Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Τα πέντε στοιχεία"

21/9, 21.00

Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου)

 

"Τα πέντε στοιχεία" είναι μια μουσικοθεματική παράσταση με την Άννα Μπουρμά. Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία του Ησίοδου, για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και το άγνωστο πέμπτο στοιχείο...) που αποτελούν και τους νοηματικούς συνδέσμους των τραγουδιών που ερμηνεύει η Άννα Μπουρμά. Η Άννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα κείμενα και πολλά από τα τραγούδια υπογράφει ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Στο πλαίσιο των "Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2018" του Αγίου Δημητρίου.

Προαιρετική προσφορά σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου ή και σε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

 

Photo 0129

 

 

"Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου 

21/9, 20.30

Θέατρο Αττικού Άλσους

 

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών Κι όμΩς κινείται στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους. 

 

 

ELENH

 

 

"Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου

23/9, 20.30

Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

 

Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της ΕΛΕΝΗΣ, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς. 

 

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας. 

 

Συντελεστές: 
Διδασκαλία ερμηνείας / σκηνική όψη / Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης 
Ένδυμα /εικαστικά αντικείμενα / μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου 
Παίζει: Βερόνικα Αργέντζη 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς "Μενάνδρεια 2018".

 

 

bab iranyitas

 

 

"Ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ 

23/9, 20.30

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

 

"Ο Επιθεωρητής", το θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ, ολοκληρώθηκε σε διάστημα δύο μηνών, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1835. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου οι κρατικοί υπάλληλοι συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, με κύρια ασχολία τους τις απάτες και τους εκβιασμούς των απλών ανθρώπων που ζουν στην επαρχιακή αυτή πόλη. Όμως, αυτή η ιδεατή κατάσταση για τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού διαταράσσεται ξαφνικά από την είδηση ότι επίκειται η άφιξη ενός υψηλόβαθμου επιθεωρητή, ο όποιος έχει σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντα τους και να επιβάλει κυρώσεις… 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαμβακάρης Αριστοτέλης, Θεοχάρη Δήμητρα, Καμπουροπούλου Άννα, Κερασοβίτη Δήμητρα, Κωστάρη Σταυρούλα, Μπάνης Ηλίας, Μουμτζόγλου Μιχάλης, Παγάνη Ιωάννα, Παπάζογλου Μαρία Σοφία, Πάτερος Νικόλαος, Παπαγεωργίου Ευγενία, Ρέππα Μαρίνα, Tσαϊρίδης Θοδωρής, Xαλεπάς Κωνσταντίνος 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα".

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

 

1f9ed10eb56cd40cd992151d37066c7e XL

 

 

"Οι Παλαιστές" του Στρατή Καρρά 

 23/9, 20.30

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

 

 

Στους "Παλαιστές" έργο που γνώρισε επιτυχία στο ελληνικό θέατρο, αλλά και στο εξωτερικό όπου παίχτηκε, ο Στρατής Καρράς χρησιμοποιώντας τη σάτιρα και την ειρωνεία με το θεατρικό υλικό της ηθογραφίας και τη φιλοσοφία του θεάτρου του Παραλόγου, καταγράφει τη σχέση θύματος και θύτη, τη βία σε όλες της τις μορφές, την παντοδυναμία κάθε άλογης εξουσίας που επιβάλλεται και εξουθενώνει την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο ζοφερό και κατακερματισμένο κόσμο που ζουν οι ήρωές του η συγκρότηση της προσωπικότητας και η προσπάθεια να δοθεί υπαρξιακό νόημα στη ζωή, στα όνειρα και τις προσδοκίες τους, σε έναν κόσμο που οι αξίες έχουν εκπέσει, καθίσταται μάταιη. 

 

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Μαραμή, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρώνη, το σκηνικό και τα κοστούμια του Δημήτρη Θεοδώρου. Η φωτογράφηση της Βούλας Ανδρώνη από τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας. 

