Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 2 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

 

Urban Sound Art / Η τέχνη του ήχου σε δημόσιους χώρους

Καθημερινά 10:00 - 22:00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η έκθεση "Urban Sound Art" καταγράφει τα μεγάλα πρότζεκτ ηχητικών εγκαταστάσεων που δημιούργησαν οι ηχητικοί καλλιτέχνες της πόλης της Βόνης από το 2010 μέχρι σήμερα. Τα έργα των Sam Auinger (2010), Erwin Stache (2011), Andreas Oldörp (2012), Christina Kubisch (2013), Max Eastley (2014), Stefan Rummel (2014), Edwin van der Heide (2015), Gordon Monahan (2016) και Maia Urstad (2017) δίνουν μια εικόνα για το πόσο ποικιλόμορφη είναι η εμπλοκή των ηχητικών καλλιτεχνών με τις αστικές καταστάσεις και τους χώρους, στο πλαίσιο του bonn hoeren. Με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο ο καθένας, καταπιάνονται όλοι με θέματα όπως η αλληλεπίδραση μεταξύ ήχου και δημόσιου χώρου, ήχου και αρχιτεκτονικής, καθώς και ήχου και φυσικού περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας την αφθονία των προοπτικών που μπορούν να προσφέρουν τα "επιτόπια" ηχητικά έργα. 

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

"Γίνε η αλλαγή!" από την ActionAid Ελλάς

19, 20/10, 10:00 - 22:00

Μετρό Συντάγματος

404127

Με τίτλο την πρόκληση-πρόσκληση "Γίνε η αλλαγή!", η ActionAid μας ζητάει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές σε ένα τριήμερο δράσεων που σκοπό έχει να μας φέρει πιο κοντά στον κόσμο που ονειρευόμαστε. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μας καλεί να περάσουμε από την αίθουσα του Μετρό Συντάγματος για να αναθεωρήσουμε τις αντιλήψεις και τα στερεότυπά μας, να δούμε πως μπορούμε να γκρεμίσουμε τον τοίχο της φτώχειας και της αδικίας, να ακολουθήσουμε τα βήματα ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο που βρήκαν τη δύναμη ν' αλλάξουν τη ζωή τους και να συνδιαμορφώσουμε το όραμά μας για τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε. 

 

Οι chόrεs της Μαρίνας Σάττι και η Κατερίνα Πολέμη θα βρίσκονται εκεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 19.00, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και μια έκθεση φωτογραφίας από ταξίδια αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αιθιοπία, Γκάνα, Ινδία, Κένυα, Ουγκάντα, Ρουάντα και Τανζανία. 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Ελληνικό Oktoberfest 

19/10, 17:30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

oktbrfest

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μας προσκαλεί στην 11η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς Διάλογοι με αφορμή τη διαδεδομένη γερμανική γιορτή Oktoberfest. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τα ήθη και έθιμα των δύο χωρών, τα στερεότυπα που επικρατούν για τους δύο λαούς, αλλά και όλα όσα μας ενώνουν, σε μια εκδήλωση για το …"Ελληνικό Oktoberfest". Διακεκριμένοι ομιλητές θα ανατρέξουν στο παρελθόν αναζητώντας τους ιστορικούς σταθμούς που αποτέλεσαν ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ παράλληλα θα εξετάσουμε τις βάσεις για συνεργασία ανάμεσα στις δυο Ευρωπαϊκές χώρες στο παρόν και το μέλλον. Με τη λήξη της εκδήλωσης ακολουθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ γιορτή με γερμανικές λιχουδιές, μουσική και φυσικά άφθονη μπύρα.

