Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 6 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΧΟΡΟΣ

"Dancing to connect - Χορεύω, άρα επικοινωνώ" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Dancing to Connect δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ χορού για εφήβους· είναι ένας θεσμός τον οποίο συνέλαβε και θεμελίωσε η ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, που φέρνει κοντά νέους ανθρώπους για να μάθουν τι είναι σύγχρονος χορός, πώς να απελευθερώνουν το δυναμικό και τη φαντασία τους και, πάνω από όλα, πώς να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.

Ανάμεσα σε 54 χώρες όλου του κόσμου, η Στέγη παίρνει τη σκυτάλη και για έκτη χρονιά συναντά τους μαθητές μέσα στα σχολεία τους. Μετά την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και την Κομοτηνή, τώρα μπαίνουν και τα Χανιά στο... χορό, μαζί με πέντε σχολεία της Αθήνας. Η τάξη, το γυμναστήριο, το προαύλιο, ακόμα και οι διάδρομοι του σχολείου μεταμορφώνονται σε χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρόβας. Στο τέλος του προγράμματος οι χορογραφίες παρουσιάζονται πρώτα στην πόλη επιλογής κι έπειτα σε μια κοινή παράσταση με όλα τα σχολεία στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, που περιμένει να ταρακουνηθεί, την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 19.00. 

Συντελεστές 
Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια
Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Τηρείται σειρά προτεραιότητας με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Αμαρουσίου

Women and sunset

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει 3ήμερο αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που έχει ηδη ξεκινήσει ανήμερα την Πέμπτη 8 Μαρτίου και θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στις 9 αλλά και το Σάββατο στις 10 Μαρτίου. 

 

Το πρόγραμμα

 

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 | ώρα 20:00 | Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Αμαρουσίου
Ημερίδα «Η υγεία της γυναίκας»


Ομιλητές

- Γιώργος Πατούλης - Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
- Χρήστος Παπασιδέρης-Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ Παν/μιου Αλεξανδρούπολης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
- Γιώργος Κολλιόπουλος- Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιμελητής Μαιευτηρίου "Έλενα Βενιζέλου"
- Δανιάς Δημήτρης - Οικογενειακός Σύμβουλος


Ο Δήμος Αμαρουσίου θα παρέχει Δωρεάν Ιατρικό - Διαγνωστικό Έλεγχο από τους Ιατρούς Ομιλητές σε όλες τις γυναίκες που θα παρευρεθούν στην Ομιλία.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 | ώρα 11:00 | Κλειστό Γυμναστήριο "Σπύρος Λούης"
Ανοιχτό Πρόγραμμα Γυμναστικής "Γυμναστείτε" με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή


Η Ολυμπιονίκης και γυμνάστρια Πηγή Δεβετζή θα γυμνάσει και θα δώσει συμβουλές στις συμμετέχουσες με στόχο την Υγεία και την Ευεξία της Σύγχρονης Γυναίκας.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

a8a8badc0ae1865639efc8096fc639b6 XL

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και έμπνευση τη μεγάλη λαογράφο και συγγραφέα Αγγελική Χατζημιχάλη, που έκλεισε στην ψυχή της την Ελλάδα όλων των εποχών και οραματίστηκε την Ελλάδα του μέλλοντος, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, παρουσιάζει μια μοναδική μουσική – ποιητική βραδιά με τη σφραγίδα κορυφαίων ελληνίδων δημιουργών και καλλιτέχνιδων, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 18.30, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων.

Το κοινό θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό-ποιητικό ταξίδι, το οποίο υπογράφει σκηνοθετικά η Βιολέττα Γύρα, με την Αλίκη Αβδελοπούλου στην απαγγελία και το τραγούδι και τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στη μουσική. 

