Family Weekend 14 - 16/9: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 14 - 16/9: 8 ξεχωριστές Family Weekend 14 - 16/9: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Το όνειρο της Πέππα

 

Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες. Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο;

 

Τιμές; Τιμή εισιτηρίου:12€, Tιμή προπώλησης 10€

Πότε; 14/9, 20.00 & 15/9, 20.00

Που; 14/9, Σινέ Γαλάτσι (Θερινός) & 15/9 Σινέ Κήπος Μοσχάτο

 

 

 

stroumf

 

Ο θησαυρός των Στρουμφ

 

 Τα Στρουμφάκια προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη.

Παίζουν: Θανάσης Λιούνης, Σοφιάννα Γρηγοριάδου, Κρυσταλλία Κανάκη, Ναταλία Πελέκα, Έλλη Λορέντη, Φωτεινή Μποστανίτη και Βασίλης Λαμπριανίδης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια 2018".

 

Τιμές; 8€ γενική είσοδος, 6€ προπώληση, 4€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ 

Πότε; 14/9, 20.00

Που; Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης» 

 

 

 

 

princeiria

 

Ο μικρός πρίγκιπας 

 

Ένα μαγικό ταξίδι, με το Μικρό Πρίγκιπα, στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της χαράς και της ευτυχίας, για την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής, για όλες τις ηλικίες (από 4 ετών). Μια αναπόληση στις αθώες αρχικές μας απόψεις για τον κόσμο γύρω μας, για τους ανθρώπους και τα πράγματα. Μια ιστορία, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζεται με ηθοποιούς, κούκλες και Θέατρο Σκιών. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, για αυτούς, που έχουν ζήσει πράγματα και εμπειρίες και για αυτούς, που μόλις μπαίνουν σε αυτή τη ζωή, για να στηρίξει την πίστη τους στα θαύματα. 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο (βασισμένη στο παραμύθι του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ)  

Φιγούρες Θεάτρου Σκιών: Ιρίνα Βασιλακοπούλου 
Ερμηνεία: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Δημήτρης Μάκκας, Μίνα Καθέρη)

 

Τιμές; Γενική είσοδος 10€

Πότε; 15/9, 17.30

Που; Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "White Puppet"

 

 

 

 dsc3239

 

XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί! 

 

Η Τερέζα, ο Βασίλης και η Νίκη ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι "μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της". Επόμενος σταθμός η Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Να σου και η Κατσίκα που είναι γλύκα και μοιάζει με την Μόνικα Μπελούτσι, να σου και ο Σκαντζόχοιρος, να σου και η Αγελάδα που είναι η πιο ωραία στην Ελλάδα, να σου και ο Παπαγάλος, να σου και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ Ι. Ρέντη.

 

Τιμές; από 7€

Πότε; 15/9, 21.15

Που; Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

 

 

 

thumb c1

 

 "Ο λαγός και η χελώνα" του Αισώπου

 

Τι θα συμβεί όταν η μικρή και αργή στο βάδισμα Χελώνα, προκαλέσει τον μεγάλο και γρήγορο Λαγό σε αγώνα δρόμου; Ποιος θα νικήσει και τι είναι αυτό που πραγματικά μετράει εν τέλη; Η ικανότητα και το ταλέντο ή η πίστη στο στόχο και η προσπάθεια; Γέλιο, φαντασία, παιχνίδι και πολλά μαγικά μέσα από μια ιστορία γεμάτη κρυφά νοήματα για όλη την οικογένεια.

Μια διαδραστική παράσταση με πολύ χορό και τραγούδι, αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, όπου η συμμετοχή των μικρών θεατών είναι καθοριστική.

