Weekend Agenda 23 - 25/2: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 23 - 25/2: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 23 - 25/2: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΟΠΕΡΑ

 

Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαρλ Γκουνό στη Λυρική Σκηνή

 

Από τις 25 Φεβρουαρίου 2018 και για έξι παραστάσεις, ο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», το έργο ορόσημο του γαλλικού ρεπερτορίου, θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

 

Η όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαρλ Γκουνό, παραμένει μέχρι σήμερα μακράν η δημοφιλέστερη μελοποίηση του σαιξπηρικού δράματος. Οι λιμπρετίστες του έργου Ζυλ Μπαρμπιέ και Μισέλ Καρρέ έμειναν πιστοί στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, από το οποίο συχνά δανείστηκαν αυτούσια κομμάτια, καθώς πολλά σημεία του σαιξπηρικού κειμένου αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για λιμπρέτο όπερας.

 

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Βερόνα και αφορά τον έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας. Οι δυο νέοι παντρεύονται κρυφά, καθώς οι οικογένειές τους βρίσκονται σε διαμάχη. Κατά τη διάρκεια αντιδικίας, ο Ρωμαίος σκοτώνει τον εξάδελφο της Ιουλιέττας και εξορίζεται από την πόλη. Προκειμένου να αποφύγει γάμο με άλλον, όπως επιθυμεί ο πατέρας της, η Ιουλιέττα πίνει ένα φίλτρο που τη ρίχνει σε βαθύ ύπνο, ενώ ο περίγυρός της τη θεωρεί νεκρή. Τα νέα φτάνουν στον Ρωμαίο, ο οποίος επιστρέφει στη Βερόνα και, θεωρώντας την Ιουλιέττα νεκρή, φαρμακώνεται. Όταν εκείνη ξυπνά και καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, αυτοκτονεί προκειμένου να ενωθεί για πάντα με τον αγαπημένο της.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Παίζουν: Ρωμαίος: Ισμαέλ Τζόρντι, Ιουλιέττα: Μυρτώ Παπαθανασίου, Καπουλέτος: Δημήτρης Κασιούμης, Στέφανος: Άρτεμις Μπόγρη, Μερκούτιος: Χάρης Ανδριανός, Τυβάλδος: Αντώνης Κορωναίος, Πατήρ Λαυρέντιος: Πέτρος Μαγουλάς, Γερτρούδη: Χρυσάνθη Σπιτάδη, Μπενβόλιος: Διονύσης Μελογιαννίδης, Κόμης Πάρης: Νίκος Κοτενίδης, Δούκας: Γιώργος Ρούπας, Γρηγόριος Κωστής Ρασιδάκις // Συμμετέχουν: η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πού: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε: Κυριακή στις 18.30
Τιμές: 15, 20, 35, 50, 55, 80 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Το παιχνίδι της σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο στο Εθνικό Θέατρο

 

 

a2e709bd6fe6c11da7e8fb653751588c XL

 

 

Το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», παρουσιάζει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Rex, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

 

Η πόλη είναι ήσυχη και συνηθισμένη∙ μια πόλη όμορφη που σφύζει από ζωή, με ευτυχισμένους και ανέμελους ανθρώπους που ζουν χωρίς κάτι σημαντικό να διαταράσσει την καθημερινότητά τους. Μέχρι που ένας παράξενος θίασος, αποφασίζει να «διασκεδάσει» τους θεατές του παίζοντας σ’ ένα εγκαταλελειμμένο drive in, μια άγρια φάρσα.

 

Ο θάνατος, ως δεξιοτέχνης καλλιτέχνης του θιάσου, προσφέρει ως θέαμα μια σειρά από μαρτυρικούς και ταυτόχρονα σκληρά κωμικούς θανάτους, αποδεκατίζοντας τον ένα μετά τον άλλο. Καθώς ο κοινωνικός ιστός καταρρέει και τα προσωπεία πέφτουν, οι άνθρωποι ανίσχυροι, οδηγούνται σε ένα κρεσέντο τρόμου και αγωνίας. Η απειλή είναι παντού, και όσο οι ώρες προχωρούν, όλα αλλάζουν, φανερώνοντας πως κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής…

 

Πάρτε μια γεύση από την πρόβα της παράστασης εδώ. 

