Family Weekend 13 - 15/4: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 13 - 15/4: 10 ξεχωριστές Family Weekend 13 - 15/4: 10 ξεχωριστές
 

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

 

363208

 

 

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.

 

Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

 

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 19:00 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 21:00.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

 

 

Τιμές; 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ

Πότε; 13 - 14/4, 19:00 - 21:00
Που; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σαββατιάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

 

 

361762

 

 

Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3-5 ετών), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

 

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...» Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

 

 

Τιμές;8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Πότε; 14/4, 11.30

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

«Η τέχνη της ανακύκλωσης» στην Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης

 

 

359455

 

 

Παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεταμορφώνουν ανακυκλώσιμα υλικά σε φιγούρες για κουκλοθέατρο. 

 

Μπορούν από την ανακύκλωση να γεννηθούν μικρά έργα τέχνης; Η απάντηση είναι: "Φυσικά και μπορούν"! Με οργάνωση, μεθοδικότητα και πολλή φαντασία! Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η τέχνη της ανακύκλωσης" που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση, παιδιά και έφηβοι τυπικής ανάπτυξης μαζί με παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ή και νοητική υστέρηση συνεργάζονται, φτιάχνουν ομάδες και δημιουργούν φιγούρες για κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας παράλληλα τα οφέλη της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

 

Τιμές; δωρεάν ** Απαραίτητη η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, εδώ. 

Πότε; 14/4, 11:00 - 13:00

Που; Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Παιδικός Ιανός

 

 

Music Tree 612x400

 

Για τέταρτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη «Mουσική της καρδιάς μας». Η συνάντηση, αυτό το Σάββατο, έχει θέμα «Το πέταγμα της μέλισσας» - Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov. Για παιδιά Δημοτικού.

 

 

Τιμές; δωρεάν 

Πότε; 14/4, 10.00
Που; Ιανός (Σταδίου 24)

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

«Στην αυλή του εργοστασίου» στην Τεχνόπολη

 

 

365069

 

 

Και αυτή την άνοιξη, η αγαπημένη σειρά εικαστικών παιχνιδιών, «Στην αυλή του εργοστασίου», επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

 

Από την Κυριακή 15 Απριλίου και για δύο ακόμη Κυριακές, οι μικροί φίλοι θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

 

Κάτω απ’ τον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο, θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια... Θα αναρωτηθούμε "Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;" διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τί βλέπουμε από το Sky Walk, το υπερσύγχρονο action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές.

 

 

Τιμές; 4€/παιδί

Που; Τεχνόπολη
Πότε; 15/4, 11.00-12.00, 12.00-13.00

 

 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

2ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» 

 

 

pedion arews agwnas

 

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Αθηναίοι Δρομείς" σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου "Πεδίον Άρεως", προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 2ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», στις 15 Απριλίου 2018.

 

Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως. Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

 

 

Πρόγραμμα


Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ. & 10 χλμ.: 15 Απριλίου 2018 στις 09.00 
Εκκίνηση παιδικού αγώνα (1000 μέτρων): 15 Απριλίου 2018 στις 08:40

 

 

Για πληροφορίες και εγγραφή εδώ. 

 

Τιμές; 5€

Πότε; 15/4 
Που; Πεδίον Άρεως 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

«ΠΑΡΑΜΥΘΟκατάσταση» στο Δημοτικό Μέγαρο - Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

 

29694376 2059855147586284 1999099279322794949 n

 

 

Την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Μέγαρο - Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (πλησίον σταθμό μετρό Περιστέρι), θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση παραμυθιών των συγγραφέων: Νίκης Ρεπάνη, Βαλέριου Νατσκέμπια και Στέλλας Δεναξά, που συμμετέχουν στα τρία ανθολόγια παραμυθιού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

 

Θα ακουστούν τα εξής παραμύθια:

 

 

• «Άλκιεν» και «Η χρυσή κότα», του Βαλέριου Νατσκέμπια

• «Το μικρό αστέρι» και «Ο κύκλος των ευχών», της Νίκης Ρεπάνη
• «Μη φοβάσαι Σπιρτούλα» και «Το παραπονεμένο παντελονάκι» της Στέλλας Δεναξά

 

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαίρη Τσιώτα- Μάρκου και θα προλογίσει η εκλεκτή φίλη Ευστρατία Καραγεώργη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης αναλαμβάνουν οι Νίκη Ρεπάνη και Βαλέριος Νατσκέμπια.

