Family Weekend 1 - 3/6: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 1 - 3/6: 8 ξεχωριστές Family Weekend 1 - 3/6: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

Μαγνητικό Ψάρεμα στο ΚΠΙΣΝ

 

Μικροί και μεγάλοι, αφού κατασκευάσουν μαγνητικά ψάρια και καλάμια, ψαρεύουν ομαδικά στην περιστρεφόμενη θάλασσα, σε μια αυτοσχέδια εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού. Φτιάχνοντας και δικά τους εργαλεία/παιχνίδια και βρίσκοντας τους δικούς τους κανόνες, τα παιδιά οξύνουν τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο τις διανοητικές του ικανότητες σε μια δραστηριότητα που ευδοκιμεί η κοινωνική συνεργασία.

 

17.00-17.30 17.40-18.10 | 3–4 ετών
18.30-19.00 19.10-19.40 | 5–6 ετών

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

Πότε; 1/6
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Τα Playmobil στο River West

 

 

17545390 1458927067451895 8450500376252322952 o 1

 

 

Φέτος το καλοκαίρι τα Playmobil κάνουν την εμφάνιση τους στο River West. Από την 1η έως και τις 23 Ιουνίου, καθημερινά, ένα παραμυθένιο ροζ παλάτι καλεί όλες τις μικρές πριγκίπισσες για παιχνίδι στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού, ενώ στο επίπεδο 3, το ράντσο με τα πόνυ θα ενθουσιάσει αγόρια και κορίτσια.

  

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη
Πότε; 1/6, 17:00 - 21:00 & 2/6, 12:00 - 20:00
Που; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

2ο Παιδικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής της Αθήνας

 

 

369697

 

 

 

Το 2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής θα γίνει Σάββατο 2 Ιουνίου στον πεζόδρομο Κεραμεικού, δίπλα από το ηλεκτρικό σταθμό Θησείου, μπροστά από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Πρόκειται στην ουσία για ένα Παιδικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που σαν στόχο έχει να ενθαρρύνει τον πυρήνα της κοινωνίας, το Σχολείο, την Οικογένεια και την Κοινωνία των Πολιτών, να μιλήσουν ανοικτά για την αποδοχή και την συμπερίληψη εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και διακρίσεις.

 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 2/6, 16:00 - 23:59
Που; Σταθμός Ηλεκτρικού Θησείο

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΗ

 

"Βίρα τις άγκυρες" στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

 

vivaagk

 

 

Μέσα από το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και τις κατασκευές τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά και θα έρθουν σε επαφή με πτυχές της ναυτική μας παράδοσης.

 

Πρόγραμμα


10.30 Έναρξη με την Μικρή Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς
11.00-13:00 Δράσεις εντός του Μουσείου
• Μουσικό δρώμενο από την Παιδική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς
• Κατασκευές - εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις έμπειρες εμψυχώτριες του Ναυτικού Μουσείου και του Σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ
• Χορός - διδαχή νησιωτικού χορού από την Σχολή Χορού ANGEL DANCESPORT ACADEMY

 

Κοινό που απευθύνεται: Παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.
Ώρα 10.30-13.00

Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών που θα συμμετέχουν στη δράση, θα ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.

 

 

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Πότε; 2/6

Που; Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο Κηποθέατρο Νίκαιας

 

 

375657

 

 

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου θα παρουσιάσει την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Νίκαιας, την παιδική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Στο ρόλο του Φιλέα Φογκ ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

 

Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο Νίκαιας Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος) και την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου.

 

 

Τιμές; Προπώληση 6€, Ταμείο 8€

Που; Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
Πότε; 3/6, 20.00

 

  

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

 

«Ο Παραμυθένιος Κήπος» 

 

kipos paramuthi

 

 

 

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, στο πιο ταιριαστό περιβάλλον, τον κήπο με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον! Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

 

 

Τιμές; Γενική είσοδος 6€ ** Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 11 ετών.

Πότε; 3/6, 11:00 - 20:00
Που; Πύργος Βασιλίσσης

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

«Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο» 

 

FB IMG 1512255080401a

 

 

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους είναι, η διαδραστική και δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου "Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς" από τον ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη. Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, να πάψουν να υπάρχουν παιδιά που πεινούν ή δεν έχουν πόσιμο νερό. Μαζί με μια νεράιδα και τη βοηθό της, η γιαγιά Παραμυθού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συνασπίζονται, κινητοποιούνται, φορούν ποδιές μαγειρικής από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας.

 

Θα υπάρχουν περίπτερα με γεύσεις των χωρών από την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Αρμενία, την Αλβανία, το Αφγανιστάν, τη Γεωργία, την Κύπρο, την Ουκρανία, την Πόλη, την Παλαιστίνη, τη Συρία. Παράλληλα, μουσικά και χορευτικά σχήματα, τόσο των αναφερόμενων Κοινοτήτων όσο και από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα μέρη τους.

 

 

Πότε; 3/6, 11:00 - 17:00

Πού; Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

 

«Ο Καραγκιόζης κατεβαίνει Φλοίσβο!»

 

374680

 

Το θερινό στέκι του Καραγκιόζη, στο πάρκο Φλοίσβου, ανοίγει τις πόρτες του και τα θερινά γέλια και φέτος αρχίζουν. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα έχουν κάνει θεσμό τις θερινές βραδιές Καραγκιόζη.

 

Πότε; 1, 2, 3/6, 20.00

Πού; Πάρκο Φλοίσβου

Τιμές; Γενική είσοδος: 3,50€

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.