Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 20 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Project Αφροδίτη: προβολές και συζητήσεις για ζητήματα φύλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

15/6, 16/6, 17/6: 21.00 

 

Το τετραήμερο πρόγραμμα Αφροδίτη* περιλαμβάνει ταινίες, βίντεο-περφόρμανς και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια και συζητήσεις που αποτυπώνουν τη σχέση σύγχρονης τέχνης και «επιτελεστικότητας του φύλου» με στόχο την ενδυνάμωση των διαφορετικών λόγων των φεμινιστικών και κουήρ πρακτικών στην Αθήνα. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε επιμέρους θεματικές όπως η καλλιτεχνική και η πολιτική διάσταση του σώματος, η πολιτικοποίηση των έμφυλων σωμάτων και ταυτοτήτων, ο κοινωνικός και πολιτισμικός ακτιβισμός κ.ά. (Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών).

 

 

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟ

 

26η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού

15, 16, 17/6: 18:30 - 22:30

 

 

af754d61a21ce1fc95ec6959fd4596a4

 

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης, διοργανώνουν για 26η χρονιά την Γιορτή Βιβλίου με τίτλο "Θερινές Αναγνώσεις εν Κορυδαλλώ". Έως τις 24 Ιουνίου, στην πλατεία Μέμου θα πραγματοποιηθεί μια δεκαήμερη βιβλιογιορτή με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για μικρούς και μεγάλους και τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων και καταξιωμένων συγγραφέων, όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Γιώργος Λιάνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Λένα Μαντά κ.α.

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

New Generation Got Game Vol. V στην Τεχνόπολη

15/6: 10.00 - 23.30

 

 

4442178

 

 

Μια μέρα με σκληρό παιχνίδι σε ανοικτά γήπεδα, με μουσική, φαγητό, μπαζάρ, παράλληλες δράσεις, πολλούς επαγγελματίες παίκτες, ακόμη περισσότερα δώρα και φυσικά, το μεγάλο έπαθλο για τους νικητές: Ένα τετραήμερο ταξίδι στη Σύρο με όλα τα έξοδα καλυμμένα από το Generation 2.0 RED.

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Synikismos Festival 2018 στην Ελευσίνα

 

 

a60f308e2b9ce4cee95d9321eb0b647f XL

 

Χώρος μνήμης ο Συνοικισμός Ελευσίνας μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης, προβληματισμού και διαλόγου γύρω από τα κυρίαρχα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, χρησιμοποιώντας για καμβά τις παραστατικές τέχνες. Θεματική της φετινής πρώτης έκδοσης το προσφυγικό, το οποίο μέσα από site - specific έργα, αλλά και residencies παρουσιάζεται σε κατοίκους και επισκέπτες, χαρίζοντάς τους μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ. 

 

 

 

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Καρυάτιδες: Βραδινή Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

15/6: 19.30

 

 

bradinh 3enaghsh sto moyseio ths akropolhs

 

 

Η Be a Greek θα μας χαρίσει ένα αξέχαστο βράδυ, με ένα δίωρο ταξίδι σε μια φανταστική για την Αθήνα εποχή, μια ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Ένα από τα ομορφότερα μουσεία παγκοσμίως, το Μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα και αρτιότερα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν. Κατά τη βραδινή ξενάγησή μας σε αυτό από τον πιστοποιημένο Ξεναγό της Be a Greek, θα μπορέσουμε να μάθουμε και να θαυμάσουμε μοναδικά αριστουργήματα, όπως τις Καρυάτιδες αλλά και τις Μετόπες του Παρθενώνα, απολαμβάνοντας την αντίθεση του φωτός τους με τη νύχτα.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

 

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στον κήπο του Αστεροσκοπείου

15/6: 21.00

 

 

374623

 

 

 

Ο Νίκος Πράντζος, o Άγγελος Χανιώτης, ο Στέφανος Τραχανάς και ο Γιώργος Γραμματικάκης συζητούν σε τέσσερις θεματικές βραδιές, στον Λόφο των Νυμφών, τη θέση του ανθρώπου στο σύμπαν, την αναζήτηση ζωής σε αυτό και το αποτύπωμα της νύχτας στον υλικό και πνευματικό μας πολιτισμό. Από τις 15 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ "διαβάζουμε" στο νυχτερινό ουρανό τις γραφές των ανθρώπων στο βιβλίο του σύμπαντος.

 

 

Aυτή την Παρασκευή 15 Ιουνίου | 21.00
Νίκος Πράντζος
«Η αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης και η πρόκληση των διαστρικών ταξιδιών»

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

The performance shop: Ένα pop-up κατάστημα παραστάσεων στo κέντρο της Αθήνας

15, 16/6: 10:00 - 21:00

 

 

b02bd2072daff54db9960edb16c58b1d XL\

 

Η σύγχρονη καλλιτέχνης Λία Χαράκη, φέρνει με την ομάδα της (.pelma.Lia Haraki) στην Αθήνα το The Performance Shop, ένα pop-up κατάστημα παραστάσεων που θα λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας με ωράριο καταστημάτων αλλά και με βραδινές παραστάσεις από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Athens Fringe Live 2018 στο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης

8, 9, 10/6, 21.00

 

 

368318

 

 

Πρόκειται για μια non-curated διοργάνωση, ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών και της δημιουργίας. Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, θέατρο, μουσική, εκθέσεις, performances, workshops και ανοικτές συζητήσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο Βρυσάκι.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ. 

