Family Weekend 23 - 25/2: 10 + 1 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 23 - 25/2: 10 + 1 Family Weekend 23 - 25/2: 10 + 1
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Ανακαλύπτω τη Φυσική» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

352986

 

Φυσική, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Μηχανική είναι οι τομείς που εμπλέκονται για να δημιουργηθεί οποιοδήποτε τεχνολογικό κατασκεύασμα. Το εργαστήριο φέρνει τα παιδιά σε επαφή ταυτόχρονα και με τους τρεις τομείς, εξετάζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη μηχανική και τη μετάδοση κίνησης, με τρόπο βιωματικό, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές γνώσεις και να τις συνδέσουν άμεσα με κατασκευές και μηχανισμούς της καθημερινότητά τους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 12 έως 15 ετών και θα γίνουν δεκτές έως και 20 συμμετοχές.

Τιμές; δωρεάν με τήρηση προτεραιότητας ** Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου

Πότε; Παρασκευή 23/2, 18:30 - 00:00

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 

Ο Σιδερόγιαννος με τον Διονύσση Σαββόπουλο στο gazarte

5c617dc9709f918f5c4b8a3fe50b2d78 XL

 

O Διονύσης Σαββόπουλος αυτή τη φορά έρχεται ως παραμυθάς, στο Main Stage του gazarte, για να αφηγηθεί την ιστορία του "Σιδερόγιαννου", το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί τα βιώματά του, τις σκέψεις του. Στο ρόλο του αφηγητή ο ίδιος συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα απ’ τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Προκάλεσε -και προκαλεί πάντα- το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

 

 

Τιμές; Α΄ ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 25€ – Παιδιά: 22€ / Β΄ ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 20€ – Παιδιά: 17€ / Γ΄ ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 15€- Παιδιά: 12€

Πότε; Σάββατο 24/2 & Κυριακή 25/2, 18.00

Πού; Gazarte Main Stage

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Παιχνίδια από πηλό!»: Εργαστήριο κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής

mdmclay1 t607

Ένα παιδικό εργαστήριο κεραμικής για παιδιά 5 έως 12 χρονών. 

Μια φορά κι έναν καιρό… τα παιδιά έφτιαχναν τα παιχνίδια μόνα τους! Τρίλιζες, puzzles, σκάκι, σβούρες αλλά και τουβλάκια και ανθρωπάκια! Με πηλό και χρώματα στα χέρια, τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους παιχνίδια, όπως ακριβώς τα θέλουν! Οι μαθητές θα πάρουν τα κεραμικά τους ψημένα και εφυαλωμένα.

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Θαλασσινή Μπράτσου (ιστορικός τέχνης – κεραμίστρια)

 

Τιμές; 30€ ** 5€έκπτωση για κάθε αδερφάκι, (συμπεριλαμβάνονται υλικά και εργαλεία)

 

Πότε; Σάββατο 24/2, 11.00 - 13.00
Που; Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο, «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», της Μαίρης Τσόγκα

ena asteri peftei fb

Το βιβλιοπωλείο "Το Μαγικό Μολύβι" και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαίρης Τσόγκα «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει».

Η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα θα αφηγηθεί την ιστορία της Λαμπιρίνας που πρέπει να πραγματοποιήσει μια ευχή. Η Λαμπιρίνα και η ευχούλα μας περιμένουν να τις γνωρίσουμε και να κάνουμε μαζί τους τις δικές μας ευχές.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 24/2, 12:30 - 00:05
Που; Βιβλιοπωλείο "Το Μαγικό Μολύβι"

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θρύλοι και παραμύθια από την Αλγερία

741648 rx K Guennoun Credit photo JC Tardivon 2

 

Το Σαββατοκύριακο έρχεται ο αφηγητής Καμέλ Γκενούν (Αλγερία - Γαλλία), με θρύλους και παραμύθια από την Αλγερία, στο Εργαστήρι Μαιρηβή (Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή).

Οι παραστάσεις αφήγησης που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: 

«Μια νύχτα στο Αλγέρι»

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, 21.00

Για μεγάλους και εφήβους


«Παραμύθια με αραβική πίτα»

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 17.00
Για οικογένειες και παιδιά

Οι παραστάσεις αφήγησης γίνονται στα γαλλικά με παράλληλη συναφήγηση - μετάφραση από τον Στέλιο Πελασγό.

Το εργαστήρι αφήγησης που θα πραγματοποιηθεί είναι: 


«Η παράδοση των παραμυθάδων της Αλγερίας» 

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, 11.00 - 14.00

 

Τιμές; 8€, για ανέργους 6€, για ομάδες 7€

Που; Εργαστήρι Μαιρηβή 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Θρύλοι και παραμύθια …για μεγάλους 2018 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης

354094

Η εκπαιδευτικός, Μαρία Τότολου, θα αφηγηθεί μύθους και θρύλους της Βραζιλίας και της Αργεντινής καθώς και Ινδιάνικα παραμύθια με τη συνοδεία κλασσικής κιθάρας, από τον μουσικό Γεράσιμο Τότολο, σε μελωδίες του Βραζιλιάνου συνθέτη Heitor Villa – Lobos.

