Weekend Agenda 3 - 5/08: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 3 - 5/08: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 3 - 5/08: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

 

 

Ορέστης του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

 

Ο Ορέστης καταδιώκεται από τις Ερινύες, ύστερα από τον φόνο της μητέρας του Κλυταιμνήστρας. Οι Αργείοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον, τόσο του Ορέστη, όσο και της αδερφής του Ηλέκτρας. Ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να τους σώσει είναι ο Μενέλαος, ο οποίος, μαζί με την Ελένη, καταφθάνει στο Άργος. Ωστόσο, ύστερα από την παρέμβαση του Τυνδάρεω, ο Μενέλαος αποσύρεται από την προσπάθεια "διάσωσης" και ο Ορέστης, μαζί με τον πιστό του φίλο Πυλάδη, και την Ηλέκτρα σχεδιάζουν τη δολοφονία της Ελένης και της κόρης τους Ερμιόνης. Τη λύση θα δώσει ο Απόλλωνας, ο οποιός, ως "από μηχανής θεός", σώζει την Ελένη, συμφιλιώνει τους ήρωες και θέτει τον Άρειο Πάγο αρμόδιο να αποφασίσει για τη μοίρα του Ορέστη.

 

*Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Παίζουν: Ιωάννα Κολλιοπούλου (Ηλέκτρα), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Ελένη), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Μορφακίδης (Πυλάδης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Απόλλωνας), Μαριάννα Πουρέγκα (Ερμιόνη), Κώστας Σαντάς (Τυνδάρεως), Χρήστος Στέργιογλου (Τρώας), Χριστόδουλος Στυλιανού (Μενέλαος), Χρίστος Στυλιανού (Ορέστης) Χορός: Ελευθερία Αγγελίτσα, Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Αναστασία Εξηνταβελόνη, Παυλίνα Ζάχρα, Μαρία Κωνσταντά, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Μαρία Πετεβή, Ελίνα Ρίζου, Εύη Σαρμή, Χριστίνα Χριστοδούλου, Στυλιανή Ψαρουδάκη

 

Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 03/08/2018 & 04/08/2018 | Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές: Από 6 ευρώ

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

 

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

    Promitheas Desmotis 2018     Ο Δίας τιμωρεί τον Προμηθέα, επειδή έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους. Ο Ήφαιστος αναλαμβάνει να τον δέσει με αλυσίδες σε κάποιους απόκρυμνους βράχους. Εκεί καταφθάνουν οι Ωκεανίδες, οι κόρες του Ωκεανού, οι οποίες θρηνούν το μαρτύριο του ήρωα. Ο Προμηθέας συζητά με τον Ωκεανό για τη σκληρότητα του Δία, ενώ εμφανίζεται η Ιώ, πρώην ερωμένη του βασιλιά των θεών. Ο Προμηθέας της διηγείται το παρελθόν της και προφητεύει το μέλλον της, ένα μέλλον μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος, καθώς ένας πολύ μακρινός απόγονος της Ιώς θα δώσει τέλος στο μαρτύριο του Προμηθέα. Προφητεύει και την πτώση του Δία, την οποία αρνείται να φανερώσει στον Ερμή. Η τραγωδία τελειώνει με την επίθεση του Δία ενάντια στον ήρωα.     *Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

 

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Παίζουν: Νίκος Καραθάνος (Προμηθέας), Κόρα Καρβούνη (Ιώ), Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης (Κράτος και Βία), Κώστας Βασαρδάνης (Ήφαιστος, Ερμής), Μιχάλης Πανάδης (Ωκεανός) / Χορός Ωκεανίδων: Fonέs (σε διδασκαλία Μαρίνας Σάττι): Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη, Μαρία Νίκα / Μουσικοί: Βασίλης Μαντζούκης, Παναγιώτης Μανουηλίδης

 

Πού: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Πότε: 03/08/2018 & 04/08/2018 | Ώρα έναρξης: 21.30

Tιμές: Από 10 ευρώ

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 

Sugahspank! & The Swing Shoes στο ΚΠΙΣΝ

 

sugahspank

 

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes συναντούν την Ειρήνη Δημοπούλου και τον Νίκο Ζωγράφο και μας παρουσιάζουν ένα δείγμα από τη δεκάχρονη μουσική τους πορεία, μία πορεία που έχει σημαδευτεί από τους ήχους των blues και των gospel.

 

Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε: 03/08/2018 | Ώρα έναρξης: 21.00

Tιμές: Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

ΠΑΡΤΥ

 

 

Franky Rizardo & Agent Greg στο Bolivar Beach Bar

 

Franky Rizardo 2018

 

Ο δημοφιλής Ολλανδός dj έρχεται στο Bolivar Beach Bar και μοιράζεται τα decks με τον Agent Greg.

 

Πού: Bolivar Beach Bar

Πότε: 03/08/2018 | Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές: Είσοδος: 10€ με ποτό ή μπύρα (cocktails & special drinks + 2 €), Μπύρα: 5,00€, Ποτό: 8,00€, Φιάλη: 85€, Κρατήσεις τραπεζιών: 4 άτομα 1 απλή φιάλη 100€ (συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου), 5 άτομα 1 απλή φιάλη 110€ (συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου), 6 άτομα 1 απλή φιάλη 120€ (συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου), Private DJ Booth Area: 4 άτομα 1 premium φιάλη 250 €, 6 άτομα 1 premium φιάλη & 1 Champagne 450 €

 

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ
 

  

Αναζητώντας Τον Έρικ     Looking for Eric     Ο ταχυδρόμος Έρικ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πως θα αντικρίσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ' αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ' όλες: το παρελθόν.  

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.