Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 21 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

XOΡΟΣ

 

«Χορεύοντας στη Σκακιέρα» στο ΚΠΙΣΝ

22/6: 20.30

 

skaki

 

Ένας επικός αγώνας σκάκι από το διεθνές τουρνουά του Λινάρες το 1993, ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροφ και τον Ανατόλι Καρπόφ, αναβιώνει στη σκηνή του Λαβύρινθου, σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, με ζωντανή μουσική, ηθοποιούς με εντυπωσιακά κοστούμια και πολλές σκακιστικές ανατροπές. Η performance θα δοθεί παρουσία του Γκάρι Κασπάροφ και του βρετανού σκακιστή Νάιτζελ Σορτ, οι οποίοι θα σχολιάζουν ζωντανά την ιστορική αυτή παρτίδα. Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2018.

 

 

 

Σκηνοθεσία -Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική: Στάθης Σούλης

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Μουσική βραδιά από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

22/6: 20.30

 

images 0newsize music4

 

 

Στο κτίριο ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού) θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Εργαστήριο Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου.

 

 

 

 

 

MOYΣΙΚΗ

 

In War & Peace: Harmony through Music στην ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

22/6: 20.30

 

b 10688 or didonato by brooke shaden 2

 

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά "In War & Peace" συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro. Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. 

Aπαραίτητη η εγγραφή εδώ. 

 

 

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique στην Παραλία Βάρκιζας

22/6: 21.00

 

 

img779 2b5a407459f644f9aa0442d04f855791 800 494c

 

 

"Των φίλων τα σπίτια" είναι ο τίτλος του νέου δίσκου της Ελένης Τσαλιγοπούλου και ταυτόχρονα ο τίτλος των παραστάσεών της σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο για τη θερινή περίοδο. Tα τραγούδια που υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί αλλά και τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο, καθώς και τις μεγάλες επιτυχίες της θα παρουσιάσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique. Στο πλαίσιο του 3ου Μεσογειακού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Βάρκιζας-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Lianne La Havas στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

22/6: 22.00

 

 

Lianne La Havas

 

 

Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk μουσικής, έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ατμοσφαιρικό live στο Ξέφωτο.

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Οι Νέοι της Όπερας και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μετρό του Συντάγματος

22/6: 18.00

 

 

381642

 

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας με την ΣΤΑΣΥ, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στο Μετρό του Συντάγματος την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι "Νέοι της Όπερας" και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Η Μελίνα Ασλανίδου στην Ύδρα (Λιμάνι)

22/6: 21.00

 

 

melina ydra

 

 

Έχοντας στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ "Ξημερώνει Κυριακή" με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, η ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει στην Ύδρα και θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια από την πολύχρονη πορεία της αλλά και τραγούδια - σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών. 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Barcelona Gipsy Βalkan Orchestra στη Βίλα Ζωγράφου

22/6: 21.00 

 

 

BGKO Barcelona Gipsy balKan Orchestra 2 e1491397869688

 

 

Η Barcelona Gipsy Βalkan Orchestra δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012, όταν 11 μουσικοί μαζεύτηκαν στη Βαρκελώνη να γιορτάσουν την Διεθνή Μέρα των Ρομά. Πέρα από το σταθερό ενδιαφέρον της στην μουσική Klezmer, συλλέγει έμπνευση από ένα ευρύτερο φάσμα ειδών. Η βαλκανική μουσική είναι για την BGΒO ένα σύνολο μουσικών παραδόσεων και πολυεθνικών πολιτισμών που ξεπερνούν τους γεωγραφικούς περιορισμούς, πατώντας σε ιστορικές παραδόσεις που έχουν αφήσει το αιώνιο στίγμα τους σε αυτούς τους τόπους: Ασκενάζι και Σεφαρδίτες Εβραίοι, Τσιγγάνοι, Οθωμανοί, Άραβες...

