Family Weekend 19 - 21/10: 10 + 1 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 19 - 21/10: 10 + 1 Family Weekend 19 - 21/10: 10 + 1
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Λένας Πλάτωνος στη Λυρική Σκηνή

Το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος, τα τραγούδια της οποίας για τη Λιλιπούπολη έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταμορφώνεται σε μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, φυσικού και τεχνητού ήχου, οι ακαταμάχητες μελωδικές γραμμές της Λένας Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πετσατώδη

Αυτοκράτορας: Νίκος Κοτενίδης / Αυλικός, Θάνατος: Γιώργος Ρούπας / Βιολιστής, Αρχιμουσικός Σα(ν)λιέρι: Δημήτρης Ναλμπάντης / Αηδόνι: Μαριλένα Στριφτόμπολα / Ψαράς, Αυλάρχης, Τεχνικός: Γιάννης Φίλιας / Φίλη του αηδονιού, Τεχνικός: Νίκη Χαζιράκη / Αφήγηση: Μαρία Σκουλά / Λιμπρέτο: Γιώργος Βολουδάκης

Τιμές; €12, €15 / Φοιτητικό: €8 
Πότε; 21/10, 11.00
Που; Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

54c3524c67aac546311a0bb9f76371d8 XL

 

«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου

Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -"Ειρήνη", "Αχαρνείς", "Πλούτος", "Όρνιθες"- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα ματιά των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη "αριστοφανική προσέγγιση" της διακωμώδησης των κακώς κειμένων. 

Απόδοση κειμένου – σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός

Τιμές; €15, €13, €11 (θεωρείο)
Πότε; 20/10, 14:30 & 21/10, 11:30
Που; "Θέατρον" στο Κέντρον Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

 

 

398245

 

 

"Η χώρα των Αραλύκων" στο θέατρο Βαφείο

Κάπου, σε μια χώρα μακρινή και παράξενη, που τη διοικούσε μια άγρια φυλή, οι Αραλύκοι, ζούσε ένας νέος, που αγαπούσε πολύ τα βιβλία, ο Ριμπάλ. Ζούσε απομονωμένος, σε ένα σπίτι στην άκρη της Μέγάλης Πρωτεύουσας, μέχρι που εμφανίζονται μπροστά του 2 εισπράκτορες της Μεγαλης Διοίκησης της Χώρας και του παίρνουν, όλα του τα υπάρχοντα. Ο Ριμπάλ ψάχνοντας να βρει λύση, μπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, που τον οδηγεί πολύ πιο μακριά από εκεί που ξεκίνησε. Στο δρόμο του, συναντά κάποιους από τους ασυνήθιστους κατοίκους της πόλης, που θα τον βοήθησουν να βρει αυτό που ψάχνει. 

Κείμενο: Ελεάννα Γρηγορίου 
Σκηνοθεσία: Ελεάννα Γρηγορίου 
Παίζουν: Αφροδίτη Βραχοπούλου, Γιώργος Ζιώγαλας, Βασιλική Μουργελά, Χρήστος Μπαλτάς

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 8-14 ετών. 

Τιμές; Κανονικό: 8€, Μειωμένο: 5€
Πότε; 20/10, 17:00
Που; Θέατρο Βαφείο

 

 

 

svise1 sm

 

"Σβήσε το φως!" στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

Ένα έργο γεμάτο περιπέτεια, σασπένς, ατμόσφαιρα και χιούμορ, μέσα σε ένα ευφάνταστο, πολυμήχανο σκηνικό με φωτισμούς, σκιές και χρώμα που εξάπτουν κάθε φαντασία και αποδεικνύουν, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ότι ο φόβος το μόνο που φοβάται…είναι μήπως και δε τον φοβηθείς! 

