Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 6 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Saving Food Festival

 

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, από τις 11.00 έως τις 19.00, το Μπορούμε, το WWF Ελλάς και το Impact Hub Athens ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους κατά της σπατάλης τροφίμων με το Saving Food Festival και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μαζί τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και μαγειρικών επιδείξεων θα αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές της σπατάλης τροφίμων και θα δώσει στους επισκέπτες χρηστικές συμβουλές και απαντήσεις για να την καταπολεμήσουν.

Όσοι βρεθούν στο Impact Hub Athens, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σεφ και food bloggers εν δράσει, να ανακαλύψουν πολύτιμα μυστικά και δημιουργικές συνταγές αλλά και να ετοιμάσουν μαζί τους νόστιμα πιάτα. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν με την παρέα τους σε ένα πρωτότυπο photo booth. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για το ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ. 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Open Day στη Στέγη: αφιέρωμα στο Μάη του '68

 b254b71c250214e1bf26574211f99fd8 XL

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από το Μάη του ’68, η Στέγη ανοίγει για 6η χρονιά τις πόρτες της, για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, σε ένα event με ανατρεπτική διάθεση.

Οι επισκέπτες της Στέγης, την Κυριακή 4 Μαρτίου, από τις 16:30 έως τις 20:30, έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του κτιρίου, επιλέγοντας τα δρώμενα της επιλογής τους και δημιουργώντας τις δικές τους αισθητικές διαδρομές.

Η θεματική του φετινού Open Day ανοίγεται σε μια ολόκληρη εποχή. Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από τον Μάη του ’68, το Open Day ανιχνεύει τις περίπλοκες και γοητευτικές διαδρομές και διασταυρώσεις της πρωτοποριακής τέχνης με τις νέες κοινωνικές και πολιτικές ιδέες της εποχής. Η περίοδος αυτή ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και περιλαμβάνει και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70.

Σε κάθε γωνιά της Στέγης –στα φουαγιέ, στη Μικρή και στην Κεντρική Σκηνή– τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων και συμβάντων, σε μια σύνθεση με πολλές όψεις. Τα έργα, στην πλειονότητά τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Για περισσότερα μπείτε εδώ.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

9ab93fec8c21b1b02a94e3868a093bba XL

Μαζί με την Άνοιξη, επιστρέφει και η σειρά συναυλιών Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε τον συνδυασμό φύσης και μουσικής, την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 12.00.

Το πρώτο Κυριακάτικο μεσημέρι του Μαρτίου η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών (ΑΣΔΥΣ) έρχεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με δυναμικές ερμηνείες γνωστών κομματιών και διασκευές της jazz, latin και soul μουσικής σκηνής.

Η Big Band θα παρουσιάσει γρήγορους ρυθμούς swing και salsa, γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες σε ένα πλέγμα ενορχηστρώσεων που αναδεικνύουν ανδρικές, γυναικείες φωνές και σολιστικές αποχρώσεις, υπό τη διεύθυνση του Ταγματάρχη Μιχαήλ Χασούρη. Από το 2011, η Big Band έχει στο ιστορικό της εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Retromania της ΕΛΣ και το Jazz Technopolis Festival, με jazz και latin ρεπερτόριο καθώς και διασκευές ελληνικών κομματιών σε ανάλογο ύφος.

 

 

ΕΚΘΕΣΗ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο «Στην καρδιά του Μάη του ’68»

manifestants montant sur un socle 09 2.5

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, με αφορμή την επαίτειο των γεγονότων του Μάη του '68, διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών του Φιλίπ Γκρα (Philippe Gras, 1942-2007), υπό τον τίτλο «Στην καρδιά του Μάη του ’68». Πρόκειται για μια επιλογή 43 φωτογραφιών, στις οποίες αποτυπώνεται η ιδιαίτερη, «λοξή» ματιά ενός ευαίσθητου καταγραφέα των ιστορικών γεγονότων του Μάη.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Παρίσι πολλοί φωτογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, «αιχμαλωτίζοντας» τα γεγονότα, μεταφέροντάς τα, μέσα από τον φακό τους, στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, αλλά και κατασκευάζοντας, εν πολλοίς, τη μυθική εικόνα του Μάη που οι περισσότεροι έχουν ακόμη και σήμερα στο μυαλό τους.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Φιλίπ Γκρα δεν κατασκευάζει μια επική αφήγηση για τον Μάη αλλά ένα πορτρέτο με πολλές ρηγματώσεις: σχεδόν έρημες λεωφόροι, αινιγματικά συνθήματα στους τοίχους, διαδηλωτές αποκαμωμένοι πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου, σε ένα διαρκές παιχνίδι άσπρου και μαύρου που φωτίζει με ιδιαίτερο τρόπο τον Μάη του ’68, αποδίδοντας τη μυστηριακή πλευρά που έχει κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

