Weekend Agenda 13 - 15/7: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 13 - 15/7: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 13 - 15/7: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

 

Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

 

Το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου υποδέχεται την καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Ήρωας του έργου είναι ο χρεοκοπημένος κτηματίας Χρεμύλος που απορεί γιατί, παρότι τίμιος και ευσεβής πολίτης, κατέληξε να χάσει όλα του τα αγαθά. Ο Χρεμύλος με τον δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον Πλούτο, που τυφλωμένος από τον Δία, δεν μπορεί να διακρίνει τους δίκαιους από τους άδικους, τους έντιμους από τους αχρείους. Χάρη στη φιλοξενία του Χρεμύλου, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αποκαθίσταται το δίκαιο ή ό,τι ο Αριστοφάνης, κλείνοντάς μας το μάτι, θα θεωρούσε δίκαιο στην ιδανική πολιτεία: κάθε πολίτης να ανταμείβεται όπως του πρέπει.

 

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Μανώλης Μαυροματάκης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου / Δίκαιος / Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Συκοφάντης / Ερμής / Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα / Χορός), και χορός μουσικών από την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου του Βελιγραδίου

 

Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 13 & 14 Ιουλίου 2018, 21.00
Τιμές: Άνω διάζωμα (κανονικό): 8 ευρώ | Ζώνη VIP - Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κακονικό) 45 ευρώ | Ζώνη Α - Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κακονικό) 40 ευρώ | Ζώνη Β - Κάτω Διάζωμα: Κερκίδα (κακονικό): 20 ευρώ

 

 

 

 

ΧΟΡΟΣ

 

Η Compañía Sharon Fridman στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

compania

 

Η Compañia Sharon Fridman με τη χορογραφία Free Fall ανοίγει θεαματικά το φετινό, 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο Sharon Fridman (Σάρον Φρίντμαν) δημιουργεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χορογραφία για έξι επαγγελματίες χορευτές και είκοσι ντόπιους ερασιτέχνες. Η πτώση, η καθετότητα, η επαφή, η αναγκαιότητα και η ώθηση είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το Free Fall, μια γεμάτη τόλμη χορογραφία που δοκιμάζει τα όρια της σταθερότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Πού: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική σκηνή), Αρτέμιδος, Καλαμάτα

Πότε: 13 & 14/7, 22.00

Tιμές: 15 ευρώ (Γενική είσοδος), 12 ευρώ (Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο, για όλες τις παραστάσεις)

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Η Martha Argerich και η Θεοδοσία Ντόκου στο Ηρώδειο - Φεστιβάλ Αθηνών

 

Martha Argerich Site 2 2018 1

 

Η Άργκεριχ συμπράττει με τη μαθήτριά της και ταχύτατα ανερχόμενη Ελληνίδα πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ. Δασκάλα και μαθήτρια θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ Σαιν-Σανς Το καρναβάλι των ζώων, με τη γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Αννί Ντυτουά, να αναλαμβάνει το αφηγηματικό μέρος (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αεροπαγίτου

Πότε: 13/7, 21.00
Tιμές: Από 10 έως 80 ευρώ

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Ευμενίδες του Αισχύλου στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

 

gouliwtoy stadio 20182

 

 

Η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στις Ευμενίδες, με μια υποκριτική δοκιμασία που αναζητά την ιδανική εκείνη κατάσταση, που ο θεατής, θα βλέπει εκείνο που ο ηθοποιός φαντάζεται. Θεατής κι ηθοποιός συναντιούνται σ ένα μοναδικό τοπίο και μοιράζονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία με τη φύση να επιβάλλεται ανάμεσα στους ανθρώπους και στο μύθο.

 


Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Που: Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου (ακριβώς δίπλα στο χώρο στάθμευσης του θεάτρου)

Πότε: 14 & 15/7, 06.00
Τιμές: 15€, 10€ (μειωμένο), 5€ (φοιτητικό, άνω 65, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 

Μια Αμερικάνικη Ληστεία

 

698082ad16eea95691954ccbff50a7a0 XL

 

Δύο φίλοι από το Λέξινγκτον, το μεσοαστικό προάστιο του Κεντάκι, αναζητούν νόημα στη βαριεστημένη φοιτητική ζωή τους και το βρίσκουν στο σχεδιασμό της ληστείας σπάνιων βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του τοπικού πανεπιστημίου. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα αντίτυπο του «Τα Πουλιά της Αμερικής» του Οντιμπόν, αξίας 10 εκ. δολαρίων. Όμως για την πραγματοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου τους θα χρειαστούν τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων.

 

Tο φιλμ που έκανε πετυχημένη πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Σάντανς αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας εξωφρενικής ληστείας που συνέβη στο Κεντάκι το 2004.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεταιΔείτε που παίζεται

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.