Κείμενο:  Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη 
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου 
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Πανάδης

Κατάλληλο για: Παιδιά 4 έως 10 ετών

 

Τιμές; 10€, 8€ (παιδικό, ομαδικό) 
Πότε; 21/10, 15:00
Που; Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

 

 

 

600x800 bag mikroi efevretes 02 1

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Μικροί Εφευρέτες: Ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Η Be a Greek παρουσιάζει μια νέα δράση που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή για πρώτη φορά με κάτι άγνωστο για τα περισσότερα από αυτά. Πρόκειται για μια διαδραστική ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας για να δουν, τα παιδιά, από κοντά και να γνωρίσουν όλα τα τεχνολογικά θαύματα των αρχαίων Ελλήνων! 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

 

Τιμές; 12€ / άτομο * Κράτηση θέσεων εδώ
Πότε; 20/10, 11.00, 13.00
Που; Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

 

 

themeetmarketa

 

 

The Meet Market στην Τεχνόπολη

Το Meet Market είναι μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Ειδικά το πρόγραμμα για τα παιδιά περιλαμβάνει: 

 

Σάββατο 20/10 - 18.00-19.00 - Κτίριο Αποθήκη 
Το ουράνιο τόξο στα πόδια μας! 
Ένα εργαστήριο ανακάλυψης και παιχνιδιού των χρωμάτων με τα πόδια. 
Τέχνες στο μίξερ, Αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά 12-36 μηνών (μαζί με τους γονείς) 
Συμμετοχή δωρεάν / Τα παιδιά καλό είναι να φοράνε άνετα ρούχα και να γνωρίζουν ότι θα λερωθούν. Πιθανόν να χρειάζεται να έχουν και άλλα ρούχα μαζί τους για να αλλάξουν. 

 

Κυριακή 21/10 - Κτίριο Αποθήκη 
Imaginary Rooms, Doodle & Graffiti Art Workshop 

Ηλικίες 7-10 ετών: 17.00-18.30 
Ηλικίες 11-13 ετών: 18.45-20.00 
Tο Imaginary Rooms επιστρέφει με άπειρη ενέργεια για doodle Art και Graffiti μαζί με τους μικρούς φίλους που θα παρευρεθούν στο Meet Market. 
Συμμετοχή δωρεάν. ** Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 6972609567.   

Που; Tεχνόπολις

 

 

06e2e5b0 c3aa 11e8 81c9 1b431fd718bc rimg w526 h514 dcc9c9c9 gmir

 

 

"Νικήστε τον Βιβλιοφάγο!" στο Μετρό Κεραμεικου

Πρόκειται για ένα υπαίθριο, ομαδικό παιχνίδι γνώσεων, όπου η κάθε ομάδα απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με βιβλία. Όποια ομάδα απαντά σωστά, προχωρά στο παιχνίδι κι όποια απαντήσει λάθος είτε μένει στάσιμη είτε γυρίζει πίσω, ανάλογα με το τετράγωνο στο οποίο έχει φτάσει. Ο αριθμός των παικτών σε κάθε ομάδα είναι απεριόριστος. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο τελευταίο τετράγωνο είναι η νικήτρια. Ηλικίες +15.

Γλώσσα Διεξαγωγής: Ελληνικά και Αγγλικά. 

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας "Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης" της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

 

Τιμές; Δωρεάν ** Πληροφορίες/κρατήσεις: Ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 210 3617461
Πότε; 20/10, 12:00 - 16:00
Που; Μετρό Κεραμεικού

 

 

ANAKIKLOSI PM OXIMATA

 

 

ECO PARK: Ένα παιδικό φεστιβάλ για την ανακύκλωση στην Τεχνόπολη

Το ECO PARK ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε μια γιορτή αφιερωμένη στους ήρωες της ανακύκλωσης, τα παιδιά. Εκεί τα παιδιά θα εκπαιδευτούν πάνω στην ανακύκλωση, θα φτιάξουν τα δικά τους αξεσουάρ, όπως πάνινες τσάντες και πορτοφολάκια, θα ζωγραφίσουν και θα παίξουν παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Η μασκότ της ανακύκλωσης θα τους περιμένει για να φωτογραφηθούν μαζί της και να ανταλλάξουν χαμόγελα και αστεία, ενώ ο τεράστιος κάδος της ανακύκλωσης κρύβει μέσα του μια έκπληξη που θα πρέπει να ανακαλύψουν... Η μαγεία της ανακύκλωσης είναι εδώ και περιμένει όλα τα παιδιά να την επισκεφτούν.