 

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Offside Festival 2018: Book Edition

16, 17/6:17.00

 

 

379334

 

 

Μέσα από προβολές ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτές συζητήσεις, το Offside Festival Book Edition, θα προσεγγίσει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου, αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Το κοινό της Αθήνας θα έρθει σε επαφή με δυνατές ιστορίες για παίκτες και ομάδες που έγραψαν ιστορία αλλά και το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

50 χρόνια Φιλαρμονική Δήμου Πετρούπολης στο Θέατρο Πέτρας

15/6: 21.00 

 

 

550x366 images news theatro vrahon promo

 

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της πραγματοποιεί επετειακή συναυλία όπου παλαιότερα μέλη της συναντιόνται με νεώτερα και συμπράττουν σε ένα μουσικό αφιέρωμα.

 

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018.

 

 

 

 

 

KΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

"Ένα masterclass σε κοντσέρτο" στο Ωδείο Αθηνών

16, 17/6: 20.30

 

 

Dimitris Desyllas

 

Με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού σπουδαστών -εκτελεστών του πιάνου και των κρουστών οργάνων, ο σολίστ και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Δημήτρης Δεσύλλας, έφερε στο πεδίο της διδασκαλίας δύο από τις εμβληματικότερες συνθέσεις του 20ού αιώνα. Την Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά του Bela Bartok και το Ma Mere L’Oye του Maurice Ravel για δύο πιάνα με προσθήκη κρουστών (μεταγραφή Δημήτρης Δεσύλλας).

 

Ερμηνεύουν:

Ρένα Ζαφειροπούλου
Μιχάλης Στεφανάκης
Γιάννης Εριφυλλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Δημήτρης Δεσύλλας

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Δόνια Ροζίτα η γεροντοκόρη» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Επό Κολωνώ

16/6: 20.30

 

379255

 

Δόνια Ροζίτα η Γεροντοκόρη είναι ένα τέλειο δείγμα ποιητικού θεάτρου, που τόσο πολύ χαρακτηρίζει το έργο του Λόρκα. Η έννοια της πίστης στις ανθρώπινες σχέσεις, η θέση της γυναίκας, η πρόοδος και οι κοινωνικές τάξεις αναλύονται μέσα στις μυρωδιές ενός ανθισμένου γραναδίνικου τοπίου των αρχών του 20ού αιώνα.

 

Με την υποστήριξη του Abanico, και με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 2018.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Eduardo Lucena

Ερμηνεύουν: Νίκος Πρατσίνης, Ξανθίππη Ζαχαριάδου, Γεωργία Πατινιώτη, Ευτυχία Μυσίρη, Πέννη Εφεντάκη, Ελευθερία Παπουτσάκη, Θοδωρής Χριστοφίλης, Παναγιώτα Στελλάκη, Γεωργία Γιοκαρίνη, Στέλλα Δούκα

 

 

 

 

 

ΧΟΡΟΣ

 

"Acción flamenca antiguerra" στο Θέατρο Επί Κολωνώ

16/6: 22.00

 

 

379257

 

 

H παράσταση Anti-guerra φέρνει την φιλοσοφία της τέχνης του flamenco στο προσκήνιο και θυμίζει τους λόγους για τους οποίους η τέχνη αυτή γεννήθηκε... Για να εκφράσει την δυστυχία του καθημερινού βίου των φτωχών και των αδικημένων, από την κοινωνία, ανθρώπων...

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 2018.

 

Συντελεστές:
Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφίες: Ισαβέλλα Γαλαίου
Ερμηνεύουν:
Ισαβέλλα Γαλαίου, Ζωή Πολυκαρπίδου, Ζωή Κριτσοτάκη, Απολλωνία Πολίτη, Λία Κάτσαρη, Μίνγκλι Σούι, Ελένη Νικολαΐδου, Νάσια Αντωνίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Αναστασία Παπαδούλη, Παναγιώτα Μπουκουβάλα, Χριστίνα Παπαφιλιππάκη, Αγγελική Νάνου, Ελένη Δημητρίου

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Η Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντό στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

 16, 17/6: 21.00

 

 

379238

 

 Μέσα στη δίνη του πολέμου και της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς ο Ζαν Ζιροντού, λίγο πριν πεθάνει γράφει ένα έργο που υμνεί την ποίηση και την ελεύθερη ζωή. Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική, το όνειρο και την πραγματικότητα. "Η τρελή του Σαγιό" σατιρίζει την τυραννία που επιβάλει το χρήμα και με όπλο το καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ της, γκρεμίζει συθέμελα τον κόσμο της απάτης και του συμφέροντος που μας περιβάλλει.

 

Θεατρική παράσταση από το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων.