 

 

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

Κινηματογραφικές Βραδιές: Σιωπές και Όνειρα (Εικόνες μετά τον Πόλεμο)

19/10, 20:00

Δημοτικός Κινηματογράφος "Νέα Ελβετία"

 

MPELISSIMA

Ο Δήμος Βύρωνα με πολλή φροντίδα και μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά τις «Κινηματογραφικές Βραδιές», μια πολιτιστική δράση που κάθε κύκλος της αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

 

Παρασκευή 19/10/2018 
"Μπελίσιμα"

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι (115΄) 

Ιταλική ταινία του 1952 με τους Άννα Μανιάνι, Βάλτερ Κιάρι, Τίνα Απιτσέλα, Αλεσάντρο Μπλαζέτι 

Η Μανταλένα ονειρεύεται να δει τη μικρή της κόρη ηθοποιό. Όταν ο σκηνοθέτης Μπλαζέτι αναζητά ένα νεαρό κορίτσι για την ταινία του, εκείνη πηγαίνει στην Τσινετσιτά αποφασισμένη να κερδίσει την ευκαιρία με κάθε τίμημα...

Με αφορμή αυτή τη δράση τις ημέρες και ώρες των προβολών, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βύρωνα  (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Αφιέρωμα στον φωτογράφο Άρι Γεωργίου

19/10, 19.00

Μουσείο Μπενάκη (Κτ. Πειραιώς)

405761

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), παρουσιάζεται το βιβλίο  «Καλτσοδέτα και Μπέκετ» των Άρη Γεωργίου και Σάκη Σερέφα από τις Εκδόσεις Επιστημονικών Βιβλίων και Περιοδικών University Studio Press. Κάποιες από τις ιστορίες του βιβλίου θα ζωντανέψουν στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Αιγινίτου και τη συνδρομή ομάδας ηθοποιών. Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου εκτίθενται 55 φωτογραφίες του Άρι Γεωργίου. Τα έργα, "εικονίσματα", ανήκουν στη σειρά Homo Erectus, τα οποία ευγενικά παραχώρησε ο δημιουργός στη συλλογή των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Σωσίβιοι δρόμοι - Δέκα ιστορίες και μια προσευχή για την προσφυγιά»

19, 20/10, 21:30

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

sunset man 1024x682

Μία σπονδυλωτή παράσταση δέκα ιστορίες και μια προσευχή, ακολουθώντας τους σωσίβιους δρόμους ανθρώπων με την κοινή ταυτότητα "Πρόσφυγας".

 

Πόσο εύκολα ξεχνάμε πως είμαστε όλοι άνθρωποι; Πόσα κοινά έχουν τελικά ο Αντώνης και ο Χουσεΐν; Σε ποια γλώσσα μιλάνε ο Χρήστος και ο Αλή; Τι κρατά ο Χαμίντ για φυλαχτό; Ποιοί συνόδευαν τη Ruua στο ταξίδι της; Ποιός να φανταζόταν πως η Κατερίνα θα γινόταν πρόσφυγας στην ίδια της την πατρίδα; Ποια είναι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες της Κασσιανής; Πώς η Καρυάτιδα γίνεται μάρτυρας μιας ιστορίας που επαναλαμβάνεται; Tί λένε οι φωνές που έρχονται από τη θάλασσα και πού οδηγεί ο μοναχικός δρόμος της Αντιγόνης; Ιράκ, Σμύρνη, Πόντος, Κύπρος. Από τη Χίο στη Συρία. Από την Μικρά Ασία στη Στουτγκάρδη. Με ή χωρίς σωσίβια. Με ή χωρίς δεύτερη σκέψη. 

 

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Κορίνα Δριτσέλη, Σοφία Ιεροδιακόνου, Χαρά Λιανού, Μαρία Μουχασίρη, Στέφανος Νταλάσης, Κωνσταντίνα Παπαμαρκίδου, Χριστίνα Πασχαλίδου, Μελίνα Σκούφου, Φωτεινή Τσακίρη, Ματούλα Τσιρίδου, Άννα Χρονοπούλου 

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Κρατήσεις θέσεων: Στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00

 

 

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

«Οι Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών συναντούν το κοινό τους: Ο δικηγόρος που δεν έγινα!!!»

20/10, 17:00 - 20:00

Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής

law dbs

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που σπούδασαν νομικά, συζητούν με το κοινό και τους φοιτητές της σχολής, για την επίδραση των σπουδών τους στο καλλιτεχνικό τους έργο. Συγγραφείς, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι, μουσικοί, αναλύουν τι σημαίνει … αρραβώνας και όχι γάμος με τη νομική επιστήμη! 