Τιμές; Δωρεάν
Πότε; 20/10, 12:00 - 21:00
Που; Τεχνόπολις

 

  283bc43c03830b446e096c8b1907b5ab XL         KinderDocs 2018 στο Μουσείο Μπενάκη

Φέτος ένα συναρπαστικό πρόγραμμα μας ταξιδεύει στο μέλλον. Πρεμιέρα με όλες τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και τη σημασία τους για την ανθρωπότητα (More Human than Human). Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των δωδεκάχρονων κοριτσιών: πώς βλέπουν τον κόσμο, τι σκέφτονται, πώς νιώθουν, τι θέλουν από τα αγόρια, πώς θα αλλάξουν τον πλανήτη; (A Field Guide to Being a 12 year old girl), για όσους είναι, ήταν ή θα γίνουν 12. 

Η οικογένεια σήμερα είναι όπως ήταν πριν 50 χρόνια; Έξτρα μαμάδες, δότες μπαμπάδες, αδέρφια από άλλο γάμο και μονογονεϊκές οικογένειες, μια αντισυμβατική ματιά με αισιοδοξία και χιούμορ (My Happy Complicated Family). Μάθημα αστρονομίας: Μαθαίνουμε για το σύμπαν παρέα με μια αστροφυσικό που παραδίδει το μάθημά της στη φύση, μέσα στα χιόνια στις ελβετικές Άλπεις; (Children of the Universe).

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Τιμές; Παιδιά: 3€, Ενήλικες: 6€
Πότε; 21/10, 12:00 - 14:00
Που; Μουσείο Μπενάκη (Κτ. Πειραιώς)

 

 

sex laws

 

«Οι Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών συναντούν το κοινό τους: Παιδιά, τι λέτε για τους νόμους;»

Παρουσιάζονται παιδικά βιβλία συγγραφέων που σπούδασαν νομικά, τα οποία μιλούν για το δίκαιο και τους νόμους. Παιδιά, γονείς και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς, να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος στα ράφια της Βιβλιοθήκης, μέσα από μία πρωτότυπη ξενάγηση που έχει οργανώσει το προσωπικό της, και να συμμετέχουν μεταξύ των άλλων εκπλήξεων στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Τον κρυμμένο θησαυρό θα φωτίσει με τους πίνακες της η ζωγράφος Κάτια Βαρβάκη. Θα βρίσκονται επίσης οι συγγραφείς Βικτώρια Μπαντή, Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Λίλη Σκουλαρίκη, Τζίνα Παπαντωνοπούλου, Πάνος Χριστοδούλου. Συντονίζει η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής κ. Βασιλική Στρακαντούνα. 

 

Τιμές;  Δωρεάν
Πότε; 21/10, 11:00 - 14:00
Πού; Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής

 

 

402622

 

Θεματικό Πάρκο: "Δεινόσαυροι"

Σε έναν χώρο 3.400 τ.μ., με τρισδιάστατα τεράστια εκθέματα, πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο και να δημιουργούν το σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα ζήσουν μία εκπαιδευτική, διαδραστική ψυχαγωγική εμπειρία, κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν, στην εποχή που κυριαρχούσαν τα τεράστια πλάσματα στον πλανήτη. Η διαδρομή ξεκινά από το εντυπωσιακό μουσείο με τα απολιθώματα και τους σκελετούς των γιγάντιων ζώων. Συνεχίζεται με τη φανταστική εμπειρία της διαδρομής ανάμεσα από τους γιγάντιους δεινόσαυρους.

 

Πότε; 19/10, 09:00 - 13:00 & 20/10, 11:00 - 21:00 & 21/10, 11:00 - 19:00
Πού; Εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi

Tιμές; Γενική είσοδος: 8 €/άτομο, Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€, Οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 21€, Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές: 6 €/άτομο, Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, Παιδιά κάτω των 3 ετών: δωρεάν

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.