Weekend Agenda 21 - 23 Ιουλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 21 - 23 Ιουλίου: oι 5 top Weekend Agenda 21 - 23 Ιουλίου: oι 5 top
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ 

Κύκλωπας στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την παράσταση "Κύκλωπας" στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Στη χώρα των Κυκλώπων ο ξένος δεν περιθάλπεται, δεν φιλοξενείται, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κατασπαράσσεται. Εκεί δεν μπορείς να είσαι ούτε καλός ούτε κακός. Εκεί μπορείς να είσαι μόνο φοβισμένος και απελπισμένος ή σκληρός και ανελέητος. Τα πρόσωπα του Ευριπίδη ακροβατούν ανάμεσα στην ελαφράδα, τη γελοιότητα, την πονηριά, τον καιροσκοπισμό, την ηθική παρακμή, την αγριότητα. Γελοιοποιούν και γελοιοποιούνται. Συντρίβουν και συντρίβονται.

Τιμές; Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€

Πότε; 21 & 22 Ιουλίου 2017 στις 21.30

Που; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 


ΟΠΕΡΑ

Τροβατόρε / Τροβαδούρος από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο

trovatore top 5

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τη δημοφιλέστατη όπερα "Τροβατόρε", μία από τις σημαντικότερες του Τζουζέππε Βέρντι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η υπόθεση, γεμάτη απρόσμενες ανατροπές, παρουσιάζει δύο αδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζουν τη συγγένειά τους, ερωτευμένα με την ίδια γυναίκα. Πρόσωπο-κλειδί είναι μια Τσιγγάνα, που προκειμένου να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο της μητέρας της έριξε κατά λάθος στη φωτιά το δικό της παιδί. Η εντυπωσιακή παραγωγή, σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς του Στέφανο Πόντα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2012, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Ο Τροβατόρε είναι μια κατ’ εξοχήν «όπερα τραγουδιστών», καθώς απαιτεί κορυφαίους ερμηνευτές στους βασικούς ρόλους.

Τιμές; ​Κανονικό: Από 25€ έως 100€ Φοιτητικό: 15€ ΑΜΕΑ: 15€

Πότε; 21 & 23 Ιουλίου στις 21.00

Που; Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Ραφήνα
  vasilis papak top 5 Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, στήνοντας μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και συγκίνηση. Επιλέγοντας τραγούδια που σημάδεψαν την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και με αφορμή τον καινούριο του δίσκο "Όλα είναι για μας" σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, Θέμη Καραμουρατίδη, και στίχους του επί είκοσι χρόνια συνεργάτη του, Οδυσσέα Ιωάννου. Ο αιώνιος έφηβος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μας ετοιμάζει ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια για τον έρωτα, για τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία, δίνοντας μας αφορμή για σκέψη και προβληματισμό.

Τιμές; Προπώληση 8€, Είσοδος 10€

Πότε; Παρασκευή 21 Ιουλίου, 20.30

Που; Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ειρήνη του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

eirini toy aristofanh 2017 Epidauros foto 3 TOP5

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιαζει την μουσική παράσταση «Ειρήνη», του Αριστοφάνη, σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Οι θεοί τιμωρούν τους Έλληνες για τον εμφύλιο σπαραγμό τους, εγκαταλείποντας τον Όλυμπο. Τη θεϊκή εξουσία σφετερίζεται ο Πόλεμος που κλειδώνει την Ειρήνη σε μια σπηλιά κι έτσι οι Έλληνες πολεμούν μεταξύ τους ασταμάτητα, η γη εγκαταλείπεται και οι σοδειές καταστρέφονται. Ένας αμπελουργός σε απόγνωση, ο Τρυγαίος, αποφασίζει να πάει στον Όλυμπο, πετώντας πάνω σ’ ένα σκαθάρι, για να απελευθερώσει την Ειρήνη, που όχι μόνο θα συμφιλιώσει τους εχθρούς, αλλά θα αναγεννήσει και τη φύση.
 

Τιμές; Κανονικό: Από 8€ έως 45€, Μαθητικό έως 18 ετών: 13€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€

Πότε; 21 & 22 Ιουλίου 2017 στις 21.00

Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.