Print this page

12 Συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες των παιδιών μου!

12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες των παιδιών σας. 
Πολλές από τις συμβουλές ισχύουν και για τη φωτογράφηση άλλων αντικειμένων, αλλά ας επικεντρωθούμε στο να τραβήξουμε ωραίες φωτογραφίες των μικρών μας!   1. Αφήστε τα να εξοικειωθούν με την παρουσία της κάμερας

Για καλύτερα πλάνα αφήστε τα παιδιά σας να συνηθίσουν την παρουσία της φωτογραφικής μηχανής ώστε να έχουν φυσική και αυθόρμητη συμπεριφορά.

φωτογραφιση παιδιού συμβουλές     2. Εστιάστε στα μάτια

Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε τα μάτια του παιδιού σας να ξεχωρίζουν, προσπαθήστε να αντανακλάσετε φως μέσα τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί διασφαλίζοντας ότι υπάρχει κάποιο φως που πέφτει στο πρόσωπο του παιδιού σας και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τα μάτια να ζωντανεύουν.

3. Φωτογραφίστε από το ύψος τους

Μια απλή συμβουλή θα βελτιώσει άμεσα τις φωτογραφίες των παιδιών σας. Δοκιμάστε να φωτογραφίσετε τα παιδιά σας από επίπεδο των ματιών τους.

  4. Βρείτε ωραία φόντα

Βρείτε φυσικά φόντα και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν κολώνες και καλώδια που τα χαλάνε.

    5. Καλός φωτισμός - Το κλειδί για ποιοτικές φωτογραφίες

Ίσως είναι η σημαντικότερη συμβουλή για υψηλή ποιότητα στις φωτογραφίες σας. Το φως πρέπει πάντα να είναι αρκετό ώστε να υπάρχει η απαραίτητη πληροφορία που χρειάζεται μια φωτογραφία. Συνήθως οι φωτογραφίες που δεν έχουν υψηλή ποιότητα είναι υπο-φωτισμένες ή δεν έχουν σωστή γωνία φωτισμού.

    6. Ο συγχρονισμός είναι το παν

Βρείτε αυθόρμητες στιγμές χαράς και φωτογραφίστε τις. Οι αυθόρμητες φωτογραφίες αποτυπώνουν πραγματικά τις στιγμές & τα συναισθήματα.

7. Φωτογραφίστε από πίσω τους

Δοκιμάστε να φωτογραφίσετε τα παιδιά που τρέχουν μακριά από την κάμερα, να κοιτούν έξω από το παράθυρο ή να ασχολούνται με τα παιχνίδια τους.

    8. Εστιάστε σε σημεία του σώματος

Μην φοβηθείτε να αποκρύψετε τα πάντα και να εστιάσετε σε ένα μόνο χέρι, τα μάτια, τα πόδια ή ό, τι θα βρείτε χαριτωμένο.

    9. Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας

Αυξήστε ή μειώστε τη φωτεινότητα, επεξεργαστείτε τα χρώματα προσθέστε φίλτρα και εφέ ώστε να δημιουργήσετε μια συλλογή με εξαιρετικές φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν τη ζωή σας.

 10. Φωτογραφίστε στιγμές χαράς

Απαθανατίστε στιγμές χαράς και γέλιου, τα παιδιά σας να παίζουν στην παραλία με την άμμο ή τους φίλους τους. Όλες αυτές οι στιγμές ψυχαγωγίας έχουν τη συνταγή της επιτυχίας για μια καλή φωτογραφία.

 11. Φωτογραφίστε από κοντά

Αυτή είναι μια συμβουλή που ισχύει για κάθε είδους φωτογραφία, και αυτή που είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια καλή φωτογραφία και μια εκπληκτική φωτογραφία.

Όταν φωτογραφίζετε τα παιδιά σας, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο μη χρησιμοποιείτε το ζουμ της φωτογραφικής σας μηχανής. Αντίθετα, πλησιάσετε το παιδί σας για μια πολύ συναρπαστική κοντινή λήψη.

  12. Δε χρειάζεται πάντα να γελάνε

Εάν το παιδί σας δε χαμογελά όταν πάτε να τραβήξετε τη φωτογραφία, μην ανησυχείτε. Δείξτε πώς φαίνονται εκείνη τη στιγμή, όχι πώς φαίνονται όταν τους λένε να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο χαμόγελο!

    Πηγή  

Related items