kpisn ksenagisi

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο.

Η ξενάγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ. Για τη συμμετοχή σας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις 16.00, πρέπει να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης. Φυσικά όλοι οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.

Σημείο συνάντησης: Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα)
Διάρκεια ξενάγησης: 60'
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και για την προεγγραφή σας εδώ. 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα Υγείας για τον Καρκίνο και την Πρόληψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

pexels photo 579474 thumb large

Ημερίδα Υγείας με θέμα «Καρκίνος και Πρόληψη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα).

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι του εαυτού μου» της συγγραφέως Υγείας, Ιωάννας Λάκα, με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική - Περού στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας

IM 52098 Web

Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου, 10:00 - 14:00 και έχει σκοπό να προσεγγίσει την πολιτιστική πραγματικότητα του Περού, μέσα από την ανάλυση ενός πολύ σημαντικού στοιχείου από την υλική κληρονομιά, τις παραδοσιακές πάνινες κούκλες.

Το εργαστήριο θα μας επιτρέψει να εντάξουμε αυτή την παράδοση γεωγραφικά και πολιτισμικά στην ιστορία του Περού, για να προχωρήσουμε αργότερα στην επεξεργασία της. Η δημιουργία κάθε κούκλας θα γίνεται ατομικά, δίνοντας ελευθερία στην δημιουργικότητα του κάθε μαθητή, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης του.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια του εργαστηρίου είναι η Estela Mary Carballo Ginares Artista Plástica και θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18. Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο εργαστήριο, είναι υποχρεωτική η προεγγραφή σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές: Διάλεξη στο Ζάππειο Μέγαρο

Eating disorders post

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση, θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, από τις 17:00 έως τις 22:00, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου οργανισμού F.E.A.S.T (Families Empowered and Supporting Treatment of Eating Disorders) και με την υποστήριξη του New York College. Με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι μας», οι ειδικοί θα εστιάσουν στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη, καθώς και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

 

 

Προσκεκλημένη στην διάλεξη θα είναι η Laura Collins, ιδρύτρια του F.E.A.S.T και μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και δύο πολύ διαφωτιστικές τοποθετήσεις. Τη διημερίδα συντονίζει η Μαρία Λυσάνδρου, δημοσιογράφος υγείας, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Plan Be και του healthupdate.gr.

 

Επίσης, για πρώτη φορά, θα δοθεί βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις βιωματικές εισηγήσεις των τελευταίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στον πυρήνα μιας ασθένειας που ταλανίζει - όπως υπολογίζεται- περίπου το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

 

 

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσιάσεις βιβίων στα καταστήματα Public

books

Σάββατο 3/3, Public Περιστερίου, 12.00
Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων της Λίνας Σωτηροπούλου από την σειρά «Πίκο και Λόλα».

Σάββατο 3/3, Public Πειραιά, 12.00
Το Public και οι εκδόσεις Πνοή μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά την συγγραφέα Κατερίνα Ραμανδάνη, η οποία και θα υπογράφει το βιβλίο της «Βασιλιάς ή Σκύλος».

Σάββατο 3/3, Public The Mall Athens, 12.00
Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της σειράς "Ο Μικρός Δράκος Καρύδας" του Ίνγκο Ζίγκνερ.

Σάββατο 3/3, Public Ψυχικού, 12.00

Το Public και οι εκδόσεις Μάτι μας προσκαλούν για να γνωρίσουμε από κοντά τη συγγραφέα Γιώτα Παπαδημακοπούλου, όπου θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου «Μέχρι το τέλος του κόσμου».