 

Κριτική για τα παραμύθια θα ακουστεί από τη συγγραφέα- διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα. Πληροφορίες για την ελληνική παράδοση και τα παραμύθια από τον Κώστα Καρούσο πρόεδρο της Ε.Ε.Λ. και ψυχολογική προσέγγιση των παραμυθιών από την πολιτισμολόγο και ποιήτρια Ευγενία Οικονομοπούλου.

 

Τα παραμύθια διαβάζουν ο ηθοποιός Αχιλλέας Σκεύης, η υπεύθυνη marketing & επικοινωνίας Όλγα Αχειμάστου και η Ευστρατία Καραγεώργη. Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Γιάννης Απόδιακος (κιθάρα, τραγούδι), Παναγιώτης Χατζηλεωνίδας (φυσαρμόνικα, τραγούδι). 

 

Έκπληξη της βραδιάς ο τενόρος Βαλέριος Νατσκέμπια σε συνοδεία της πιανίστριας Λίλης Σαμιωτάκη.
Κατά τη διάρκεια της αφήγησης των παραμυθιών θα προβάλλονται βίντεο σχετικά με τα παραμύθια.

 

 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; 15/4, 18.30
Πού; Δημοτικό Μέγαρο - Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

 

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι στο ΚΠΙΣΝ

 

 

kanali Stavros Niarchos

 

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράστηριότητες για παιδιά και ενήλικες. Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου.

 

Σάββατο 14 & Κυριακή 15/4

 

09.00-10.00 | Για παιδιά 6-9 ετών & 6-14 ετών με νοητική αναπηρία*
10.00-11.00 | Για παιδιά 9-12 ετών
11.00-12.00 | Για εφήβους 17+ & ενήλικες
12.00-13.00 | Για εφήβους 12-17 ετών
13.00-14.00 | Για εφήβους 17+ & ενήλικες & εφήβους 14+ με νοητική αναπηρία*

 

*Απαραίτητη η παρουσία συνοδού

 

 

Τιμές; δωρεάν ** έως 15 συμμετοχές ανά 60' με προεγγραφή εδώ

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Onassis Youth Festival 2018

 

 

364631

 

 

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει φωνή σε όσους σήμερα είναι ήδη το μέλλον μας. Φαντάσου την Αντιγόνη έφηβη να τα βάζει με την οικογένειά της. Τον Προμηθέα να τιμωρείται, γιατί έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό. Τη Θεογονία σαν ένα χειροποίητο "μαύρο" κουκλοθέατρο. Τον Οίκο των Ατρειδών σε σύγκρουση με τους μαθητές. Παλιώνουν ποτέ οι επαναστάσεις, οι έρωτες, το μίσος, οι καβγάδες, ο πόλεμος και οι αδικίες;

 

Φέτος, η Στέγη υποδέχεται το ταλέντο των εφήβων μέσα από κλασικά αρχαιοελληνικά κείμενα από 13 έως 15 Απριλίου. Το Onassis Youth Festival, το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους, δίνει νέα πνοή στα αρχαία κείμενα, καλώντας μια πλειάδα σκηνοθετών και θεατρικών ομάδων να συνεργαστούν με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να βρουν, να ξεκλειδώσουν, να μοιραστούν, να απελευθερώσουν τις δυνάμεις και τα συναισθήματά τους πάνω στη σκηνή. Οι μαθητές εμπνέονται και φωνάζουν δυνατά τα συναισθήματά τους μέσα από τη φωνή των κλασικών.

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες εδώ.

 

Τιμές; δωρεάν με δελτία εισόδου, τα οποία διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης

Πότε; 13 - 14/4, 13:00 - 23:00 & 15/4, 12:00 - 22:00
Πού; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 

 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Θέατρο Σκιών & Κουκλοθέατρο στο Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς"

 

 

koukles1

 

 

 14/4, 17.00: Παράσταση θεάτρου σκιών «Η φάρσα του Καραγκιόζη» από τον Πάνο Χατζηαναγνώστου.

 

15/4, 11.00: Παράσταση κουκλοθέατρου «Μαμά για το μαμουθάκι» (2-6 ετών). Μια τρυφερή ιστορία πάνω στην έννοια "μαμά" από το θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο.

 

Τιμές; δωρεάν

Που; Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.