Ο καιρός σήμερα Κυριακή 21/1 από την ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 21/1 Ο καιρός σήμερα Κυριακή 21/1

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται σήμερα Κυριακή (21/1) αρχικά στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους θα είναι πιθανώς ισχυρά με εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά.

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά, από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ημιορεινά ενώ από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Το βράδυ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας ενώ παγετός θα δημιουργηθεί στα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το απόγευμα στην Αττική, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη που γρήγορα θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά του νομού. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 0 και 11 βαθμούς κελσίου ενώ τη νύχτα αναμένεται περαιτέρω πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά ενώ τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και το βράδυ και στα ημιορεινά κυρίως της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στα ανατολικά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πιθανόν 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.