Family Weekend 23 - 25/11: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 23 - 25/11: 8 ξεχωριστές Family Weekend 23 - 25/11: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Ο Μορμόλης του Rainer Hachfeld στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει μετά από έναν χρόνο αγρανάπαυσης και παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, την παιδική παράσταση «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld 45 χρόνια από την πρώτη παράσταση του θιάσου της Ξένιας Καλογεροπούλου, ακριβώς 10 μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 30 Νοεμβρίου του 1973. Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό «ξύλινο κουτί».

 

Τιμές; Γενική είσοδος: 10€, ΑΜΕΑ/Ανέργων/Φοιτητικά/Άνω των 65: 6€, Ομαδικά άνω από 25 άτομα: 6€
Πότε; Κάθε Κυριακή, 15.00
Πού; Σύγχρονο Θέατρο

 

ff9fc4cdf822ad91381ffa2f934bab41 XL

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Farewell Anatolia - Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα

Ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη, του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» πυροδοτεί ερωτήματα! Σε ποιον ανήκει ο θησαυρός που αναφέρει;  Ποια γεγονότα κρύβονται πίσω από την πραγματική ζωή του; Είναι όλη η αλήθεια γραμμένη στα «Ματωμένα Χώματα»; 

 

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων (RPG), δράσης και μυστηρίου, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ. Παίζοντας, οι παίκτες εξερευνούν την δύναμη του interactive storytelling και του βιβλίου. Στο παιχνίδι μια παρέα φοιτητών που αγαπούν τους γρίφους και τα μυστήρια ανακαλύπτουν ένα αντισυμβατικό ταξιδιωτικό γραφείο, όπου οι διακοπές γίνονται περιπέτεια για την επίλυση ενός μυστηρίου. Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός μέλους της παρέας με συγκεκριμένες ιδιότητες, γνώσεις και ικανότητες, και έχουν ως οδηγό στην περιπέτειά τους κομμάτια από το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» και έναν ξεναγό. Οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν ποιο μέρος να επισκεφτούν, ποια πρόσωπα να ρωτήσουν και ποια στοιχεία να συνδυάσουν, ώστε να αποκαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Μανώλη Αξιώτη.

 

Τιμές; δωρεάν με εγγραφή εδώ
Πότε; 23 & 24/11, 18:00-20:00 & 20:00-22:00

Πού; Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

 

 

20181118 Street Food Village post Αντίγραφο

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Christmas Street food village

Στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου μας περιμένει ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια και τις πιο new age καντίνες της πόλης που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακοί γκεζλεμέδες, αυθεντικά πιροσκί και πλιμένι, μυρωδάτα φαλάφελ, μεξικάνικα τσούρος, αυθεντικές ιταλικές πίτσες και σπαγγέτι, αφράτες βάφλες, βιενέζικη σοκολάτα, καραμέλες καρουζέλ, σαλάτες και σάντουιτς, σούπες βελουτέ, ιδιαίτερα hot dog και κρέπες αλλά και γεύσεις που θα μας εντυπωσιάσουν. 

 

Κάθε εβδομάδα θα μας περιμένουν και διάσημοι καλεσμένοι. Αυτό το Σαββατοκύριακο η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη με μπαχάρια και κανέλες. Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 θα μας μαγειρεύει γεύσεις από την πόλη. Στο χωριό όμως υπάρχουν και δραστηριότητες για τα παιδιά. Στο σπιτάκι του Άη Βασίλη αλλά και στο σπιτάκι του Καρυοθραύστη τα παιδιά συναντούν τις πιο παραμυθένιες ιστορίες και συμμετέχουν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια.

 

Τιμές; είσοδος ελεύθερη, με χρέωση στην κατανάλωση
Πότε; 23, 24, 25/11, 16:00 - 23:59
Πού; Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου 

 

 

7584abe4c7e773f8db438b77f5c760b8 XL

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Bubble Jam: Μια διαφορετική παράσταση για εφήβους

Το «Bubble Jam», στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 22 Νοεμβρίου 2018 έως και τις 19 Απριλίου 2019, είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που περιμένει μαθητές γυμνασίου και λυκείου να διαμορφώσουν live το σενάριο, κρατώντας ένα smartphone στο χέρι. Το Bubble Jam είναι παιχνίδι και συγχρόνως παράσταση, που συνδιαμορφώνεται βάσει και των δικών σου επιλογών. Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστείτε με smartphones, τα οποία θα συνδέονται με έναν κεντρικό υπολογιστή που θα απευθύνει οδηγίες και ερωτήσεις, προσαρμοσμένες στον τρόπο που παίζεις online παιχνίδια, αλλά και συμμετέχεις στα κοινωνικά δίκτυα. Κάθε τόσο η έκβαση του «σεναρίου» αλλάζει, βάσει των απαντήσεων και των αποφάσεων που παίρνεις. Κι αυτό γιατί ακόμα και στον cyber κόσμο δεν παύει να υπάρχει κοινωνία και ανάγκη για συμμετοχή και δημοκρατία.