Μια βραδιά που θα ακουστούν έργα που έγραψαν, συνέθεσαν ή ερμήνευσαν σημαντικές γυναικείες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της χώρας μας, όπως οι Μυρτιώτισσα (που έγραψε για την Αγγελική Χατζημιχάλη), Σαβίνα Γιαννάτου, Ελένη Καραΐνδρου, Μαρία Πολυδούρη, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σοφία Βέµπο, Κική Δηµουλά, Μαρίκα Νίνου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Λαϊνά, Κατερίνα Γώγου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Σωτηρία Μπέλλου, Μελίνα Μερκούρη, Λένα Καλλέργη, Κατερίνα Σηµηντήρα, Λίνα Νικολακοπούλου και Ζωή Καρέλλη.

  

ΔΙΑΛΕΞΗ

Διάλεξη από τον καθηγητή James M. Saslow στο Μουσείο Μπενάκη

coverstorysaslow7684new

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) φιλοξενεί τον καθηγητή James M. Saslow, επίτιμο καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Queens College and the Graduate Center of the City University of New York, προκειμένου να δώσει διάλεξη στο πλαίσιο των τακτικών ομιλιών/σεμιναρίων που διοργανώνει με προσκεκλημένους ιστορικούς τέχνης διεθνούς κύρους. Η διάλεξη αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 18.00 στο Μουσείο Μπενάκη και θα είναι στα αγγλικά. 

Στη διάλεξή του, με θέμα Venus versus Jesus:Subversive Sexuality in Religious Art, from Donatello to Artemisia Gentileschi, ο καθηγητής Saslow θα εξετάσει την απεικόνιση του σώματος στη θρησκευτική τέχνη της Ιταλικής Αναγέννησης και του Μπαρόκ.

Ειδικότερα, θα εστιάσει στην απεικόνιση ανδρικών και γυναικείων μορφών γυμνών ή ενδεδυμένων με τρόπο, όμως, που να υπαινίσσoνται το γυμνό. Ο αισθησιασμός του γυμνού σώματος μερικές φορές υπήρξε αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς θρησκευτικών μηνυμάτων, ενίοτε όμως προκαλούσε την ερωτική διέγερση των θεατών με τρόπο υπερβολικό ή απαγορευμένο. Ορισμένοι καλλιτέχνες μάλιστα, ενδεχομένως άθελά τους, υπερέβησαν τα όρια, ενώ κάποιοι άλλοι εισήγαγαν έναν απαγορευμένο ερωτισμό – κυρίως ανάμεσα σε άνδρες. Από τον Ντονατέλλο έως τον Μιχαήλ Άγγελο, η Εκκλησία εκμεταλλεύτηκε τον ερωτισμό, προκειμένου να προσελκύσει τον θεατή.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Παχυσαρκία Νόσος και Απειλή, Νεώτερες Εξελίξεις» στην Αίγλη Ζαππείου

PAXOS

Η Α΄ Παθολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ στις 9 Μαρτίου από τις 9.00 και στις 10 Μαρτίου από τις 10.00, θα πραγματοποιήσει συνέδριο με θέμα «Παχυσαρκία Νόσος και Απειλή, Νεώτερες Εξελίξεις» στην Αίγλη Ζαππείου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» του Γιάννη Ζαραμπούκα στα Public

VIVLIO

To Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 18.00 στo Public του Συντάγματος θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» του Γιάννη Ζαραμπούκα, από τις Εκδόσεις Πνοή. 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Δίκαιοι» του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία"

dikaioi weekend free

 

 

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει το έργο «Οι Δίκαιοι» του Αλμπέρ Καμύ, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 11 Μαρτίου διπλή παράσταση στις 18.00 και στις 21.00. 

Το πεντάπρακτο θεατρικό έργο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα και Νομπελίστα Αλμπέρ Καμύ, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ένοπλης ομάδας επαναστατών του Επαναστατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με την επωνυμία "Οργάνωση Μάχης". Τα πρόσωπα υπήρξαν στην πραγματικότητα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Μόσχα του 1906. Ο Καμύ βασισμένος στα πραγματικά γεγονότα, εμβαθύνει στα κίνητρα και τις εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων, οι οποίοι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν την δολοφονία του Μεγάλου Δούκα Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, προχωρώντας σε μια απαράμιλλη ανατομία της ανθρώπινης ψυχής.