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης

koureas sevillis metamorfosi e1519393264547

 

Την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 19.30, ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση παρουσιάζουν το αριστούργημα του Gioachino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης».

Το λιμπρέτο είναι του Τσέζαρε Στερμπίνι, εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Πιέρ Μπωμαρσαί και αποτελεί μέρος της περίφημης «Τριλογίας του Φίγκαρο» του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού.

Στην υπόθεση παρουσιάζονται τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται ο κόμης Αλμαβίβα και ο πανέξυπνος και ευρηματικός συμπαραστάτης του, ο κουρέας Φίγκαρο, προκειμένου να καταφέρει ο ερωτευμένος αριστοκράτης να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα. Κάτι που επιθυμεί διακαώς για τους δικούς του λόγους και ο κηδεμόνας της, ο γιατρός Μπάρτολο. Ευτράπελα, πολύ γέλιο και ανατροπές ακολουθούν. 

Μουσική Διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου
Σκηνοθεσία - Κινησιολογία: Τζένη Αρσένη

Πρωταγωνιστούν:
Il Conte d'Almaviva: Νίκος Στεφάνου
Bartolo: Παναγιώτης Τερζάκης
Rosina: Μαριλένα Στριφτόμπολα
Figaro: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός
Basilio: Βασίλης Ασημακόπουλος - Γαβριήλ Αντωνέλος
Berta: Μιράντα Γεωργάκη
Fiorello: Πέτρος Καρατσόλης - Γιάννης Μανιατόπουλος

 

 

Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης
Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής "Choremus"
Φωνητικό Σύνολο Σύχρονου Ωδείου Αθήνας
Μουσική Προετοιμασία - Συνοδεία: Δημήτρης Ανούσης
Ορχήστρα: Barbiere Project Ensemble

 

Η όπερα παρουσιάζεται στην πρωτότυπη μορφή της στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τελικά… πόσο ίσα είναι τα δυο φύλα;»: εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

women support 1

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος (Δημαρχείου και Κουντουριώτου, Αιγάλεω), μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις, ξεκινώντας από την Κυριακή 4 Μαρτίου, αφιερωμένες στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Έκθεση: «Μια διαδραστική αναδρομή στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος»


4 -10 Μαρτίου (Εγκαίνια 4 Μαρτίου στις 19:30)


Μέσα από εξώφυλλα περιοδικών, αφίσες, βιβλία και κουίζ, παρουσιάζεται μια έκθεση που περιγράφει σημαντικές στιγμές από την ιστορία του φεμινιστικού κινήματος στον Ελλαδικό χώρο, κυρίως στα χρόνια της μεταπολίτευσης 1974-1990. Παραλληλίζεται το παρελθόν και το παρόν και αναρωτιόμαστε: Βρίσκεται το γυναικείο κίνημα χαραγμένο στις σελίδες της ιστορίας ή παραμένουν κάποιες από τις διεκδικήσεις επίκαιρες; Και τελικά… Πόσο ίσα είναι τα δύο φύλα;
Ευγενική χορηγία του υλικού της έκθεσης: Βιβλιοθήκη Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, Αρχείο Δελφύς

 

Η ορχήστρα Academica ταξιδεύει στην Αττική
4 Μαρτίου στις 20:30


Η καταξιωμένη Ορχήστρα Academica Αθηνών, φιλοξενούμενη ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, ταξιδεύει το κλασσικό ρεπερτόριο και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία από το κέντρο της πόλης σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια γιορτή για την γυναίκα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

meditation edit

Οι χρήστες του MEV Ηλιούπολης με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης, μία εκδήλωση για την γυναίκα, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11.00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. 

Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου θα φέρει κοντά μας την εφαρμογή Lets Pap. Το Letspap είναι μια δωρεάν εφαρμογή γένους θηλυκού, που με απλό και διαδραστικό τρόπο, ενημερώνει την σύγχρονη γυναίκα για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο και έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από το γυναικείο κοινό.