Συνιστάται η προαιρετική προσφορά τροφίμων και φαρμάκων, εκ μέρους των θεατών, με στόχο την ενίσχυση του έργου των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Empower Women Mentoring Event στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

22/6: 16:00 - 20:00

 

 

businesswoman

 

 

Το ΚΜΟΠ μας προσκαλεί στο Empower Women Mentoring Event στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (Πέτρου Ράλλη & Πειραιώς, Αθήνα). Εκεί θα είναι γυναίκες έτοιμες να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους για τις ευκαιρίες που έχει μια γυναίκα σήμερα για να προχωρήσει στην επαγγελματική της πορεία. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων καθώς και η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Φωτεινή Βλαχάκη, Press / The F Martini.

 

 

 

 

EKΔΗΛΩΣΗ

 

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα σε γειτονιές της Αθήνας

23/6

 

bf85b1b49d2e48baec35f33abbc11b02 XL

 

 

 

Το έθιμο του Αϊ - Γιάννη του Κλήδονα ζωντανεύει κάθε χρόνο με φωτιές, χορό και τραγούδια με νταούλια, λύρες και ζουρνάδες στις γειτονιές της Αθήνας, ένα δρώμενο που ενισχύει την επιδίωξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων για τη διαφύλαξη, τη διατήρηση και τη συνέχιση της παράδοσης μέσα από δράσεις που συνδυάζουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας με την ψυχαγωγία.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Εαρινές μελωδίες στo Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς

22/6: 21.00

 

violi piano

 

 

Από τα δοξάρια του κουαρτέτου εγχόρδων του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς" θα ακουστούν δεξιοτεχνικά και ατμοσφαιρικά έργα με αφετηρία τον κλασικό ήχο αλλά και τσιγγάνικες, σουίνγκ και τζαζ αναφορές.

 

 

 

 

XOΡΟΣ

 

Βραδιά Χορού στο Θέατρο Πέτρας

22/6: 21.00

 

 

BannerPetras

 

 

"Βραδιά Χορού" πραγματοιειται από τα τμήματα του Δήμου Πετρούπολης, στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018.

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Παραστάσεις από τους μαθητές της σχολής του Θεάτρου Πρόβα

23/6: 21.00

 

moliere 3 759x500

 

Στο Θέατρο Πρόβα θα παρουσιαστούν, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, αποσπάσματα κλασικών έργων του Σοφοκλή, του Μολιέρου και του Σαίξπηρ.

 

 

 

 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον

23/6: 20.50

 

356008 737767

 

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, όλοι οι δρομείς θα τερματίσουν στο ΚΠΙΣΝ. Πρώτοι ξεκινούν οι δρομείς των 10 χλμ., στις 20:50, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα, στις 21:00, θα ξεκινήσουν και οι δρομείς των 6 χλμ.

 

 

Στις 22.00 θα γίνει η απονομή των μεταλλίων του SNF RUN στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ενώ θα ακολουθήσει γιορτή πυροτεχνημάτων. Η βραδιά θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη συναυλία των Animal Collective στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν με προεγγραφή.

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη στην παραλία Βάρκιζας

23/6: 21.00

 

 

0112abaalkhsthskhfi

 

 

Το "Κάτω από τ΄ αστέρια" είναι ένα πρόγραμμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια θα ακούσουμε και τις πιο ροκ της επιτυχίες που αγαπάει η ίδια. Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη συνοδεύουν 6 σολίστες μουσικοί που την ακολουθούν εντός και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο του 3ου Μεσογειακού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Βάρκιζας-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Παύλος Παυλίδης trio live στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

23/6: 21.00 

 

PPG0371

 

Μια άλλη προσέγγιση στα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη από όλη τη μουσική του πορεία και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά κομμάτια του, που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου project. Αξέχαστοι στίχοι και μελωδίες τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Music Now 2018: μέρες μουσικής στην πόλη".

