Family Weekend 9 - 11/3: 10 + 2 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 9 - 11/3: 10 + 2 Family Weekend 9 - 11/3: 10 + 2
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

"The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο" στον Ελληνικό Κόσμο

Μα πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση ανεβαίνει από τους Science Reactors στον Ελληνικό Κόσμο.

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος; Πώς βοηθάει η τεχνολογία στην ανίχνευση ενός εγκλήματος και τί σχέση έχει ένας 3D… scanner;

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες στην παράσταση. Μια ερευνήτρια βρίσκεται νεκρή κάτω από παράδοξες συνθήκες... ήταν φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα;

Το «Έγκλημα στο Εργαστήριο» είναι μια παράσταση που, κατά τη συνήθη προσέγγιση των Science ReΑctors, μας καλεί να δούμε την επιστήμη... αλλιώς! Να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, να την συνδυάσουμε με τέχνη και να την συνοδεύσουμε με πρωτότυπη μουσική. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Πρωτότυπη μουσική: Ντίνος Πρασσάς

Παίζουν:
Ανθούλα Σιαχάμη: Ηθοποιός - Ερευνήτρια (συνδετικός κρίκος αρχής και τέλους)
Χριστίνα Σκουληκίδου: Εύα Παππά, πτώμα (ερευνήτρια όσο ήταν εν ζωή)
Χρήστος Λυμπερόπουλος: Μιλτιάδης Αργυρός, Διοικητικός Διευθυντής
Κώστας Καρπούζης: Γιώργος Δούκας, ερευνητής (video)
Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου: Άντα Ζωγράφου, ερευνήτρια
Βάσια Κουρεμένου: Μαίρη Καρρά, καθαρίστρια
Αθανάσης Κουστένης: Δημήτρης Σακελλάριος, αστυνόμος
Νίκος Παπαδημητρίου/ Γιώργος Βαγιάκης: Θεοχάρης Νικολάου, υπαστυνόμος
Σταύρος Δημητρακούδης: Ηλίας Χρήστου, υπεύθυνος εργαστηρίου (video) 

Ηλικία: από 15 ετών

Τιμές; 8€ (γενική είσοδος)
Πότε; Σάββατο 10/3 στις 20.30
Που; Ελληνικός Κόσμος - Αίθουσα Ιφιγένεια

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σιδερόγιαννος με τον Διονύση Σαββόπουλο στο gazarte

5c617dc9709f918f5c4b8a3fe50b2d78 XL

O Διονύσης Σαββόπουλος αυτή τη φορά έρχεται ως παραμυθάς, στο Main Stage του gazarte, για να αφηγηθεί την ιστορία του "Σιδερόγιαννου" κάθε Σάββατο και Κυριακή, έχοντας ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί τα βιώματά του, τις σκέψεις του. Στο ρόλο του αφηγητή ο ίδιος συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα απ’ τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Προκάλεσε -και προκαλεί πάντα- το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

Κατάλληλο από 6 ετών και άνω.

Τιμές; Α Ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 25€ - Παιδιά: 22€, Β ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 20€ - Παιδιά: 17€, Γ Ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 15€ - Παιδιά: 12€

Πότε; Σάββατο 10/3 & Κυριακή 11/3, 18:00

Που; Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδηλώσεις για παιδιά από το "Περιβόλι" στη Βάρη

357605

Στις 9 Μαρτίου η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, καταλαμβάνει με το ταλέντο και με τους λεπτούς χρωματισμούς της φωνής της το Yurt και ξεδιπλώνει μύθους και ιστορίες που κρατούν από τότε που άνθρωποι, ζώα, δέντρα και πουλιά είχαν ακόμη το χάρισμα να επικοινωνούν! Με ελάχιστα παραδοσιακά συμβολικά αντικείμενα και με κύριο όργανο το λυρισμό και τη μουσικότητα της αφήγησης της, η Σάσα Βούλγαρη με τη μαγεία ενός πραγματικού παραμυθά, ζωντανεύει θρύλους και πλάσματα παράξενα και τα τοποθετεί μαζί με τους θεατές σε κόσμους μυθικούς...

