Family Weekend 8 - 10/6: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 8 - 10/6: 8 ξεχωριστές Family Weekend 8 - 10/6: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

Οι μαθητές εξερευνούν τις τεχνολογίες του μέλλοντος

 

Προγραμματισμός για ρομπομαχίες, ταξίδι στο διάστημα με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, κατασκευή εκπαιδευτικών παιχνιδιών που θα χρησιμοποιηθούν στη σχολική τάξη με τρισδιάστατους εκτυπωτές και μηχανήματα κοπής λέιζερ: ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του καινοτόμου ψηφιακού εργαστηρίου Maker Space σε μαθητές, εκπαιδευτικούς δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και παιδαγωγούς.

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Πότε; 9/6, 10:00 - 17:00
Που; Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη)

 

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: H Γεωμετρία της Ανατολής

 

 

377042

 

 

Η Arabesque είναι μια μορφή καλλιτεχνικού διακόσμου που αποτελείται από επιφάνειες με βάση ρυθμικά γραμμικά μοτίβα της κύλισης και φυλλώματα πλεξίματος, έλικες ή απλά επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα και γραμμές. Με χρήση πηλού που στεγνώνει και δεν χρειάζεται ψήσιμο κάθε συμμετέχων θα κατασκευάσει ένα πλακάκι διαστάσεων 15χ15 εκατοστά με pattern, γεωμετρικές φόρμες και αφαιρετικά σχήματα, εμπνευσμένος από την τεράστια παράδοση των αραβουργημάτων. Το κάθε σύμπλεγμα θα χρωματιστεί με μικροσκοπικές χρωματιστές ψηφίδες. Κάθε ένας θα σχηματίσει πολύχρωμα ψηφιδωτά με ζατρικοειδή σχέδια και πολύπλοκες πολύχρωμες απεικονίσεις. Στο τέλος, όλα τα ψηφιδωτά θα ενωθούν και θα σχηματίσουν μια γιγάντια πολυδιάστατη σύνθεση δημιουργώντας ένα συνεργατικό μωσαϊκό.

 

Για παιδιά 7+, νέους και οικογένειες - άτομα με ή χωρίς αναπηρία, έως 25 συμμετοχές ανά ώρα. 

 

  

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Πότε; 9/6, 11.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

Yoga για Παιδιά 

 

 

362005

 

 

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

 

Για παιδιά 4-12 ετών, έως 30 συμμετοχές
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.

 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Πότε; 10/6, 19:00 - 20:00
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

Οι Κηπουροί του Πάρκου

 

 

362003

 

 

Οι κηπουροί του Πάρκου είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και αυτό το μήνα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης, παιχνιδιού και ανακάλυψης του Πάρκου. Αναζητούν λουλούδια της εποχής, παρατηρούν τα εκκολαπτόμενα έντομα, ανακαλύπτουν τη ζωή και τη σημασία της μέλισσας, συλλέγουν και γεύονται τα ώριμα λαχανικά από το λαχανόκηπο, σκαλίζουν τα ζιζάνια, φροντίζουν το λαχανόκηπο.

 

Για παιδιά 5-9 ετών (έως 25 συμμετοχές).

 

Τιμές;Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Πότε; 10/6, 10:30 - 12:00

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

3o Bobos Arts Festival

 

 

weekend2345

 

 

Ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών θα φιλοξενηθεί στον Κήπο του Μεγάρου την Κυριακή 10 Ιουνίου. Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

 

Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Τιμές; από 10€

Που; Κήπος του Μεγάρου Μουσικής
Πότε; 10/6, 11:00 - 19:00

  

 

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

«Στην αυλή του εργοστασίου»

 

 

event 14930

 

 

Οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. Θα φτιάξουν ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουν σε μικρά-μικρά κομμάτια... Θα αναρωτηθούν "Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;" διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα πάρουν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές για να σχεδιάσουν τί βλέπουν από το Sky Walk, το υπερσύγχρονο action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές.

 

Τιμές; 4€

Πότε; 10/6, 11.00
Που; Τεχνόπολη

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

"I slam therefore I am"

 

 

slam texn kids

 

Ο επί σκηνής ποιητής τσαλακώνει τους στίχους και παίζει παιχνίδια με τις λέξεις. Μπροστά από το ανοιχτό μικρόφωνο η φωνή του αποκτά ενέργεια και έκφραση. Στοχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες της προφορικής ποίησης, με τεχνικές δημιουργίας στίχων, σύνθεσης ρυθμικών ποιημάτων (ραπ ποίηση) αλλά και ερμηνείας των στίχων με διάφορους τρόπους.

 

Οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν ένα σκηνικό αντικείμενο (prop).
Μπορούν να φέρουν μαζί τους δικά τους τραγούδια.

 

Για ηλικίες 12–18 ετών (έως 25 συμμετοχές).

 

Πότε; 10/6, 17.00

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

 

 

 

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ

 

7ο Οδηγικό Πανηγύρι στη Φιλοθέη

 

 

375261

 

 

Το Τοπικό Τμήμα Φιλοθέης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μας καλεί στο 7ο Οδηγικό Πανηγύρι στον κήπο της Εστίας του, Ζωσιμά 1 στη Φιλοθέη. Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, μουσική, βιβλία για την παραλία, σουβλάκια, αναψυκτικά, παγωτό.

 

Πότε; 10/6, 12:00 - 17:00

Πού; Εστία Οδηγών Φιλοθέης

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.