Live: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη

Live: Δεκάδες χιλιάδες Live: Δεκάδες χιλιάδες

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.

Χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ομιλητές θα είναι: Στέργιος Καλόγηρος (δημοσιογράφος), Κώστας Καραΐσκος (δημοσιογράφος), π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός (στρατηγικός σύμβουλος) και Φραγκούλης Φράγκος (στρατηγός ε.α. - επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ).

Άνθιμος: Μακεδονία ίσον Ελλάδα

Τη στήριξή του στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

«Διαδηλώστε αδέλφια μου, Έλληνες Μακεδόνες, σε γη και θάλασσα σε γνωστούς και αγνώστους, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, σε Ρώσους και Ασιάτες, στα ανοιχτά πελάγη και στα πλάτη του ουρανού την μεγάλη αλήθεια, την μαρτυρία της ιστορίας, το τραγούδι των φονευθέντων ηρώων μας, τους ψαλμούς των μοναστηριών, της ιστορίας του αληθέστατο μήνυμα: Ότι, δηλαδή η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα και λίκνο των Ελλήνων, και όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών

Την ίδια ώρα του συλλαλητηρίου, ομάδα αντιεξουσιαστών προχωρά σε αντισυγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ στην Αθήνα ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν εναντίον πούλμαν που είχαν ξεκινήσει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εφαρμόσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις μεσημβρινές ώρες.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επίσης, ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

Δείτε live εικόνα από το συλλαλητήριο

Εντυπωσιακό είναι ωστόσο το γεγονός ότι ομάδα πολιτών κατέφθασε στον Λευκό Πύργο με αλιευτικό σκάφος.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος χαιρέτισαν τον κόσμο στην προκυμαία που ανταπέδωσε με χειροκροτήματα.

macedonia2.jpg

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.