 

 

 

 

 

ΧΟΡΟΣ

 

«Περπάτα ανάμεσα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

23, 24/6: 20.00

 

plotinos

 

Το Studio Company του φημισμένου American Ballet Theatre (ABT) έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση που θα παρουσιάσει αποσπάσματα χορογραφιών από κλασικά και σύγχρονα έργα. Στο Summer Nostos Festival το Studio Company του ABT θα παρουσιάσει μία μίξη κλασικών και σύγχρονων χορογραφιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Ζιζέλ των Ethan Stiefel και Johan Kobborg αλλά και μία νέα χορογραφία της Κάρμεν από τον Marco Pelle.

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Σάντα Τσικίτα» στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

23, 24/6: 21.00

 

 

hrctwbhwwy5b28fd07cbb01

 

 

Ένα έξυπνο θεατρικό έργο της δεκαετίας του ΄50, που σατιρίζει το καυτό πρόβλημα των αλλοδαπών στη χώρα μας. Πόσο επίκαιρο είναι και σήμερα άλλωστε.

 

 

Διδασκαλία - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Έφη Πίκουλα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Α. Κυρτάτα, Γ. Μακρής, Α. Αϊβατίδης, Μ. Δεσποτίδου, Λ. Πιτσικουλάκη, Μ. Βασιλοπούλου, Ε. Αρβανίτη, Β. Καραογλάνης, Β. Κωνσταντινίδης, Δ. Γαγάνη, Μ. Σωτηριάδου, Κ. Σταυρίδου, Γ. Βλάχου, Ε. Καπετάνιου, Ν. Καλογερόπουλος & η Ν. Χαιδά

Στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2018.

 

 

 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

 

 

«Μνήμη ζωγραφική» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

22, 23, 24/6: 08:00 - 20:00

 

 

b9122526a1abae205f84a45ee8863a44 XL

 

Μια μικρή "αποτίμηση ζωής", βγαλμένη από το εργαστήρι του ζωγράφου, αποτελεί την πιο προσωπική, ίσως, έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο σημαντικός καλλιτέχνης και δάσκαλος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών "αποκαλύπτεται" μέσα από μια σειρά έργων που χρονολογούνται από τα χρόνια σπουδής ως τις μέρες μας. Λάδια, ακουαρέλες και ανάγλυφα συνιστούν "σελίδες ημερολογίου", που αποτυπώνουν τον ζωγράφο και τους οικείους του.

 

 

 

 

«Τοπία ενοχής» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

24/6: 14.00 - 19.00

 

359999

 

 

Η μεγάλης κλίμακας βίντεο-εγκατάσταση Τοπία ενοχής / Guilty Landscapes του ολλανδού Ντρις Φερχούφεν, που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο Σύχρονης Τέχνης, εκθέτει το κοινό στη δυσάρεστη πραγματικότητα των εικόνων αυτών και διερευνά κατά πόσο είναι δυνατή μια προσωπική διασύνδεση μεταξύ αυτών που γίνονται θεατές τέτοιων εικόνων κι εκείνων που γίνονται θέαμα μέσα από αυτές. Τι θα συνέβαινε αν κοιτάζαμε τις ειδήσεις και αυτές αποφάσιζαν να μας κοιτάξουν με τη σειρά τους; Τι θα συνέβαινε αν οι πρωταγωνιστές του βραδινού δελτίου ειδήσεων μάς αντιγύριζαν το βλέμμα;

 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

 

 

 

 

"Art Athenians" στη Skoufa Gallery

22, 23.6: 10:00 - 15:30

 

380156

 

 

H Γκαλερί Σκουφά παράλληλα με τη συμμετοχή της στην φουάρ παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στον χώρο της Γκαλερί, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός διευρυμένου και πολυσυλλεκτικού παράλληλου προγράμματος σε αυτή την μεγάλη γιορτή της τέχνης. Τόσο στη φουάρ, όσο και στην Γκαλερί θα παρουσιαστούν έργα των: Στάθη Αλεξόπουλου (γλυπτική), Καλλιόπης Ασαργιωτάκη (ζωγραφική), Γεράσιμου Ρήγα (φωτογραφία), Γιώργου Χαδούλη (ζωγραφική).

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.