 

 

 

 

 

MOYΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Summer Sound Festival 2018

15, 16/6

 

2edf45b2d44598b3531dd8b1bfa14c62 XL

 

 

To Summer Sound Festival επέστρεψε για δυο παρασκευοσάββατα, έως τις 16 Ιουνίου 2018, στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ. Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά εδώ. 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Φίλιππος Τσαλαχούρης: Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα

17/6: 19.30

 

 

 

42ff14752264ebe78c30b33a51a1fb92 XL

 

 

Το έργο του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα, αναβιώνει την ιστορία μίας εμβληματικής και επίκαιρης όσο ποτέ, γυναίκας της παγκόσμιας ιστορίας, της ομώνυμης Ρωσίδας ποιήτριας. Η εικόνα της ποιήτριας που στέκεται στην ουρά έγινε σύμβολο μιας εποχής. Αυτήν την τραγικότητα θέλει να αναδείξει το έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη με την επισήμανση "ακάθιστο". Ένα Requiem που τα θεμέλιά του δεν είναι στην ποίηση αλλά κυρίως στη στάση που κράτησε η Αχμάτοβα απέναντι στις δυσχέρειες και τα εμπόδια που καθόρισαν τη ζωή της.

 

Το έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη, ενός από τους πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του, του οποίου τα έργα έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική, μετουσιώνει την τόσο προσωπική αφήγηση της ποίησης της Αχμάτοβα, σε μια κοινή εμπειρία όλων μας.

 

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2018.

 

 

 

 

 

ΜΠΑΛΕΤΟ

 

American Ballet Theatre Studio Company στο ΚΠΙΣΝ

17/6: 20.30

 

 

b 10678 or abt by rosalie oconnor

 

 

Το Studio Company του φημισμένου American Ballet Theatre (ABT) έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση που θα παρουσιάσει αποσπάσματα χορογραφιών από κλασικά και σύγχρονα έργα. Στο Summer Nostos Festival το Studio Company του ABT θα παρουσιάσει μία μίξη κλασικών και σύγχρονων χορογραφιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Ζιζέλ των Ethan Stiefel και Johan Kobborg αλλά και μία νέα χορογραφία της Κάρμεν από τον Marco Pelle.

 

 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

 

 

 Athens Twice Seen στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

15/6: 12:00 - 21:00, 16/6: 10:30 - 14:30

 

377559

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες ιστορικών μνημείων και περιοχών της Αθήνας, "ιδωμένες" δύο φορές: ο Moore ενσωματώνει ψηφιακά στις σύγχρονες φωτογραφίες του vintage φωτογραφίες, οι οποίες του παραχωρήθηκαν από τις συλλογές του ιστορικού τέχνης και διευθυντή των Éditions Kallimages, Χάρη Γιακουμή. Ιστορικοί χώροι αποτυπωμένοι μέσα από το φακό δύο φωτογράφων με χρονική απόσταση ενός αιώνα μεταξύ τους, συνθέτουν ένα παζλ που αποκαλύπτει ένα είδος διάδρασης παρελθόντος και παρόντος, διάλογο ή έκπληξη, αντίλαλο ή αντιπαράθεση.

 

 

 

 

 

 

"Αντιστολή" στην Πειραιώς 260

15, 16, 17/6: 20:00-24:00

 

352583

 

 

Η Αντιστολή, video art project του εικαστικού Παντελή Μάκκα, αποτελεί καλλιτεχνική αναπαράσταση της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Υπό την κινησιολογική καθοδήγηση της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου, εξήντα περφόρμερ συγκρούονται, ενώ η κάμερα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη βία, τα συναισθήματα, τα σώματα, τα πρόσωπα, την ενέργεια, το φόβο, που η δυναμική του πλήθους δημιουργεί. Η εικαστική ματιά του Παντελή Μάκκα επεμβαίνει αναπτύσσοντας, με τη βοήθεια μιας κάμερας μεγάλης ταχύτητας (400 καρέ ανά δευτερόλεπτο) τα τρία λεπτά δράσης, σε ένα πλάνο διάρκειας 45 λεπτών. Το έργο δομείται ως αναπαραγωγή σε αργή ταχύτητα ενός μονοπλάνου, χωρίς τη μεσολάβηση μοντάζ και χωρίς εξωτερική επέμβαση στην ροή και την εξέλιξη της δράσης.

 

 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

 

 

 

 

 

«13 όψεις της Τέχνης... στο Τρένο στο Ρουφ»

15, 16, 17/6: 20.00

 

371622

 

Οι καλλιτέχνες του "13ο φ" προσκαλούν τους επισκέπτες να γίνουν επιβάτες του βαγονιού. Να περιηγηθούν σε δώδεκα κουπέ τέχνης, σε ένα ταξίδι εσωτερικότητας με δώδεκα στάσεις. Ένα έργο 1μx1μ εγκαθίσταται στο κάθε κουπέ και περιγράφει στον επισκέπτη-επιβάτη τα σημεία ενδιαφέροντος που τον περιμένουν όταν διανύσει το δικό του ταξίδι εντός, με σύνορα εκτός.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.