Προαιρετική συνεισφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βύρωνα".

Σκηνοθεσία - διασκευή - μουσική επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Παίζουν τα μέλη του Α’ Θεατρικού Εργαστηρίου:
Αφηγήτρια: Νάνσυ Νιωτάκη
Αφηγητης: Θύμιος Καραμάνος
Άννενκοφ: Άκης Τσακλιώτης
Βοϊνόφ: Γιώργος Μανδήτσιος
Γιάνεκ: Λεωνίδας Μπακάλης
Μεγάλη Δούκισσα: Δάφνη Θειακογιάννη
Ντόρα: Ξένια Γαζέτα
Σκουράτοφ: Αλέκος Θεοδόσης
Στεπάν: Κωνσταντίνος Μπαντίδας
Φοκά: Θύμιος Καραμάνος

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Pharos Wind Ensemble στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

faros 5

Το κλασικό μουσικό σχήμα Pharos Wind Ensemble έρχεται στο ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 12.00, για να μας παρασύρει στα μονοπάτια της κλασικής και οπερατικής μουσικής.

Πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής δημιούργησαν ένα σύνολο μουσικής δωματίου, με στόχο την εκπαίδευση και διάδοση της κλασικής και έντεχνης μουσικής σε παιδιά, νέους και κοινωνικές ομάδες που έχουν δύσκολη πρόσβαση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.

Ο Θοδωρής Μαυρομμάτης στο φλάουτο, ο Δημήτρης Σαφαρίδης στο όμποε, ο Γιάννης Καραγιάννιδης στο κλαρινέτο, ο Δημήτρης Ντακοβάνο στο φαγκότο και ο Χρήστος Καλούδης στο κόρνο, συνθέτουν ένα ευέλικτο σχήμα που ενδείκνυται για ναούς, σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, μουσεία, μικρές αίθουσες συναυλιών, υπαίθριους χώρους, καθώς και σε μικρότερες πόλεις όπου το κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει επαγγελματικά σχήματα κλασικής μουσικής.

  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ms Pepper 2018 "…οι καιροί αλλάζουν" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

pepper 3h xronia weekend

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο Pepper 96.6 αφιερώνεται για μια μέρα αποκλειστικά στη θηλυκή του πλευρά και το γιορτάζει με μία ολοήμερη διοργάνωση - για 3η συνεχόμενη χρονιά - την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 12.00. 

Το μουσικό στίγμα της ημέρας θα δώσει ένα ακουστικό live αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αι. Ξεκινώντας στις 20:00 15 καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στo Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς διακοπή για 2.5 ώρες, ερμηνεύοντας τραγούδια με κιθάρα, πιάνο και φωνή.

Συμμετέχουν οι: Agatha, Amalia, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δώρος Δημοσθένους, Cookie, Nalyssa Green, Idra Kayne, Lench, Monsieur Minimal, Πέννυ Μπαλτατζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σαμόλης, Ηλιάνα Τσαπατσάρη (Gadjo Dilo).

Θεατρικά αναλόγια, 17:00 – 18:30, από Ελληνίδες ηθοποιούς. Έργα και ρόλοι, που μιλάνε στην και από την γυναικεία ψυχή.

Αναλυτικά:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, «Mίλα μου σαν τη βροχή» του Τενεσί Ουίλιαμς 

Σ΄ένα δωμάτιο κάπου στο Μανχάταν, μια γυναίκα παλεύει να διανύσει την απόσταση που γεννήθηκε ανάμεσα σ’ εκείνη και τον αγαπημένο της.

Ιωάννα Παππά, «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ 

Η διπλή σύγκρουση ανάμεσα στα δύο φύλα κι ανάμεσα σε δύο κοινωνικές τάξεις.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, «Μήδεια» του Ευριπίδη
Η βαρβαρική, γητεύτρα ηρωίδα, που ερωτεύεται με πάθος, προδίδεται κι εκδικείται.