Στην εκδήλωση την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και πρέσβειρα LETS PAP Κλέλια Χαρίση θα μιλήσουν:

Μαρία Χαλάτση, «Η αξία της πρόληψης στην καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» Κωνσταντίνος Ψυχούλης, «Τι προσφέρει η εφαρμογή LETS ΠΑΠ» Εύη Κρεμμύδα Διαιτολόγος Διατροφολόγος, «Η σωστή διατροφή τις δύσκολες μέρες του μήνα» Θώμη Μελαδίνη Personal trainer, «Άσκηση στις δύσκολες μέρες του μήνα» Ιωάννα Μαμαρέλη Αισθητικός-Κοσμητολόγος, «Πως επηρρεάζει ο εμμηνορυσιaκός κύκλος το δέρμα» Κλέλια Χαρίση, «Ένα διαδραστικό παιχνίδι με το LETS ΠΑΠ»

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής: 

 

Τοπία του Ασυνείδητου: Ατομική έκθεση της Μάγδας Αποστόλου στην Gallery Art Πρίσμα

ac3ce14b319bbfd4cab1206cd64f139f XL

Η Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά, φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Αποστόλου, «Τοπία του Ασυνείδητου» από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 20.00.

«Τοπία του Ασυνείδητου'», έτσι χαρακτηρίζει η ζωγράφος τη νέα της εικαστική διαδρομή. Διαχρονικό θέμα από τις απαρχές της ζωγραφικής ''η θάλασσα'', μεγάλοι θαλασσογράφοι, σχολή του Μονάχου, αλλά και σύγχρονοι καλλιτέχνες εραστές του εικαστικού αυτού υποκειμένου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 2 Μαρτίου, 10:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00 και το Σάββατο 3 Μαρτίου, 10:30 – 15:00.

 

"De Materia Magica": Έκθεση της Ειρήνη Γκόνου στην Evripides Art Gallery

Eirini Gkonou De Materia Magica1

Μια σπάνια εμπειρία συστηματικής μελέτης και μετουσίωσης της ανθρωπολογίας της Τέχνης σε εικαστική πράξη, προσφέρει η νέα έκθεση της Ειρήνης Γκόνου "De Materia Magica", η οποία φιλοξενείται στην Evripides Art Gallery και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου 2018.

Ο τίτλος της έκθεσης "De Materia Magica" αποτελεί παράφραση του γνωστού έργου βοτανολογίας και φαρμακολογίας του Διοσκουρίδη "De materia medica" που καταγράφει τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών της Μεσογείου και αποτέλεσε πηγή άντλησης πολύτιμων πληροφοριών για την ανθρωπολόγο-εικαστικό.

Στα έργα της Ειρήνης Γκόνου τα πανιά και τα χαρτιά είναι εμποτισμένα με φυτικές βαφές. Είναι το ίδιο φυτό που συγχρόνως βάφει και θεραπεύει.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 2 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 20:30 και το Σάββατο 3 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 16:00. 

 

Flip moments, Μολύβια σε χαρτί: Έκθεση της Στρατηγούλας Γιαννικοπούλου στη Gallery Genesis

d17ff8cf914fbef891b9164a43193297 XL

Η Gallery Genesis παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Στρατηγούλας Γιαννικοπούλου με τίτλο "Flip moments" Μολύβια σε χαρτί, από την Πέμπτη 1 Μαρτίου και μπορείτε να την επισκεφθείτε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 21:30 και το Σάββατο 3 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 15:30.

Στην έκθεση "Flip moments" το καρέ αναδεικνύεται στη βασική μονάδα της εικαστικής αφήγησης, η συνέχεια μιας πράξης καταλύεται και οι ζωγραφισμένοι χαρακτήρες, σαν συμμετέχοντας σε ιερή μυσταγωγία, ολοκληρώνουν αργά την κίνησή τους. Παγωμένα στιγμιότυπα απεικονίζουν σώματα εν κινήσει συγκροτώντας ζωγραφικές ενότητες με βαρύτητα αφηγηματική. Μέσα από τα πολλαπλά φρεναρίσματα των διαδοχικών πλαισίων οι αλληλουχίες των εικόνων μετατρέπονται σε εικαστικά σπαράγματα οπτικών ιστοριών και η μετέωρη πράξη σε ασυνέχειες καθίσταται το βιωμένο χρονικό μιας συνάντησης ή ενός αποχωρισμού.

 

ΕΠΙΣΗΣ...

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. 

i akropoli de tha ginei skiniko tou oikou gkoutsi.w l

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.