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Παίζουν: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Πασχάλης Παπαδάκης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Στάμος, Αναστασία Στυλιανίδη, Αρετή Τίλη, Έλενα Τοπαλίδου, Αγγελική Τρομπούκη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξιος Φουσέκης, Βικτωρία Φώτα

Πού: Εθνικό Θέατρο - Σκηνή Ρεξ "Μαρίκα Κοτοπούλη", Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Πότε: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:00
Tιμές: Κανονικό: 7, 15€, Μειωμένο - Φίλος - Παρέα 5-9 άτομα: 12€, Παρέα 10+ άτομα: 11€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας - ΑμεA: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Alvin Queen Quartet Ft. Scott Hamilton στο Half Note

 

 

75bbb521eccb504a74283f40ebd03660 XL

 

 

Mία ενδιαφέρουσα μουσική συνεργασία θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν το Half Note Jazz Club, από δύο αυθεντικούς Jazz Masters, τον Alvin Queen και τον Scott Hamilton.

 

Ο Alvin Queen και ο Scott Hamilton έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν κι αυτή είναι ακόμη μία ξεχωριστή φορά, αφού είναι η πρώτη τους από κοινού στην Ελλάδα. Μαζί τους στο ιδιαίτερο αυτό κουαρτέτο, ο μπασίστας Γιώργος Αντωνίου, που εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες κάνει καριέρα στην Ελβετία και ο σπουδαίος πιανίστας Claus Raible.

 

Από την Παρασκευή 23 έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, δύο θρύλοι μας μιλούν με την τέχνη τους κι ένα μεγάλο μέρος της τζαζ ιστορίας παρουσιάζεται στην σκηνή του Half Note Jazz Club.

 

Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πότε: Παρασκευή & Σάββατο στις 22.30, Κυριακή στις 21.30
Tιμές: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

 

 

 

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ

 

Μίκης Θεοδωράκης με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής

 

 

51b8515da15876093f943d52d41b73d5 XL

 

 

Τρία έργα-ορόσημα του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

 

 

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έχει σφραγίσει με την απαράμιλλη φωνή της τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία και η καλλιτεχνική της διαδρομή ήταν ανέκαθεν άρρηκτα δεμένη με το μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πλούσιος συμφωνικός ήχος με τον βαθιά λυρικό και επικό χαρακτήρα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη αποδεσμεύει τη μουσική δύναμη των λέξεων στην ποίηση των Λόρκα, Ελύτη, Σεφέρη και Σικελιανού.

 

Στο Πνευματικό Εμβατήριο συμμετέχει η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, ένα από τα πλέον καταξιωμένα χορωδιακά σύνολα της χώρας. Τους ερμηνευτές και τους χορωδούς πλαισιώνει επίσης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με τον Ανδρέα Πυλαρινό στο πόντιουμ.

 

Μίκης Θεοδωράκης:

- Romancero Gitano (Λόρκα, σε απόδοση Οδ. Ελύτη)
- Μυθιστόρημα (Γ. Σεφέρη)
- Πνευματικό Εμβατήριο (Α. Σικελιανού)

 

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 8€ / Ζώνη Ε: 11€ / Ζώνη Δ: 17€ / Ζώνη Γ: 24€ / Ζώνη Β: 29€ / Ζώνη Α: 34€ / Διακεκριμένη Ζώνη: 40€
Πότε: Παρασκευή στις 20.30

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 

Μαζί ή Τίποτα

 

 

ada533fe8e6947cdcdf6e327e95d6be0 XL

 

 

Ο κόσμος της γερμανίδας Κάτια χάνεται κάτω από τα πόδια της όταν σε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Αμβούργο σκοτώνεται ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της και το μικρό αγόρι τους. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια της να συνέλθει από το σοκ, η Τάνια επιδιώκει να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών. Ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους θεωρούνται ως οι βασικοί ύποπτοι και η κατάθεση της Κάτια (είχε δει την κοπέλα τη μοιραία μέρα να αφήνει το ποδήλατο της έξω από το γραφείο του άντρα της) είναι κρίσιμη για την έκβαση της δίκης που ξεκινάει…

 

Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας για τη δημιουργία του Φατίχ Ακίν αλλά και βραβείο στις Κάνες για την Νταϊάν Κρούγκερ που δίνει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.