Ναταλί Τσάβεζ, «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ
Μία νεαρή φοιτήτρια κατηγορεί τον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση, σε ένα από τα πιο αριστοτεχνικά έργα του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα.

Ελένη Ουζουνίδου, «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη 

Λοξή ματιά πάνω στο μύθο των Ατρειδών, με κεντρική μορφή την Κλυταιμνήστρα, η οποία εξιστορήσει τη δική της οπτική στην αλληλουχία των γεγονότων, που την οδήγησαν στη δολοφονία.

Λένα Παπαληγούρα, «Λαχταρώ» της Σάρα Κέην 

Τα πάντα μπορεί να συμβούν και να ειπωθούν σε ένα έργο που ξεκινά με τη φράση "Για μένα είσαι νεκρός". Ενα απόσπασμα - ερωτικός μονόλογος γραμμένο με αφαιρετική γραφή και ωμό ρεαλισμό.

 

Ελεάννα Μαυρομάτη, «Γλάρος» του Άντον Τσέχοφ 

Η νεαρή Νίνα κοιτάζει την επιτυχία στο θέατρο και τον έρωτα με τα μάτια της αθωότητας, χωρίς να καταλαβαίνει ότι σε αυτήν ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι της συντριβής.

 

Εύα Κοτανίδη, «Ο Παλιάνθρωπος», συλλογή διηγημάτων «Τα άτακτα κορίτσια» του Ανδρέα Στάικου 

Η δικαίως αναμενόμενη απάντηση της νεαρής, εκπάγλου καλλονής κι ανερχόμενης τραγουδήστριας Νανάς στον μεσήλικα θαυμαστή της και μελλοντικό θύμα της...

 

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση Women Act, που έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ 17:00 και 20:00, πάνελ συζητήσεων διάρκειας 45’ το καθένα, με καλεσμένες ομιλήτριες από διάφορους χώρους, αλλά και τη συμμετοχή του κοινού.

Στους χώρους του ΙΜΚ θα παρουσιαστεί και η έκθεση τέχνης με θεματική το #metoo, αποτελούμενη από έργα καλλιτεχνών. To hashtag, που το 2017 έγινε παγκόσμιο trending topic κι ανέδειξε το μέγεθος της σεξουαλικής παρενόχλησης στον σύγχρονο κόσμο, έχει μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί πάνω από 500.000 φορές από γυναίκες. Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του ΙΜΚ ως και την 1 Απριλίου. 

Η ημέρα θα κλείσει με ένα πάρτι στον χώρο του μπαρ-εστιατορίου Clap The Restaurant στον 3ο όροφο του ΙΜΚ. 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

Urban Trail Run II & Relay στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

imagegen niarxos 2018 free

Αγώνας 2,5 χιλιομέτρων µε 100 μέτρα θετική υψομετρική κλίση, σε προκαλεί να κινηθείς στα πιο ψηλά σημεία του ΚΠΙΣΝ. Ανηφόρες, κατηφόρες, σκάλες, ράμπες, χώμα και νερά σε περιμένουν, να διανύσεις την πιο απαιτητική διαδρομή του Πάρκου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Πότε; Tην Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 09.00 έως τις 11.30. 

Η γραμματεία στο χώρο το Στίβου θα ανοίξει στις 08:00 και θα παραμείνει ανοιχτή για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για νέες εγγραφές. Δεκτές θα γίνουν έως 300 συμμετέχοντες, άνω των 15 ετών. Οι 150 συμμετοχές είναι ατομικές και οι 150 ατομικές ή ομαδικές για ζευγάρια δύο αθλητών. 75 ομάδες των 2 αθλητών.

Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή εδώ.

