Καταδικάστηκε συμβολαιογράφος που ιδιοποιήθηκε 190.000 ευρώ

Καταδικάστηκε Καταδικάστηκε

Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 62χρονη συμβολαιογράφος της Ρόδου η οποία κατηγορούνταν ότι ιδιοποιήθηκε το ποσό των περίπου 190.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να είχε αποδώσει στο Ταμείο Νομικών

Ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Άκης Δημητριάδης προέβαλλε αυτοτελείς ισχυρισμούς μεταξύ των οποίων ότι το ποσό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο δεν είναι το πραγματικό αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτού (εκκρεμεί περίπου 59.000 ευρώ) έχει αποδοθεί.

Ο ίδιος προσκόμισε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχει καταβληθεί δεν αποτελεί υπεξαίρεση διότι ουσιαστικά αφορά καταβολή του ιδίου του ασφαλισμένου- επαγγελματία προς το ταμείο. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει καταβάλλει όλα τα προηγούμενα χρόνια η πελάτης του να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει όχι δικής της υπαιτιότητας αλλά του ταμείου.

Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε τέλος να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας για την 62χρονη.
Τελικά το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στην κατηγορούμενη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα το Φεβρουάριο του 2014 η 62χρονη είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συμβολαιογράφος κατά τα έτη από το 1999 έως το 2007 με την ιδιότητα της παραλάμβανε για κάθε συμβολαιογραφικό έγγραφο που συνέτασσε, ποσοστά επί της αξίας του αντικειμένου των συμβάσεων, τα οποία ωστόσο δεν απέδιδε στο Ταμείο Νομικών. Το συνολικό ποσό των χρημάτων που φέρεται να μην απέδωσε η συμβολαιογράφος ανέρχεται στις 189.446,18 ευρώ.

Σημειώνεται πως απολογούμενη στον ανακριτή Ρόδου, τον Ιούνιο του 2012 για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε παραδεχτεί ότι είχε πάρει τα χρήματα όχι όμως για να τα ιδιοποιηθεί, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η ίδια ήταν αυτή που προκάλεσε την διενέργεια ελέγχου από τον οποίο και διαφάνηκε το ακριβές ποσό που είχε αφαιρεθεί από το ταμείο. Μάλιστα είχε τονίσει ότι μέρος των χρημάτων είχε ήδη επιστραφεί και αυτό θα έκανε και με τα υπόλοιπα.

Πηγή: rodiaki.gr

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.