Family Weekend 21 - 23/9: 9 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 21 - 23/9: 9 ξεχωριστές Family Weekend 21 - 23/9: 9 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Μήλα Ζάχαρη Κανέλα"

 

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της, όμως, τι απελπισία, διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια. Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες, ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

 

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά, βασισμένο σε λαϊκή, αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Τιμές; 8€

Πότε; 22/9, 17.30

Που; Θέατρο Φούρνος

 

 

Katisankipos

 

 

"Κάτι σαν κήπος"

 

Πρωί. Ντριν ντριν ντριν ντριν! Ξύπνα! Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, ένα κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας! Να πλυθώ! Άκου πώς κάνει ο ήχος του νερού όταν πέφτει πάνω μου! Κοίτα, ένα σύννεφο, άσπρο σα μαξιλάρι. Πόσο θα ‘θελα να το πιάσω! Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος. Ώρα για φαγητό! Και μετά; Η παράσταση τελειώνει αλλά η ιστορία συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

 

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Ηθοποιοί: Καραχάλιου Κλεονίκη, Βασίλης Καζής

Διάρκεια: 35 λεπτά

 

Τιμές; Κανονικό: 10€, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, άνω των 65 και κάτω των 25: 8€, Άνεργοι: 5€

Πότε; 22/9, 17.30

Που; Studio Μαυρομιχάλη

 

 

395208

 

 

"Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας" του Ευγένιου Τριβιζά

 

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο που έκλεψαν τις καρδιές μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στη σκηνή για να ταξιδέψουν όλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του ποιητή των παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά.

 

Η παράσταση της Δόνας Τερηδόνας συνδυάζει αρμονικά κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο, πολυμέσα και ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα απολαυστικό παραμυθένιο αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός κούκλας - κουστουμιών – σκηνικών: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Παίζουν: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί εκπαιδευτικό εργαστήρι κούκλας / Συμμετοχή: 3€

 

Τιμές; 10€ * Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 2109216346, 6936655925 & 927

Πότε; 23/9, 12.00

Που; Παραμυθοχώρα, Πολυχώρος για παιδιά

 

 

348124

 

 

"Μια ζαχαρένια συνταγή" της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

 

"Μια ζαχαρένια Συνταγή" είναι η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς. Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών, αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης, ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι, αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο.

Διασκευή Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας

Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees-www.WithRefugees.gr.

 

Τιμές; 10€

Πότε; 23/9, 17.00

Που; Θέατρο Φούρνος

 

 

fotonoticia 20141129150247 800

 

 

"Η Έλσα συναντά τον χιονάνθρωπο Φρόντο"

 

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός
Επιμέλεια Μαγικών: Costa Funtastico (Κώστας Παντελιάς)

Παίζουν: Γιάννα Σισκοπούλου, Γιώργος Μαύρος, Νίκη Σκιαδαρέση, Παναγιώτης Δελαβίνιας

 

Τιμές; 8€

Πότε; 23/9, 11.00

Που; Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

erey

 

 

Βραδιά του Ερευνητή 2018

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΚΕ Θησείου, 21/9/2018 

 

 

"Αστρονομία με απλά υλικά" 
18:00 και 19:00 
Τίνα Νάντσου, φυσικός – εκπαιδευτικός σχολής Χιλλ. 
Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 8-12 ετών εντός του θόλου του τηλεσκοπίου Δωρίδη. Θα πραγματοποιηθεί σε 2 ομάδες των 15 ατόμων. Απαραίτητη η προκράτηση συμμετοχών. 
Προθεσμία κρατήσεις : 10 – 19 Σεπτεμβρίου 
Τηλέφωνα κρατήσεων : 210 34900160 και 210 3490036 (Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 – 15:00) 

 

"Εκτόξευση νεροπυραύλων" 
18:00 – 18:30 και 18:30 – 19:00 
Βαγγέλης Τσάμης, εκπαιδευτικός – ερασιτέχνης αστρονόμος. 
Δράση για παιδιά 6 -12 ετών στον προαύλιο χώρο του Αστεροσκοπείου. 

 

Κεντρική ομιλία με θέμα: Κλιματική Αλλαγή προ των Πυλών 
20:00 – 21:00 
Καθ. Ν. Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΕΑΑ 
Τοποθεσία : Εξωτερικός χώρος κτιρίου Σίνα. 
Είσοδος : Δωρεάν δελτία εισόδου 
Κρατήσεις: Έκδοση την ίδια ημέρα από τις 19:00 έως εξαντλήσεώς τους. 

 

"Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού" 
20:30 – 23:30 
Παρατήρηση του αττικού ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας καθώς και από φορητά τηλεσκόπια στον εξωτερικό χώρο του αστεροσκοπείου. 
Η Σελήνη, ο Άρης και ο Κρόνος θα προεξάρχουν στο νυχτερινό ουρανό. 

 

 

Τιμές;Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 21/9, 18:00 - 23:30

Που; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 

 

 

 390999

 

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018

 

Για 6η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), με την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Άλεξ Κάβδας.

Δρώμενα, παιχνίδια, διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις εδώ. 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 22/9, 10:00 - 15:00

Που; Ωδείο Αθηνών

 

 

Cinema For All header image 

 

 

Cinema 4 all

 

"Cinema 4 all: Προσβάσιμος κινηματογράφος για όλες και όλους" είναι ο τίτλος της σειράς εργαστηρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και απευθύνεται σε μαθητές- μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών. Το εργαστήριο, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως στόχο του την εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με την κινηματογραφική αφήγηση αλλά και την προσβασιμότητα στην τέχνη και ειδικότερα, με την δημιουργία προσβάσιμου κόμικς και προσβάσιμου κινηματογράφου. Άλλωστε η κινηματογραφική τέχνη είναι ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας που οφείλει να είναι προσιτή σε όλους τους ανθρώπους. 

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εκπαιδευτούν σε κινηματογραφική αφήγηση μέσα από την συναντίληψη, δημιουργία/εφαρμογή υποτίτλων [SDH] για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, δημιουργία/εφαρμογή Ακουστικής Περιγραφής [AD] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κομικς με όρους καθολικής προσβασιμότητας. 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Πότε; 22/9, 10:00 - 14:00

Που; Ίδρυμα Ευγενίδου

 

 

14 3 1021x580

 

 

"Ζωντάνεψε την έκθεση"

 

Η ώρα πάει 18:00, η έκθεση κλείνει και η πόρτα κλειδώνει… για τους μεγάλους! Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για τους καλλιτέχνες και το έργο τους μέσα από ένα παιχνίδι σωματικού θεάτρου. Γίνε ο πίνακας, ζωγράφισε την μουσική, δώσε φωνή στα αντικείμενα! Με την ηθοποιό Σάντυ Σπυρίδη. 

 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου: "Κώστας Βαρώτσος: Ο ποιητής της γλυπτικής" 

Για παιδιά 8-12 ετών.

 

Τιμές; 12€ **Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η Αίτηση-Συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

 

Πότε; 22/9, 18:00 - 19:30

Που; Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.