Για κρατήσεις θέσεων: Τηλ: 2108963000 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πότε; Παρασκευή 9/3 στις 18.00
Που; Το Περιβόλι στη Βάρη

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«Ξύλινο τσίρκο» στο Εργαστήρι Μαιρηβή

356147

 

Συνεχίζεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Τον Μάρτιο καλεσμένος είναι ένας από τους σημαντικότερους κουκλοθεατρικούς θιάσους από την Τσεχία, οι Karromato.

Ο θίασος έρχεται στο Εργαστήρι Μαιρηβή με την παράσταση «Ξύλινο τσίρκο». Πρόκειται για μια παράσταση με ξυλόγλυπτες μαριονέτες, εμπνευσμένη από το κλασικό θέατρο μαριονέτας του δέκατου ένατου αιώνα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές; Κανονικό 10€, Μειωμένο 8€

Πότε; Παρασκευή 9/3 στις 20.00, Σάββατο 10/3 στις 17.00, Κυριακή 11/3 στις 12.00
Που; Εργαστήρι Μαιρηβή, Ψυρρή

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ζώντας το «Ζ» στο Στούντιο Μπαλέτου της Β ΕΛΣ

 

354682

 

 

Εργαστήριο αφήγησης και εικόνας/φωτογραφίας για την παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, «Ζ» για εφήβους 12 έως 17 ετών.

Με αφετηρία την παραγωγή του Ζ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, το εκπαιδευτικό εργαστήριο αφήγησης και εικόνας/φωτογραφίας εστιάζει στην πορεία των βασικών ηρώων μέσα στον χώρο και τον χρόνο, όπως αυτή πυροδοτεί την εξέλιξη στη σκηνή της αφήγησης.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου καλούνται να αντιστοιχίσουν το περιεχόμενο της δράσης του πρωτότυπου ήρωα σε δικές τους πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες. Με εργαλείο τη φωτογραφία, θα αναζητηθούν αναλογίες και αποτυπώσεις στο παρόν αστικό περιβάλλον, στο οποίο οι συμμετέχοντες ζουν και κινούνται. Οι φωτογραφίες πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν το αφήγημα που θα προκύψει μέσα από τη συρραφή προσωπικών βιωμάτων και αναγωγών στο πρωτότυπο κείμενο του Ζ του Βασίλη Βασιλικού, καθώς και σε άλλες λογοτεχνικές ιστορίες. Οι συμμετέχοντες παρατηρούν και εμπνέονται από τον ρεαλισμό και την ανθρωπογεωγραφία των πόλεων του 1963 και του 2018 (πλατείες, δρόμοι, δημόσια κτίρια, ΜΜΕ κ.ο.κ.), για να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις αφηγηματικές και οπτικές τους δυνατότητες, συνθέτοντας το δικό τους πρωτότυπο αφήγημα. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο ή tablet/ipad.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 συμμετέχοντες

Τιμές; Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας
Που; Στούντιο Μπαλέτου της Β ΕΛΣ
Πότε; Σάββατο 10/3 & Κυριακή 11/3, 11:00 - 14:00

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

National Observatory Athens Entrance 820x410

Για τους σκοπούς της επιμόρφωσης και εκλαΐκευσης σε θέματα αστρονομίας, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ανοιχτές Θύρες» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, δημιουργήθηκε στο Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής το Κέντρο Επισκεπτών.

Το βασικό μέλημα του Κέντρου Επισκεπτών είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη και με το 1.2μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει βίντεο ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.