Η ώρα προσέλευσης για BIB Number και για τους δύο τύπους εγγραφής (ατομική - ζευγάρι) είναι 8:00 - 8:40.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Πλεκτή Γλυπτική: Eσύ, για ποιον πλέκεις; στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

pos na matho na pleko

Η ενότητα αυτή αντλεί έμπνευση από καλλιτεχνικές πρακτικές αναβίωσης του παραδοσιακού εργόχειρου, προσκαλώντας νέους και μελλοντικούς γονείς, την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11.00, να μυηθούν στην τέχνη του πλεξίματος κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της μητρότητας / πατρότητας προκειμένου τελικά να αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν με διάφορες πλέξεις λουλούδια από κόκκινο νήμα. Το κίνημα του πλεξίματος ή αλλιώς το να πλέκεις για ένα σκοπό (knitivism) δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Από τις τρικοτέζ πλέκτριες του 18ου αιώνα στο σημερινό πλεκτό γκράφιτι του δρόμου (yarn bombing), το πλέξιμο ως πράξη ακτιβισμού έχει μια πλούσια ιστορία να διηγηθεί.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μελλοντικούς και νέους γονείς με μωρά έως 8 μηνών.

Θα γίνουν δεκτές έως 25 συμμετοχές.

Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ. 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

355906

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 19.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης ο "ΠΑΟΔΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου" και το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης "Απόστολος Μόσχος", σε συνεργασία με το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και τον Βασίλη Τραϊφόρο, διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας και 20 χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου της και σπουδαίου δημιουργού.

Μνήμες και πολύτιμες μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο των δύο καλλιτεχνών θα μας μεταφέρουν ο Δήμος Λεβιθόπουλος και ο Βασίλης Τραϊφόρος, ενώ στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα.

Πλειάδα μουσικών θα παίξουν και θα τραγουδήσουν, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι: Ιφιγένεια Κοβάνη, Φωτεινή Μίσσα, Φίλιππος Πασσαλίδης, Έφη Παχή και Zαφειρώ Χατζηφωτίου.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Μαρία Ανδριοπούλου & Γιάννης Μυγδάνης – πιάνο, Νίκος Καραχάλιος & Δημήτρης Μανωλόπουλος – μπουζούκι, Γιώργος Μιμιλίδης – ακορντεόν, Φίλιππος Πασσαλίδης – κιθάρα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας & του Φωνητικού Σύνολου Ηλιούπολης υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βαρβάρας Κουτίβα και την πιανιστική συνοδεία της Αντωνίας Βλάχου. Το αφιέρωμα θα συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Λεωνίδας Κανάρης.

Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει έκθεση από το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος», με φωτογραφίες, επιστολές και πολλά ακόμη πρωτότυπα και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του ζεύγους Βέμπο - Τραϊφόρου. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της "τραγουδίστριας της Νίκης". Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 18.00. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Peace Talk: Γυναίκες από τα σύνορα στην πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση

 

356694

 

 

Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, το Peace Talk έρχεται στην πρωτεύουσα μετά την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Οι γυναίκες των συνόρων, χριστιανές και μουσουλμάνες, μας καλούν μιλώντας την αλήθεια και δίνοντάς μας μια μοναδική δυνατότητα να τις γνωρίσουμε και να τις ακούσουμε.

Με τη στήριξη και τη χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Εκδοτική-Πολιτιστική Εταιρεία ΑΠΑΡΣΙΣ παρουσιάζουν το Peace Talk, μια πολιτισμική και κοινωνική παρέμβαση που εξυμνεί την ισότητα, την αλήθεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, και φέρνει τα σύνορα στην Αθήνα.

Το Peace Talk έχει ήδη ανέβει από τις 8 Μαρτίου και θα συνεχιστεί για τις 9 και 10 Μαρτίου στις 21:00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές περιοχές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Η εναρκτήρια παράσταση θα δοθεί την 8η Μαρτίου, σηματοδοτώντας και τη σημασία του φύλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ημερίδα διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, 11.00 - 15.00, με αφορμή το έργο και με θέμα «Σκηνές "συμφιλίωσης": τα σύνορα και η γλώσσα του φύλου».

