρίς αντικείμενο". Η σκέψη προέρχεται από την κίνηση απελευθέρωσης από τούτη την τρομερή φύση, η οποία συγκροτήθηκε ως αντικείμενο – από τη σκέψη – και υποτάχθηκε. Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους (το ούτως είναι, την αυτοσυντήρηση) ασκώντας δύναμη και έλεγχο πάνω σε κάτι ή σε κάποιον. [...]

 

 

 

2552472

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας

23/11, 20.00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί το ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την ορχήστρα του υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού. Συνοδεύουν την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Μακεδόνα που ερμηνεύουν αξεπέραστα τραγούδια, διεθνείς επιτυχίες, μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη). Η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα "Εν-Χορδώ" με συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, θα δώσει μία ξεχωριστή νότα στην μουσική βραδιά. 

 

Ο σύλλογος παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών, "Χοροπαίγνιο" του Γιώργου Παντζιαρίδη με 70 χορευτές θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς -Κρητικά, Ποντιακά, Νησιώτικα, Ρουμελιώτικα Θρακιώτικα και Λαϊκά- σε συνδυασμό προβολής video art με συναρπαστικές εικόνες της Ελλάδας μέσα από τους τόπους, τους μύθους και την ιστορία της.

 

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα φιλοξενηθεί η Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus). Πρόκειται για την παλαιότερη φολκλορική ομάδα της Ρωσίας με διαρκή παρουσία από το 1811 έως σήμερα και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. 

 

 

415436

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Ergon Ensemble "Δέκα Χρόνια μετά"

24/11, 20.30

Ωδείο Αθηνών

Το Ergon Ensemble γιορτάζει 10 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Ξεκινώντας από τα masterclass του Ensemble Modern, έφτασε σήμερα να θεωρείται το κορυφαίο συγκρότημα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα. Η εορταστική συναυλία περιλαμβάνει έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου που αποτέλεσαν σημαντικό σταθμό στην δεκαετή πορεία του συγκροτήματος.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.