Print this page

Κούκλες Barbie, σημαντικές γυναίκες που έγραψαν ιστορία!

Σύντομα τα κοριτσάκια σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν στα χέρια τους μία κούκλα Barbie που θα φέρει την ομοιότητα της Frida Kahlo, της Amelia Earhart ή της Katherine Johnson.

Τρεις γυναίκες που διακρίθηκαν η κάθε μία στον τομέα της:

Amelia Earhart ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Frida Kahlo ήταν Μεξικάνα ζωγράφος γνωστή για το στυλ ζωγραφικής της, τις αυτοπροσωπογραφίες της και τον φεμινιστικό ακτιβισμό της.

Katherine Johnson, πάνω στην ζωή της οποίας γυρίστηκε και η ταινία 2016 "Hidden Figures", μία Αφρο-Αμερικανίδα μαθηματικός της NASA, η οποία υπολόγισε δεκάδες τροχιές για τη NASA, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης Apollo 11 το 1969 στο φεγγάρι, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των έγχρωμων γυναικών. Η Johnson μάλιστα, 99 ετών σήμερα, συνεργάστηκε στενά με τη Mattel για να δημιουργήσει την κούκλα της και να εξασφαλίσει ότι θα έμοιαζε όσο το δυνατόν περισσότερο σε εκείνη.




Οι παραπάνω κούκλες, αποτελούν μέρος της νέας σειράς Mattel, που θα ονομάζεται "Inspiring Women".   Θα παράγονται μαζικά και θα πωλούνται στα καταστήματα.   Η εταιρεία παιχνιδιών δεν έχει δώσει ακόμα ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας τους ωστόσο δήλωσε ότι κάθε κούκλα θα συνοδεύεται με εκπαιδευτικές πληροφορίες για τη γυναίκα που την ενέπνευσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία παιχνιδιών Mattel, πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει την νέα της σειρά "Shero" τιμώντας έτσι 14 νέες γυναίκες που η κάθε μία ξεπέρασε τα όριά της και διακρίθηκε στον τομέα της.

Related items