 

Παίζουν: Ελένη Πέππα, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Βάσω Παπασπύρου, Ηλίας Νάκος, Σταύρος Χανάς, Γιώργος Πεντέλας, Μανώλης Σαριζιώτης. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018.

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 

locomondo 2017 06 001

 

 

LOCOMONDO live

21/9, 21.00

Άλσος Αιγάλεω

 

Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, με μουσική που συνδυάζει Reggae, Ska, Latin, Rock με παραδοσιακούς ρυθμούς κι ελληνικούς στίχους έρχεται για ένα μεγάλο πάρτι στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω "Πολιτιστική Διαδρομή 2018".

Το Εισιτήριο Αλληλεγγύης είναι προαιρετικό. Μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

 

pirovolakis

 

 

Μάνος Πυροβολάκης live

21/9, 20.30

Παραλία Βάρκιζας

 

Μια συναυλία με τον Mάνο Πυροβολάκη και το συγκρότημα του, διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην παραλία της Βάρκιζας. Οι συντελεστές υπόσχονται να "ταξιδέψουν" όσους βρεθούν στην παραλία της Βάρκιζας, στην Μεγαλόνησο και όχι μονό, υπό το φως του φεγγαριού.

 

 

1406945

 

 

Αφιέρωμα στο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο

21/9, 20.30

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

 

Μια συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Ερμηνεύουν: Ζαχαρίας Καρούνης, Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας 

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του δήμου Αθηναίων . 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2018.

 

 

events main 0298 1767

 

 

"Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου θάλασσα"

21/9, 21.00

Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής

 

Η Αθηνά Ρούτση, με την εκφραστική φωνή της, ερμηνεύει γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε δεκαέξι γλώσσες και διαλέκτους (ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, παλαιστινιακά, σεφαραδίτικα, εβραϊκά, αλβανικά, κυπριακά, κάτω Ιταλίας, τούρκικα, κ.α.) με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών. 

 

Φωνή: Αθηνά Ρούτση 

Πιάνο: Άλκηστις Ραυτοπούλου 
Κρουστά: Λουκάς Μεταξάς 
Κιθάρα: Απόστολος Θεοδοσίου 
Φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο, νέι: Φώτης Μυλωνάς 

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2018.

 

 

397553

 

 

"Από τον Αττίκ ως τον Θανάση": Αφιέρωμα στην Ελληνική Μουσική

21/9, 21.00

Eργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά θα παρουσιαστεί ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τον Αττίκ και την αστική μουσική, μεταφέρεται στο Ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, περνά από το Λαϊκό του Τσιτσάνη, το Έντεχνο του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι, το Ροκ και φθάνει ως τη νέα ελληνική σκηνή του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου κι όλα αυτά μέσα από medley των γνωστότερων για κάθε εποχή τραγουδιών παιγμένα και τραγουδημένα από ανερχόμενους μουσικούς, απόφοιτους και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα".

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

 

underground youth orchestra 1

 

 

Underground Youth Orchestra

21/9, 20.30

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

 

 

Μια μεγάλη βραδιά αποτελεί για την πόλη η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας νέων Underground Youth Orchestra που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου καθώς στο πλευρό της καταξιωμένης ορχήστρας κάνει την πρώτη της αυτόνομη εμφάνιση και η νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου. Η Underground Youth Orchestra θα ερμηνεύσει ανάμεσα σε άλλα το διπλό κοντσέρτο για όμποε και βιολί του J.S.Bach – με σολίστ τον  Xρήστο Tσαπάρα (όμποε) και τη Mαρίνα Ηλιάδου (βιολί) – καθώς και το μπαλέτο "Αλέξης Ζορμπάς" του Μίκη Θεοδωράκη. Κατά την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα, με έργα των Χατζιδάκι, Piazzolla, Schnittke και άλλων συνθετών.

Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ηλιάδης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

 

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

 

mimis plessas synaulia nea smyrnh 750x430

 

 

"Εφ΄ όλης της ύλης": Συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα

22/9, 20.30

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

 

Μια άμεση προσέγγιση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του, επιχειρεί ο Μίμης Πλέσσας σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο. Το ρεσιτάλ κορυφώνεται με την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων ανέκδοτων τραγουδιών γραμμένων από τον Μίμη Πλέσσα για την Klaudia Delmer. 

Ερμηνεύουν: Klaudia Delmer και Αντώνης Κορωναίος 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2018.

 

 

Planet of Zeus

 

 

Parklife: Planet of Zeus

22/9, 18.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, και λίγο πριν την κυκλοφορία του live album τους, οι Planet of Zeus ετοιμάζονται για το πρώτο τους μεγάλο open-air live ως headliners, στο εμβληματικό Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος προσκαλώντας το rock ακροατήριο σε μια εκρηκτική βραδιά. 

 

Η αρχική ιδέα της απλής συναυλίας γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα mini μονοήμερο φεστιβάλ με την επιμέλειά τους, στα πρότυπα του θρυλικού "All tomorrow's parties", του οποίου το lineup διαμόρφωνε ο headline καλλιτέχνης κάθε χρονιά. 

 

Στη βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό οι Tuber, οι Whereswilder και οι Supersoul, συγκροτήματα, τα οποία οι ίδιοι οι Planet of Zeus συγκαταλέγουν στα καλύτερα παραδείγματα της πανευρωπαϊκά πια αναγνωρισμένης ελληνικής rock σκηνής.

 

 

77cb57d3856cdc4c67303d7fb514d638 XL

 

 

 

The Meet Market & 9o Djangofest: Athens Gypsy Jazz Festival 2018

22 & 23/9, 13:00 – 00:00

Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, μετά την επιτυχημένη περσινή σύμπραξη, το Meet Market ενώνει τις δυνάμεις του με το 9ο Django FestAthens, καταλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά, ολόκληρη την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 

 

Στην Τεχνόπολη, λοιπόν, για ένα διήμερο, εμπνευσμένο από μπόλικη παριζιάνικη swing & jazz μουσική, γεμάτο συναυλίες, μουσικά σεμινάρια, μαθήματα & παραστάσεις χορού, workshops, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και φυσικά, πάνω από 100 περίπτερα μικρών και μεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, που θα σας αποδείξουν πως η δημιουργικότητα έχει ταυτότητα ελληνική. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

 

 

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

276dafd3fd3fe4e168aa4f86017c4915 XL

 

City Exposed: Έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές της σχολής Όραμα

Καθημερινά 18:00 - 22:00

 

Trii Art Hub

 

 

Η έκθεση επικεντρώνεται στην πόλη ως ένα χώρο που εμπλουτίζεται με κοινωνικό, πολιτιστικό και ψυχολογικό νόημα. Οι εικόνες διερευνούν τις διαφορετικές αντιλήψεις και προεκτάσεις της καθημερινότητας σε ένα αστικό περιβάλλον που η διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ζωής γίνεται διαφανής. Τα project που προβάλλονται περιλαμβάνουν ένα ευρύ θεματολογικό φάσμα και αποτελούν μια ισχυρή αφορμή για την δημιουργία ενός οπτικού διαλόγου με τον θεατή, προσφέροντάς του την δυνατότητα για πιο εσωτερικές ερμηνείες. Κάποια από τα έργα εικονογραφούν με χαρακτήρα ντοκιμαντέρ τα τρέχοντα γεγονότα της τοπικής πραγματικότητας και τη ζωή άγνωστων ανθρώπων, παρουσιάζοντας μια ιστορία που πάντα θα μένει ημιτελής. Άλλα έχουν εννοιολογικό ύφος αντλώντας την έμπνευσή τους από την προσωπική μνήμη, τα βιώματα των δημιουργών τους και αφηγούνται τη σχέση του φωτογράφου με το θέμα του.  

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.