 

Τιμές; 5€
Πότε; 23/11, 11.00
Πού; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

 

 

404997

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η δράση που αγαπήθηκε πιο πολύ από όλες συνεχίζεται και φέτος! Στόχος είναι η μύηση και η εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης. 

24 Νοεμβρίου: "Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική". 

** Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

 

Τιμές; 100€ (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις)
Πότε; 24/11, 18:00 (απόγευμα Σαββάτου) – 10:00 (πρωί Κυριακής)
Που; Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

 

 

208db283171be39c6c50a901b85d9566 XL

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι" του Ερνστ Τοχ

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για την πριγκίπισσα που ήταν τόσο ευαίσθητη ώστε να ενοχλείται από ένα μπιζέλι κρυμμένο κάτω από αλλεπάλληλα στοιβαγμένα στρώματα ενέπνευσε στον Αυστριακό συνθέτη Ερνστ Τοχ μια παιδική όπερα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1927. 

 

Ο Τοχ, τιμημένος με το Βραβείο Πούλιτζερ για την Τρίτη Συμφωνία του (1954), χρησιμοποιεί τη μουσική γλώσσα της εποχής του και ταυτόχρονα ανατρέχει σε φόρμες του παρελθόντος, άριες, ντουέτα κλπ. προκειμένου να αποδώσει το αλληγορικό παραμύθι. Η γοητευτική όπερα σημείωσε αμέσως επιτυχία και έκτοτε έχει ενταχθεί στο δραματολόγιο των περισσότερων λυρικών θεάτρων στον κόσμο. 

 

H Αποστολία Παπαδαμάκη επιχειρεί να οπτικοποιήσει τη μουσική του Τοχ με στόχο να την μεταδώσει με τρόπο δημιουργικό στους μικρούς θεατές. Τα σκηνικά θα σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της παράστασης με τη συνδρομή προβολών και σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Τιμές; Καθημερινές (Γενική είσοδος) €12, Κυριακές: €12, €15, €18, €20, €25, €30, Φοιτητικό, παιδικό: €12 / Περιορισμένης ορατότητας: €5
Πότε; 25/11, 11.00
Που; Εθνική Λυρική Σκηνή

 

 

 

56871d59bd657e5b37393b17423f0d58 XL

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση, το Μπαρόκ

Το ενδιαφέρον φέτος στην αγαπημένη σειρά Κυριακή πρωί στο Μέγαρο μονοπωλεί η Κλειώ, μια άτακτη και φιλομαθής δεκάχρονη, που ταξιδεύει στο μουσικό χωροχρόνο, με τη βοήθεια ενός μαγικού βιβλίου και ενός πνευστού πήλινου οργάνου, για να γνωρίσει την ιστορία και τη μουσική των λαών. 

 

Μετά το Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ, η Κλειώ ταξιδεύει στην Ευρώπη της Κλασικής και Ρομαντικής περιόδου, όπου γνωρίζει τη συμφωνική ορχήστρα σε όλο της το μεγαλείο! Ποιος στέκεται μπροστά στην ορχήστρα, κρατώντας ένα μαγικό ραβδί; Kαι ποια είναι τα δύο "ιερά τέρατα" της μουσικής, ο Βόλφγκανγκ και ο Λούντβιχ; Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου, μέσα από τα έργα διάσημων εκπροσώπων της Κλασικής και Ρομαντικής περιόδου, μαθαίνουν τα μυστικά της δημιουργίας της ορχήστρας, του μουσικού συνόλου που εδραιώνεται στην Κλασική περίοδο.

 

Τιμές; 8€ (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14€ (γενική είσοδος)

Πότε; 25/11, 11.30
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

 

408933

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

"Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα"

Οι μουσικοί Θοδωρής Ζιάρκας και Τάσος Στάμου προσκαλούν τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν με παραδοσιακά αλλά και ηλεκτρονικά όργανα, για να βγάλουν ήχους εμπνευσμένους από την παραδοσιακή, την τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική. Στημένες πλάι στα όργανα του κάθε μουσικού, θα βρίσκονται μικρές ρεπλίκες των "μεγάλων οργάνων", σαν μια μικροσκοπική εκδοχή τους. 

 

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν ασκήσεις πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των μουσικών. Μέσα από αυτά τα μουσικά παραδείγματα βλέπουμε πόσο προσβάσιμο και δημιουργικό είναι το είδος του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τόσο ως καλλιτεχνικό όσο και ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης, είτε μεταξύ ομάδων είτε ατομικά.

Ηλικίες: 5 - 11 ετών

Στις 15:00 ακολουθεί μια μικρή συναυλία, με τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι.

 

Τιμές; Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί: 20€ / Είσοδος για τη συναυλία: 3€ / Αιτήσεις συμμετοχής: 6945348445 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πότε; 25/11, 11:00 - 16:00

Πού; Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.