Print this page

Weekend Agenda 7 - 9 Ιουλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 7 - 9 Ιουλίου: oι 5 top Weekend Agenda 7 - 9 Ιουλίου: oι 5 top
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Oι Maracatu στον Κήπο του Μεγάρου

maracatu megaro weekend to5

Οι Maracatu μας ταξιδεύουν μουσικά και χορευτικά σε ολόκληρη τη Βραζιλία από άκρη σε άκρη. Με τη ρομαντική και νοσταλγική βραζιλιάνικη μουσική τους, το δυναμισμό της Samba, την ευαισθησία και νοσταλγία της Bossa Nova αλλά και την εκρηκτικότητα της αφροβραζιλιάνικης μουσικής, θα ταξιδέψουμε από το κοσμοπολίτικο Ρίο μέχρι τις φαβέλες της Bahia.

 

Τιμές; Τιμή προπώλησης: 10€, Τιμή κατά την είσοδο: 12€

Πότε; Παρασκευή 7 Ιουλίου, 21.00

Που; Μέγαρο Μουσικής, Κήπος

 



ΘΕΑΤΡΟ

Οιδίπους επί Κολωνώ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

oidipous epi kolwnw top5 weekend

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, 7 & 8 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Ο "Ξένος" Οιδίπους, μετά από τη δεκαετή περιπλάνησή του στον κόσμο των ανώνυμων και των κυνηγημένων, φτάνει τυφλός και ρακένδυτος στο άλσος του Κολωνού, στις παρυφές της πόλεως των Αθηνών, ζητώντας "φιλοξενία" από τους ντόπιους. Χρειάζεται επιτέλους έναν τόπο για ν’ αναπαυθεί. Διαισθάνεται ότι το τέλος πλησιάζει. Μόνος συμπαραστάτης του, η κόρη και αδελφή του Αντιγόνη. Μετά από διαπραγματεύσεις με το τάγμα των φυλάκων και τον ίδιο τον βασιλιά Θησέα, του επιτρέπεται να κατοικήσει στα σύνορα. Ένα ενδιάμεσο διαφορετικών πολιτισμών, ένα ενδιάμεσο στη νομιμότητα και την παρανομία, βιώνοντας το ανάμεσα στη Ζωή και τον Θάνατο. Μέσα από τις συναντήσεις του με τον Θησέα, τον Κρέοντα, τη μικρή του κόρη- αδελφή Ισμήνη, αλλά και τον γιο - αδελφό του Πολυνείκη, κάνει την τελευταία ανασκόπηση της ζωής και στοχάζεται για το παράλογο του ανθρώπινου Βίου. Δίκαια, λοιπόν, θεωρείται πως αυτή η τραγωδία αποτελεί το δραματουργικό πυρήνα των έργων του Μπέκετ και του Καμύ και, ίσως, όλου του σύγχρονου θεάτρου. Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τιμές; ​Κανονικό: Από 10€ έως 45€ Φοιτητικό: Από 5€ έως 13€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€

Πότε; 7 & 8 Ιουλίου 2017 στις 21.00

Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Άφιξις στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

afikisis epidauros top5

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την παράσταση "Άφιξις" σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Η παράσταση επικεντρώνεται στη στιγμή της επιστροφής, για να μιλήσει ακριβώς για το ανέφικτο της επιστροφής. Ποτέ δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε καμιά πατρίδα, αφού ο χρόνος κινείται αμείλικτα μόνο προς τα μπρος και τίποτα δεν παραμένει όπως το έχει διαφυλάξει η μνήμη. Έτσι, ο Οδυσσέας επιστρέφει σε ένα «φάντασμα ονείρου». Ανοίγοντας τη δράση πέρα από τα όρια του θεατρικού χώρου, με όχημα τη σπουδαία μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, και επενδύοντας στην αφήγηση και όχι στον ρεαλισμό, η παράσταση της Ιώς Βουλγαράκη και της ομάδας ΠΥΡ, που έχει συνιδρύσει με τον Αργύρη Ξάφη και τη Δέσποινα Κούρτη, επιχειρεί να φωτίσει την ψυχική μας σύνδεση με μια από τις πιο αιματηρές σκηνές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

 

Τιμές; Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 12€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€

Πότε; 7 & 8 Ιουλίου 2017 στις 21.30

Που; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

Spider-Man: Επιστροφή στον τόπο του
spider man ioulios top5

Ονειροπαρμένος, με το μυαλό του να ταξιδεύει ακόμη στην περιπέτεια που είχε με τους Εκδικητές, ο Peter Parker επιστρέφει σπίτι του, όπου ζει με τη θεία του May (Marisa Tomei). Ο Peter προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στην καθημερινή ρουτίνα του κάτω πάντα από το άγρυπνο μάτι του μέντορά του Tony Stark (Robert Downey Jr.). Η προσαρμογή, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν χαριτωμένο σούπερ ήρωα που το πεδίο δράσης του οριοθετείται στα στενά όρια της γειτονιάς του. Όταν, όμως, κάνει την εμφάνισή του ο Vulture (Michael Keaton), ένας καινούργιος πανούργος κακός που απειλεί όλους όσους νοιάζεται ο Peter, τα πράγματα θα σοβαρέψουν και όλα θα έρθουν πάνω κάτω.

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 

Κώστας Μακεδόνας στο Βεάκειο

kwstas makedonas synaylia top5

 

Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με τις νέες τραγουδίστριες Κέλλυ Βουδούρη και Γιάννα Φαφαλιού και μία ομάδα μουσικών και τεχνικών έρχεται στο Βεάκειο. Ο Κώστας Μακεδόνας, έχοντας στις αποσκευές του πολλές μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, με πιο πρόσφατη το τραγούδι "Είναι πια αργά" (με την υπογραφή του συγκροτήματος ΜΕΛISSES), μας παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου και άλλων, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο καλό, λαϊκό τραγούδι. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

 

Τιμές; 13€ προπώληση, 15€ ταμείο

Πότε; Παρασκευή 7 Ιουλίου, 21.30

Που; Βεάκειο Θέατρο