 

Κείμενο: Κώστας Παντελιάς
Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός
Επιμέλεια Μαγικών: Costa Funtastico (Κώστας Παντελιάς)

Παίζουν: Κώστας Παντελιάς (μάγος Costa Funtastico), Νικολέττα Κοφινά, Ελένη Κερολάρη, Ραφαέλα Καβαζαράκη

 

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€

Πότε; 15/9, 15.00

Που; Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

 

 

 

395956

 

Η μαγισσούλα που έψαχνε όμορφες λέξεις

 

Ήτανε μία φορά κι έναν καιρό μια μαγισσούλα. Μα δεν ήτανε κακιά και της κλέψαν τη μιλιά. Πού θα ψάξει να βρει τις όμορφες λέξεις που έλεγε κάποτε; Ποιος θα τη βοηθήσει; Μήπως μια μηλιά που έκανε μήλα χρυσά; Ή ο στρατιώτης με το ταμπούρλο; Ίσως πάλι εκείνη η σουσουράδα που της πήραν την ουρά… Ή μήπως;

Ιστορίες για μικρά μα… και μεγάλα παιδιά μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη παρέα με τραγούδια και παιχνίδια που ζωντανεύουν δημιουργικά και διαδραστικά την αφήγηση. 

Ομάδα Παραμυθοκαμώματα 
Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου 
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος 

 

Τιμές;10€ (με καφέ ή χυμό)

Πότε; 16/9, 18.00

Που; Παραμυθοχωριό, Αριστοτέλους 54, Χαλάνδρι

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 

rachel 430962 unsplash

 

Αναρρίχηση στο ΚΠΙΣΝ

 

Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; Οι πύργοι αναρρίχησης επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ. Σας περιμένουν για να ζήσετε τη μοναδική έκρηξη αδρεναλίνης που προσφέρει η αναρρίχηση, με την καθοδήγηση των συνεργατών μας και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Για ηλικίες 6 ετών και άνω (ανοικτή συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας).

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 14, 15, 16/9, 17.30-21.30 

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

p100

 

 

Π100 - Πλανήτης Τεχνόπολη

 

Χρώματα, σχήματα, παιχνίδια, μουσικές… Βαλ’τα μαζί και ανακάτεψέ τα με πολλή φαντασία και πολλά χαμόγελα! Τι άλλο; Μην ξεχάσεις να προσθέσεις και μία μεγάλη δόση χαράς και ξεγνοιασιάς, μπορεί και δύο, κι έτοιμη η συνταγή! Τι φτιάχνουν όλα αυτά; Μα φυσικά, τον πλανήτη των παιδιών, τον Π100! Πού θα τον βρεις; Οι ακριβείς συντεταγμένες του μας οδηγούν ανάμεσα στις οδούς Πειραιώς 100, Ιάκχου και Περσεφόνης. Πώς θα τον αναγνωρίσεις; Μα φυσικά, από τις τρεις μεγάλες καμινάδες που τον χαρακτηρίζουν.

 

Αθλητικές δραστηριότητες για όλους, συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με πολλές διαφορετικές θεματικές για όλα τα γούστα, τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, διαδραστικές εκθέσεις, λαχταριστά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, foodcorner, εργαστήρια χορού, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και performances, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις για γονείς, ένα The Meet Market και πολλές-πολλές εκπλήξεις.

 

Τιμές;

Προπώληση 
Παιδί (ημερήσιο εισιτήριο): 8€ / Συνοδός (ημερήσιο εισιτήριο): 6€  / Παιδί (διήμερο εισιτήριο): 14€  / Συνοδός (διήμερο εισιτήριο): 10€ 

 

Ταμείο 
Παιδί (ημερήσιο εισιτήριο): 10€ / Συνοδός (ημερήσιο εισιτήριο): 7€ / Παιδί (διήμερο εισιτήριο): 17€ / Συνοδός (διήμερο εισιτήριο): 12€ / Οικογενειακό (5 άτομα και πάνω): 6€/άτομο / Ανέργων / ΑΜΕΑ: 50% έκπτωση

Πότε; 15, 16/9, 11:00 - 22:00

Που; Τεχνόπολις

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.