Weekend Agenda 6 - 8/7: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 6 - 8/7: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 6 - 8/7: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Αγαμέμνων του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του «Επτά επί Θήβας», επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, στις 6 και 7 Ιουλίου 2018. Στο πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος / Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου

Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 6 & 7 Ιουλίου, 21:00
Τιμές: Aπό 8€ (early bird: 6,40€)

 

MIOYZIKAΛ

Company (Η Παρέα) του Stephen Sondheim στο Ηρώδειο - Φεστιβάλ Αθηνών

273b0a118dfb29cfe2f30b3ec3c258d2 XL

Κεντρικό πρόσωπο του έργου ένας αμετανόητος εργένης που αρνείται επίμονα να αφοσιωθεί σε μια σύντροφο ή να προχωρήσει σε ένα γάμο. Με αφορμή τα γενέθλια του, η παρέα του, που αποτελείται από πέντε ζευγάρια σε ευτυχισμένες (φαινομενικά τουλάχιστον) σχέσεις ή γάμους, αποφασίζουν να του κάνουν ένα πάρτυ-έκπληξη. Με μια σειρά flashback σε αυτοτελείς ξεκαρδιστικές αλλά και συγκινητικές βινιέτες, ο Sondheim δημιουργεί ένα τολμηρό έργο με υπέροχη μουσική, που ξεπερνά κατά πολύ την πρωτοεπίπεδη διασκέδαση και θίγει με ασυνήθιστο για το μουσικό θέατρο τρόπο, θέματα που αφορούν τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις και το θεσμό του γάμου.

Η μουσική: Όλα αυτά, πλαισιώνονται από μια ιδιοφυή συμφωνική ενορχήστρωση εντυπωσιακών διαστάσεων, από τον μαιτρ του είδους Johnathan Tunick (Sweeney Todd, a Chorus Line, Passion, Into the Woods) που θα ζωντανέψει μέσα από την Τέχνη των Μουσικών της Καμεράτας, σε 35μελή σύνθεση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Παίζουν: Ρόμπερτ: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τζοάν: Ναταλία Τσαλίκη, Έιμι: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Έιπριλ: Κατερίνα Παπουτσάκη, Σάρα: Μαίρη-Έλεν Νέζη, Χάρι: Χάρης Ανδριανός, Σούζαν: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Τζένι: Ελένη Σταμίδου, Πίτερ: Δημήτρης Ναλμπάντης, Πωλ: Γιάννης Καλύβας, Ντέιβιντ: Χρήστος Κεχρής, Λαρι: Μάριος Σαραντίδης, Μάρτα: Ξένια Ντάνια, Κάθυ: Μαρία Κοσμάτου

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Πότε: 8 Ιουλίου, 21.00

Tιμές: από 15€ (μειωμένο 10€)

 

ΘΕΑΤΡΟ

Χοηφόροι του Αισχύλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

xoifori

Στο δεύτερο έργο της τριλογίας της Ορέστειας, κυριαρχεί η φιγούρα της Ηλέκτρας που πενθεί τον δολοφονημένο πατέρα της προσμένοντας εμμονικά ως μόνο φως σωτηρίας την επιστροφή του αδερφού της, Ορέστη, προκειμένου να σχεδιάσουν μαζί την εκδίκηση. Το ξεκίνημα του έργου είναι ζοφερό με την Ηλέκτρα να θρηνεί πάνω απ’ τον τάφο του πατέρα της και τις Χοηφόρες, τις γυναίκες του χορού που τη συντροφεύουν, να πολλαπλασιάζουν τον θρήνο της ενώ προσφέρουν τις χοές τους...

Διαβάστε περισσότερα εδώ.  

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινείας Τσαμάτης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Δημήτρης Κοντός, Αργυρώ Χιώτη.

Πού: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Πότε: 6 & 7 Ιουλίου, 21.30
Tιμές: Ζώνη Α: Από 10€ έως 20€ / Ζώνη VIP: Από 20€ έως 25€

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Rockwave Festival - day 1: Arctic Monkeys, ALT-J, Miles Kane

50a0df448666e8e0cc974e4cb72f63c7 XL

To Rockwave Festival υποδέχεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 τους Arctic Monkeys, το μεγαλύτερο ροκ γκρουπ της εποχής μας στο TerraVibe Park. Δείτε εδώ το line up.

Που: TerraVibe Park, 37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας

Πότε: 6 Ιουλίου, 17.00
Τιμές: 75€, τιμή ταμείου 85€, τα V.I.P. εισιτήρια κοστίζουν 100€

 

ΤΑΙΝΙΑ

Ο Πρόεδρος

07d89eec297b815ef21c12cd2db86b50 XL

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Aνδεων όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής.


Ο αργεντινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σαντιάγκο Μίτρε έγραψε τον «Πρόεδρο» έχοντας στο νου του τον Ρικάρντο Νταρίν.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεταιΔείτε που παίζεται

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.