Αποχαιρετώντας την πόλη της Αθήνας και βλέποντας την Ακρόπολη θα γίνει δρώμενο δρόμου, το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου καθώς έρχεται η επόμενη μέρα, στις 12.00, έξω από το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Άη Στράτη, απέναντι από το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και λίγο πιο κάτω από τις Συναγωγές, στην Αγ. Ασωμάτων 31,στο Θησείο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις έννοιες της συνύπαρξης, της μνήμης και του σεβασμού.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

 

Θυμός: Το Φωτογραφικό Project FEELINGS στον Πολυχώρο Vault

c6ca35f0c607d3261b62af91786fe315 XL

Με την «Θυμό» συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project FEELINGS που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος Vault, μετά το περσινό SEVEN (που βασιζόταν στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Η έκθεση θα έχει διάρκεια 8 ημέρες, από την Πέμπτη 8 έως την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.

Πως αποτυπώνονται η Χαρά, η Θλίψη, η Αγάπη, η Αηδία, ο Φόβος, ο Θυμός, η Έκπληξη και η Ντροπή του σύγχρονου Έλληνα; Πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα;

Με τι χαιρόμαστε, τι μας προξενεί θλίψη, τι αγαπάμε, τι μας αηδιάζει, τι μας φοβίζει, τι μας θυμώνει, τι ακόμη μπορεί να μας εκπλήξει και με τι ντρεπόμαστε στην χώρα μας σήμερα;

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 9 Μαρτίου 20:00 - 23:59, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 18:00 - 23:59. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

«Η γυναίκα του σήμερα» στον Ιανό (Golden Hall)

356680

Tην Παρασκευή 9 (10:00 - 21:00) και το Σάββατο 10 Μαρτίου ( 10:00 - 20:00) το κοινό θα μπορεί να ξεναγηθεί στην έκθεση εικαστικού κοσμήματος και μικρογλυπτικής της Ιωάννας Κορομηλά. Πρόκειται για εικαστικό κόσμημα και μικρογλυπτά σε μοναδικά πρωτότυπα σχέδια και φόρμες, δουλεμένα ένα-ένα στο χέρι σε περιορισμένες συλλογές.

«Όλα γύρω μου είναι έμπνευση… Το φώς, τα παιχνιδίσματα των χρωμάτων, η θάλασσα, τα νησιά μας , τα όστρακα, τα φύλλα, η φύση ολόκληρη που ξεδιπλώνει τους θησαυρούς της και με εκπλήσσει με το μεγαλείο της κάθε φορά. Όλα αυτά με προκαλούν να συνδυάσω κάθε φορά από την αρχή τα πολύτιμα μέταλλα, τους ημιπολύτιμους λίθους , το μετάξι, τον ορείχαλκο, το μάρμαρο, το ξύλο, με τις διαχρονικές φόρμες της Ελλάδας μας και να τα μετατρέψω είτε σε κοσμήματα είτε σε μικρογλυπτά για τις γυναίκες του σήμερα». Ιωάννα Κορομηλά

 

"From Folk Dresses to Clothing - Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας" στην Image Gallery

356136

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια Λετονίας, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας "From Folk Dresses to Clothing - Μια σύχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας" στην Image Gallery.

Η έκθεση αυτή θα δώσει στους επισκέπτες μια πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Λετονίας μέσω των καταπληκτικών φωτογραφιών του Λετονού φωτογράφου Jurģis Rikveilis. Η συλλογή φωτογραφιών είναι αντιπροσωπευτική της μεγάλης εκτίμησης και του συναισθηματικού δεσμού που διατηρούν οι Λετονοί απέναντι στην καταγωγή τους. Παρουσιάζει την πλούσια ιστορία της λετονικής ένδυσης, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Μπορείτε να επικσεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 9 Μαρτίου 16:00 - 20:00, το Σάββατο 10 Μαρτίου 11:00 - 17:00 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 12:00 - 16:00. 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.