 

Θα βρίσκονται ο ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής Τίτος Πατρίκιος, ο πεζογράφος Χρήστος Χωμενίδης, ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης, ο συνθέτης Κώστας Λειβαδάς η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου και άλλες εκπλήξεις! Συντονίστρια η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής και συγγραφέας κ. Λένα Διβάνη. 

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας "Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης" της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Περίπατος στην Αθήνα του πολέμου με τη Λότη Πέτροβιτς

20/10, 11:00

Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65

loti petrovits

Οι συμμετέχοντες στη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μαζί με τη Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου στην περιοχή των Εξαρχείων όπου γεννήθηκε και έζησε τα χρόνια της Κατοχής. Ξεκινώντας από την οδό Ακαδημίας και ανηφορίζοντας ως τον λόφο του Στρέφη, θα σταθούν σε ιστορικά σημεία της διαδρομής με παράλληλες αναγνώσεις από τα βιβλία «Ο καιρός της σοκολάτας» και «Τραγούδι για τρεις» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη. Συνάντηση στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, με τελικό προορισμό τον λόφο του Στρέφη. 

Διάρκεια: δυόμισι ώρες. 

Ελεύθερη συμμετοχή έως 30 ατόμων. 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2103650024 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας 

20/10, 19:00 & 21/10, 11:00 - 13:00

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού

geloifgrafia

Για 6η χρονιά στον Υμηττό, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μοναδική Διεθνή θεματική Έκθεση Γελοιογραφίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Οδική συμπεριφορά και κίνδυνοι». Για 15 μέρες ο Υμηττός θα γίνει το επίκεντρο μιας δημοφιλούς, προσφιλούς και συγχρόνως διαφορετικής μορφής τέχνης, αυτής της γελοιογραφίας, για δεκάδες σκιτσογράφους από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, μέσα από οργανωμένες και μη, εκπαιδευτικές επισκέψεις να μάθουν, να δημιουργήσουν και να διδαχτούν μέσα από τα σκίτσα.

 

 

 

 

 

 

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 "Τα κρασιά του Αιγαίου"

21/10, 12:00 - 20:00

Αίγλη Ζαππείου

IMG 6159A

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους ταξιδεύουν με τους παραγωγούς τους στην πρωτεύουσα, για να συναντήσουν το αθηναϊκό κοινό. Οινόφιλοι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά των οινοποιείων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Ανάμεσά τους, κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Κύκλος Jazz Chronicles: Χρήστος Ταμπουρατζής 

21/10, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2529337

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Χρήστος Ταμπουρατζής θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινούριου του album, με τίτλο "Cargo", στην Ελλάδα, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ),  στο πλαίσιο του κύκλου Jazz Chronicles. Ο Χρήστος Ταμπουρατζής, με τη δυναμική μπάντα του και με groovy διάθεση, θα κινηθεί σε funk, jazz & rock μουσικούς δρόμους, παίζοντας κομμάτια και από τις τρεις προηγούμενες δουλειές του, "Mirror", "Back Seat" & "Symmetry of Mind", το οποίο κι αυτό είχε κερδίσει Bronze Medal στα Global Music Awards το 2016. 

 

Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής οι μουσικοί: Δημήτρης Αντωνιάδης (drums), Χρήστος Κεχρής (μπάσο), Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο), Αλέκος Ρούπας (κρουστά), Γιώργος Μπερερής (πλήκτρα) 

Ερμηνεύουν: Bill Kalantzakos, Νάσια Γκόφα 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Ιλάν Σολομών. 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Περίπατος ειρήνης κατά του καρκίνου του μαστού

21/10, 10:30

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

001 1

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται περίπατος ειρήνης κατά του καρκίνου του μαστού την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική) Ηλιούπολης στις 10.30. Αμέσως θα ακολουθήσει δωρεάν, πρόγραμμα zumba fitness, με τις κ. Ηρώ Τσακίρη και Κατερίνα Αποστόλου στην Πλατεία Φλέμινγκ.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.