Θα θυμηθούμε έναν πανάρχαιο τρόπο ψυχαγωγίας, όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν και αναζητούσαν όλοι μαζί τις απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα της ζωής, μέσα στην απλότητα αλλά και την οικουμενικότητα των παραμυθιών.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε έφηβους κι ενήλικες.

Τιμές; ελεύθερη είσοδος με συνοδεία κρασιού

Πότε; Σάββατο 24/2, 20:00 - 00:05
Που; Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικο Κέντρο Ηλιούπολης

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Το παιχνίδι της τέχνης και της κίνησης» στο The Hub

event 14343

 

 

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το Bobos Arts Events παρουσιάζει ένα παιχνίδι για τις αισθήσεις, το σώμα και την τέχνη, στο οποίο μικροί και μεγάλοι καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Μέσα από τα παιχνίδια με τις αισθήσεις και τη σωματική κίνηση, σκοπός είναι το παιδί να αφεθεί ελεύθερο να εκφραστεί, να ανοιχτεί και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο σώμα του και στο γονιό του και ταυτόχρονα ο γονιός, μέσα από την ίδια διαδικασία, να αφήσει κατά μέρος τις αναστολές του, να χαλαρώσει και να δει τον κόσμο για λίγο μέσα από τα μάτια του παιδιού του. Σε αυτή τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και οι γονείς από τα παιδιά.

Aπευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών και το γονέα – συνοδό τους

Τιμές; 18€ / παιδί & συνοδός

Πότε; Κυριακή 25/2, 12:00 - 13:30
Πού; Τhe Hub, Aλκμήνης 5

 

 

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

«Το Τυρί» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

349378

 

Μία διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το Βest Seller του Spencer Johnson «Ποιος πήρε το τυρί μου;». Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Στην κοινωνία των ποντικών, όσο υπάρχει το τυρί, τα πάντα φαίνεται πως λειτουργούν κανονικά. Ό,τι μας προσφέρεται όμως, δεν είναι ανεξάντλητο και να που το τυρί κάποτε τελειώνει! Πώς θα αντιδράσουν τα ποντίκια σε αυτήν την αλλαγή και τι μπορεί να είναι τελικά αυτό το τυρί; Αν όλοι ψάχνουμε κάποιο τυρί ας μην είμαστε πια μόνοι αλλά μαζί.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σβούρες 

Μουσική: Μαρία Μπεθάνη

Τιμές; 10€, Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά

Πότε; Κυριακή 25/2, 12:00 – 13:00
Που; Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

 

«Φεγγαρόσουπα» στο Θέατρο Αλκμήνη

353503

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Κοκου-Μουκλό και το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζουν την παράσταση «Φεγγαρόσουπα». Η αγαπημένη ιστορία του μάγου Λοπωδύτ, του Μυτίκου και της Ματίνας θα ζωντανέψει για μία και μόνο μέρα στην σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.  ιστορία απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Τιμές; 9€ ** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210 3428650 και 6937 126015

Πότε; Κυριακή 25/2, 11.30 & 15.00
Που; Θέατρο Αλκμήνη

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα Μάγια της Πεταλούδας» του F. G. Lorca στο Θέατρο Olvio

354581

Το θέατρο OLVIO συνεργάζεται με την ομάδα χορού X-Art και δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν μία παιδική παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα πιο ποιητικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ, «Τα Μάγια της Πεταλούδας», του F. G. Lorca.

Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό, όπου οι πρωταγωνιστές -"έντομα" κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό Τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία: Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

 

Συντελεστές:
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Μουσική: Νίκος Δημογιάννης
Ερμηνεύουν: Μαρία Φουντούλη, Διονυσία Μπάστα, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Κωστής Τσιαμάγκας, Έντγκαρ Αβετικιάν 

Αφηγητής: Τρύφων Μπάρκας

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η Νίνα Λοτσάρη

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€ / Προπώληση: Γενική είσοδος 7€, Family (ελάχιστο 4 εισιτ.): 6€

Πότε; Κυριακή 25/2, 12.00
Που; Θέατρο Olvio

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

kids bike kpisn

Στον ποδηλατόδρομο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκπαιδευτές ποδηλάτου καλούν ενήλικες και παιδιά 10 χρονών και πάνω, να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Δίνουν οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο δρόμο και σε τι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους ποδήλατα ή να νοικιάσουν από το ΚΠΙΣΝ. Πριν από κάθε βόλτα εξειδικευμένοι τεχνικοί ποδηλάτου ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 25/2, 10:00 - 00:05

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.