Τιμές; 5€, για μαθητές 2.5€

Πότε; Σάββατο 10/3 στις 20.00
Που; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

El Sistema Greece και Ron Davis Alvarez στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

el sistema greece και sofi jeannin bbc singers 16

Το El Sistema Greece συνεχίζει τις ανοιχτές του δράσεις στο ΚΠΙΣΝ και προσκαλεί όλα τα παιδιά, αλλά και κάθε ηλικίας μουσικούς να συμμετέχουν στο μάθημα/ανοιχτή πρόβα.

Όλα τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν μαζί με τα παιδιά του El Sistema Greece σε ένα ολοκληρωμένο μάθημα που θα δώσει στον καθένα την ευκαιρία να ανέβει στη σκήνη ως καλλιτέχνης.

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, το μάθημα θα το πραγματοποιήσει ο Ron Davis Alvarez, καλλιτεχνικός διευθυντής της El Sistema Σουηδίας -και της Il Pomo d'oro- και πρέσβης πολιτισμού της El Sistema Greece. Αυτό το μάθημα θα επικεντρωθεί στην ορχήστρα, με τη συμμετοχή της El Sistema Greece και των μουσικών του Il pomo d'oro. Το ακροατήριο και οι μουσικοί μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ανάμειξη των κομματιών, τη μελωδία, τις δομές, την κατασκευή των αντιθέσεων, τη δυναμική μιας ορχήστρας, ενώ το ρεπερτόριο θα συνδυάζει την κλασσική, την "παγκόσμια" και την ελληνική μουσική.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/3 στις 12.00
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Εργαστήρι Κινεζικής Ζωγραφικής στο Μουσείο Ηρακλειδών

 

357425

Μέσα από τρεις τρίωρες συναντήσεις, οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη της Κινεζικής Ζωγραφικής και να δημιουργήσουν τη δική τους κινεζική τοπιογραφία με την καθοδήγηση της ζωγράφου Λουκίας Κωνσταντίνου.

Στην παραδοσιακή κινεζική σκέψη, το σύμπαν αποτελείται από ανάσες (Τσι) διαφορετικών πυκνοτήτων με μια κίνηση. Το εργαστήρι κινέζικης ζωγραφικής έχει σκοπό την γνωριμία με τα κινεζικά υλικά και την άσκηση πάνω σε τεχνικές που στηρίζονται στην κινεζική παράδοση.

Συνάντηση 1η: ΒΡΑΧΙΑ - ΒΟΥΝΑ
Χρησιμοποιώντας το κινεζικό πινέλο με μια ολοκληρωμένη κίνηση σα να χορεύει πάνω στο χειροποίητο χαρτί, δημιουργούμε βράχια σε διάταξη και ζωγραφίζουμε βουνά.

Συνάντηση 2η: ΔΕΝΔΡΑ – ΦΥΛΛΑ
Μαθαίνουμε διαφορετικούς τύπους φυλλωμάτων και τα τοποθετούμε στα πρώτα μας δέντρα.

Συνάντηση 3η: ΝΕΡΟ- ΚΥΜΑ
Φτιάχνουμε μικρούς κυματισμούς και μεγάλα κύματα. Εφαρμόζουμε αυτά που μάθαμε στις προηγούμενες συναντήσεις.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 210 34 61 981

 

Τιμές; Κόστος κύκλου: 50€ ** αίτηση συμμετοχής εδώ

Πότε; Σάββατο 10/3, 11:00 - 14:00
Που; Μουσείο Ηρακλειδών 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η δημιουργός της δαιμόνιας μικρής ντετέκτιβ Πένι Πέπερ στο Μικρό Παλλάς

peni pipper foto

Η Γερμανίδα συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς, συντροφιά με την Πένι Πέπερ και τη ντετεκτιβοσυμμορία της, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα.

Η Πένι Πέπερ, που είναι 10 χρονών και το όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ και να αποκτήσει ένα λαγωνικό που θα τη βοηθά στις υποθέσεις της, βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους παρατηρεί, κρατά σημειώσεις και καταγράφει κάθε τους κίνηση. Τι τρέχει με τους αιμοδιψείς γείτονες; Ποιος κλέβει πορτοφόλια στο λούνα παρκ; Η Πένι ξέρει καλά πολλές μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων και είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία!

Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά. 

Για παιδιά από 7 ετών

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/3 στις 12.00
Που; Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟ 

Παρουσίαση βιβλίου «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετά«» στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά

amelia

Η «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετά» θα κάνει μια καταπληκτική προσγείωση, γεμάτη παιχνίδια, κατασκευές και εκπλήξεις στον χώρο του βιβλιοπωλείου Ευριπίδης στην Κηφισιά. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν οι bloggers Μάγδα Ζήνδρου, Μαρία Λιόντου, Ζήνα Ζαχαράκη και Ελένη Καραγιαννίδου.

Για παιδιά από 2-7 ετών 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/3 στις 12.00
Που; Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Κηφισιά

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«Λαμπίκο» στο Άλικο

357126

 

 

 

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης ζωντανεύουν στα χέρια τεσσάρων γυναικών που αποφασίζουν να αντικαταστήσουν τη ρουτίνα των δουλειών του σπιτιού με το παιχνίδι, το χιούμορ, την ποίηση και το τραγούδι…

 

Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους που διακρίθηκε στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς το 2014 και από τότε παρουσιάζεται σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σύλληψη: Ομάδα Κουκλοθεάτρου Τραμπάλα
Σκηνοθεσία: Roberto White
Παίζουν (ομάδα Τραμπάλα): Ζωή Βλάσση, Εύη Καμπουράκη, Νατάσα Ταπάκη, Βαγγελιώ Φασουλάκη

Διάρκεια 50'

 

Τιμές; 8€

Πότε; Σάββατο 10/3 στις 18.30 & Κυριακή 11/3 στις 12.00
Που; Θέατρο Μπιπ, Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Αθήνα

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

 

«Η επιστροφή του Καραγκιόζη στην πατρίδα» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

6B93838447FFE4500912C4018C001CD4

 

 

 

Η πρωτότυπη όπερα σκιών επιφυλάσσει για το κοινό της μια αναπάντεχη συνάντηση: του δικού μας Καραγκιόζη με τον Αρλεκίνο της κομέντια ντελ άρτε. Η παράσταση είναι βασισμένη στην όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» και έχει ως σκοπό να εξερευνήσει τα κοινά στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών και του ιταλικού θεάτρου μαριονέτας.

Τις μαριονέτες και τις φιγούρες πλαισιώνει μια ομάδα ερμηνευτών, διακεκριμένων στον χώρο της μπαρόκ μουσικής, αλλά και με βαθιά γνώση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Αρνούμενος να υπηρετήσει τον Σουλτάνο στον Κρητικό Πόλεμο, που ξεκίνησε το 1645, ο Έλληνας Τσάνι, ο γνωστός σε όλους μας Καραγκιόζης, το σκάει αμέσως μετά την αποβίβαση των οθωμανικών στρατευμάτων στην Κρήτη. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην οικογένειά του, και ύστερα από περιπλάνηση και περιπέτειες σε θάλασσες και χώρες μακρινές, η μοίρα τον φέρνει στη Βενετία. Εκεί θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του, τον Αρλεκίνο, ο οποίος για να τον εμψυχώσει του διηγείται, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα.

 

Σύλληψη / Δραματουργία / Ερμηνεία / Καραγκιοζοπαίκτης: Αλέξανδρος Μελισσηνός 

Τραγούδι: Έλενα Κρασάκη (υψίφωνος)

Μουσικοί:
Θεόδωρος Κίτσος (θεόρβη, μαντολίνο, μπουζούκι)
Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ βιολοντσέλο, λαϊκή κιθάρα)
Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε, μαντολίνο)

 

Τιμές; Τιμές εισιτηρίων 15€, 12€ / Φοιτητικό, παιδικό 10€
Πότε; Κυριακή 11/3 στις 11.00
Που; Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.